REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PRO România a depus legea pentru instituirea votului electronic. Ce declară deputatul Dobre

PRO România a depus legea pentru instituirea votului electronic. Ce declară deputatul Dobre

Replica API 8 iunie 2019 | 16:49 466

Mircea Titus Dobre

PRO România a depus, joi, la Senat, în calitate de primă camera sesizată, propunerea legislativă Privind organizarea și desfășurarea votului electronic. Astfel, pentru prima dată în istoria democratică a țării, există posibilitatea ca un sistem de vot în care nu contează cine numără voturile să fie implementat.

Potrivit proiectului, fiecare buletin electronic de vot este anonim, astfel încât nimeni nu poate spune cui aparține un anumit vot. Totodată, varianta propusă de PRO România se bazează pe o tehnologie descentralizată, astfel încât, nici măcar instituția care gestionează sistemul să nu poată modifica rezultatele.

„Siguranța acestui sistem de vot este garantată de matematică și criptografie, nu de instituții prăfuite și generali cu 4 stele”, se arată în expunerea de motive.

„Este o discuție pe care o avem de foarte mult timp, despre votul electronic vorbim încă de la înființarea partidului. Cred că cel mai important lucru este ca toată lumea să aibă acces! Să nu mai existe discuții, că nu avem, că nu funcționează, că nu poate să voteze X sau Y. Totodată, să fim și noi în secolul XXI! În afară sunt foarte bine puși la punct. Se oferă ocazia ca toată lumea să își îndeplinească această datorie morală, este o chestiune de normalitate”, a spus deputatul Mircea Titus Dobre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar sunt si altii care vin in tara doar o data pe an, iar economia romaneasca nu sta doar in banii vostri. Munciti pentru familiile voastre, nu pentru mine.
0
0
Ma tu esti ca popi aia care spuneau despre cardurile de sanatate ca sunt dracu dar alea bancare erau bune.Despre aspectul asta cu votatu doar daca stai in Romania,majoritatea romanilor lucreaza afara pentru familiile lor din Romania adica aduc bani in tara,miliarde de euro pe an care intra in economia romaneasca.
0
1
Abia asteapta unii sa sparga informatic sistemul.... Apropo. Nu ar fi mai bine ca in anumite conditii cei care voteaza cum se traieste in Romania chiar sa traiasca in conditiile de aici? Dupa ce stai pe afara mai mult 10 ani nu prea mai stii pe pielea ta ce-i pe aici iar votul nu e decat o parere nu o solutie. Va veni vremea cand cei de afara vor vota masiv stanga ...ce vor face dreptacii de azi? Sau cred ei ca se va vota " dreapta " vesnic? Iluzii.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218