REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PROBE NOI: DNA cere arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu şi în alt dosar

PROBE NOI: DNA cere arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu şi în alt dosar

Replica API 25 februarie 2015 | 23:18 176

“Este un abuz al dictaturii Băsescu şi a DNA – Coldea”

“Este un abuz al dictaturii Băsescu şi a DNA – Coldea”

Nicuşor Constantinescu

Anchetele procurorilor DNA nu stau pe loc nici o clipă! Imediat după percheziţiile din data de 19 februarie, vizată fiind inclusiv clădirea Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu a fost reţinut şi apoi arestat. A contestat măsura, motiv pentru care, pe 24 februarie, acesta s-a prezentat la Curtea de Apel Constanţa. Însă, nici nu a ajuns bine că a aflat că procurorii DNA cer înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv şi în dosarul 14182/3/2014, termenul fiind fixat pentru data de 25 februarie anul curent, la Tribunalul Constanţa, la orele 9.00.

După câteva zile petrecute în arest, Nicuşor Constantinescu a ajuns la Curtea de Apel Constanţa, marţi, 24 februarie, în jurul orelor 12.00, pentru a asista la decizia magistraţilor cu privire la contestaţia privind măsura preventivă. A aflat însă că pronunţarea va fi dată azi, 25 februarie. Întrebat cum s-a simţit în arest, acesta a răspuns: „Îngrozitor. Problema este că sunt judecat penal pentru HCJ care sunt supuse contenciosului administrativ nu faptelor penale. Este un abuz al dictaturii Băsescu şi a DNA - Coldea”. Menţionăm că anchetele Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început cu ceva timp în urmă, de atunci Nicuşor Constantinescu fiind cercetat pentru mai multe fapte de corupţie. Nu au lipsit nici incidentele, când preşedintele CJC, bolnav fiind – după cum au arătat actele medicale, a plecat din ţară, în SUA, la tratament, anchetatorii solicitând întoarcerea sa în ţară. A fost arestat şi apoi lăsat sub control judiciar, după mai multe solicitări şi contestaţii. Recent s-a reîntors în fruntea Consiliului Judeţean, cu anumite interdicţii, însă nici bine nu şi-a ocupat scaunul că alte fapte de corupţie au fost scoase la iveală de DNA. Au urmat, joi, 19 februarie, percheziţii, Constantinescu fiind reţinut şi apoi arestat. Este vorba de al cincilea dosar instrumentat de DNA, cercetările referindu-se la abuz în serviciu şi conflict de interese, la mijloc fiind vorba de sume mari de bani atribuite în mod defectuos. Între timp, procurorii DNA, odată cu instrumentarea celui de-al cincilea dosar, au găsit probe noi pentru unul din cele vechi, în care este vorba de Centrul Militar Zonal. Astfel, cu probe noi, procurorii au cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv, decizie ce va fi luată de judecătorii Tribunalului Constanţa miercuri, 25 februarie, la orele 9.00. „Procurorii au cerut înlocuirea controlului judiciar (măsură impusă în dosarul în care este acuzat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal), cu măsura arestului preventiv. Au probe noi, fapte reţinute şi în dosarul de astăzi“, a declarat marţi, Marius Mocanu, avocatul lui Constantinescu. De precizat faptul că miercuri, 25 februarie a.c., cererea de arestarea preventivă pe numele preşedintelui suspendat al CJC, va fi analizată de magistratul Cezara Suciu, aceeaşi judecătoare împotriva căreia, la ultimul termen în dosarul mai sus menţionat, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, Marius Mocanu a depus o cerere de recuzare. Cerere de recuzare care a fost, de altfel, respinsă.

Mirela PASCAL, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367