REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Probe respinse în dosarul în care este judecat managerul Spitalului Judeţean

Probe respinse în dosarul în care este judecat managerul Spitalului Judeţean

Replica API 22 ianuarie 2016 | 00:01 739

Un nou termen a avut loc în dosarul în care este judecat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţână, alături de alte persoane, pentru infracţiuni de corupţie. Astfel, la data de 21 ianuarie anul curent, magistraţii Tribunalului Constanţa au respins mai multe probe propuse de către inculpaţi.

Mai exact, judecătorii au respins proba cu expertiză propusă de către inculpaţii Violeta Androne (expertiza contabilă judiciară), Dănuţ Căpăţână, Micu Renato Cristea şi Gheorghe Antohi (expertiza tehnică/contabilă), Mihai Corneliu Stănculescu (expertiza financiar contabilă). Însă, magistraţii au admis proba cu înscrisuri în circumstanţiere formulată de către inculpatul Mihai Corneliu Stănculescu. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Amintim că un contract privind concesiunea serviciului de producție, distribuție și monitorizare oxigen medical s-a lăsat cu plângeri la DNA, şapte reprezentanţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitate de tratament aflată în subordinea Consiliului Judeţean, fiind trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie, parte vătămată fiind o firmă din Craiova, respectiv SC Micro Computer Services SA. Printre inculpaţi se numără şi managerul Dănuţ Căpăţână, directorul administrativ Renato Micu Cristea, dar şi directorul financiar, Violeta Androne. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa pe 3 noiembrie 2014.

Mai exact, procurorii DNA Constanţa i-au trimis în judecată, în stare de libertate pe Dănuţ Căpăţână, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța şi pe Mihai Corneliu Stănculescu, șef al Serviciului Achiziții din cadrul spitalului, „pentru tentativă la infracțiunea de abuz în serviciu asimilată infracțiunilor de corupție cu consecințe deosebit de grave”. Tot în stare de libertate mai sunt trimişi în judecată şi următorii angajaţi ai Spitalului Judeţean: Micu Renato Cristea, angajat în cadrul SC „Agrodec” SRL Techirghiol și prestator de servicii de administrare în domeniul sanitar către Spitalul Județean, Violeta Androne, director financiar – contabil, Gheorghe Antohi, angajat în cadrul Spitalului Județean, Carmela Endora Gherghina, la data faptelor consilier juridic şi Marioara Furnică, economist în cadrul Serviciului Achiziții al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Salariaţii Cristea, Androne, Antohi, Gherghina şi Furnică sunt trimişi în judecată „pentru tentativă la infracțiunea de abuz în serviciu asimilată infracțiunilor de corupție cu consecințe deosebit de grave și fals intelectual”.

Citeşte detalii aici: Căpăţână, trimis în judecată de DNA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367