REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Problema constănţenilor legată de vecinii care facă gălăgie, la bloc: unii sună la Poliţie, alţii cred că ar trebui să se mute!

Problema constănţenilor legată de vecinii care facă gălăgie, la bloc: unii sună la Poliţie, alţii cred că ar trebui să se mute!

Replica API 15 ianuarie 2018 | 00:00 267

Gălăgioşii ar putea face închisoare

Gălăgioşii ar putea face închisoare

Fie că este vorba despre locurile de parcare sau de gălăgia produsă de către vecini, cert este că anumite persoane care locuiesc la bloc nu se pot înțelege și pace. Acesta este și cazul unei zone din Năvodari, unde o femeie susține că nu mai suportă gălăgia făcută de vecini, motiv pentru care dorește să sune la Poliție.

Însă, oamenii au păreri împărțite: în timp ce unii i-au transmis că foarte bine procedează, alții i-au spus că, dacă nu-i convine, să se mute la casă. Cât despre modificările legislative de anul trecut, care se refereau la faptul că gălăgioșii s-ar putea alege cu dosare penale, acestea au rămas, momentan, la stadiul de propuneri, la care s-au adăugat câteva updateuri, în decembrie 2017.

O femeie a postat pe grupul de Facebook ”Orașul Năvodari” că nu mai suportă gălăgia făcută de vecini. Ea a precizat că, timp de circa 2 ani, respectivele persoane au renovat apartamentul, după care ar fi început să facă și mai multă gălăgie. Acesta este motivul pentru care a vrut să sune la Poliție, cerând un număr de telefon. ”O să mai chem Poliția, să îl umple de amenzi. Am înțeles ca au renovat 2 ani de zile. După renovări au început petrecerile. Eu înțeleg că, de..., viața la bloc, dar totuși”, a mai spus femeia.

”V-ați găsit voi să faceți plângeri, dar când dărâmați voi blocul cum era?”, i-a spus un alt vecin probabil. Iar atunci spiritele s-au inflamat: ”Să înțelegem că hoțul strigă hoțul?” sau ”Mai bine vă mutați la casă, așa e la bloc!”. Amintim că, la începutul lunii noiembrie anul trecut, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranței publice care conține o serie de propuneri prin care se asigură transparentizarea procedurilor de intervenție ale polițiștilor: ”Totodată se introduc trei noi infracțiuni pentru împiedicarea polițistului să-și exercite obligațiile de serviciu (se întâmplă frecvent ca în timp ce polițistul interacționează cu o persoană în cadrul unei proceduri polițienești, alte persoane de pe margine intervin și obstrucționează acțiunea polițistului în aplicarea legii.

Aceste persoane vor putea fi sancționate în registrul penal), pentru expresii ori gesturi jignitoare sau obscene adresate polițistului și pentru continuarea săvârșirii unor fapte prin care se tulbură folosința locuinței locatarilor dintr-un imobil (se întâmplă ca în cazul scandalurilor sau petrecerilor din blocuri sau din proximitatea imobilelor polițiștii să intervină la cererea vecinilor/locatarilor iar măsura pe care o iau – avertisment sau amendă contravențională – să fie ignorată după plecarea acestora de la fața locului.

Dacă acțiunea care a impus intervenția polițiștilor continuă, la o a doua sesizare a cetățenilor trebuie să intervină o răspundere mai drastică, din sfera penală față de cei care au provocat respectiva tulburare a folosinței imobilului)”. Precizăm că modificările se află încă în stare de propunere, însă s-au făcut updateuri. Spre exemplu: ”Fapta persoanei care, după ce a fost avertizată să înceteze activitățile contravenționale prevăzute la art.2 pct. 25, 26 sau 27, continuă să săvârșească aceste activități şi prin aceasta tulbură folosința locuinței locatarilor dintr-un imobil constituie infracțiune şi se pedepsește cu în chisoare de la 3 luni la 2 ani. (2) Dispozițiile alin.(1) nu se aplică în cazul faptelor săvârșite de persoane care participă la adunări publice”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
macar intre orele 13 30 si 16 30 sa se faca liniste! oamenii dorm sunt in ture de noapte,sau au copii,dar tocmai atunci se trezeste incultul sa dea muzica tare! nu imi este greu sa i raspund si eu la fel cu muzica data la maxim! tara lui papura voda in care multi tarani au ajuns la oras dar se poarta tot ca la tara!
2
0
veniti si-n cartierul groazei,Columbia-city..este dezastru...teroare...scandaluri,urlete...tiganime si garoime,cat cuprinde..nimeni nu munceste..singurul care alarga non-stop,este marele afacerist,omul care n-are odihna,cetateanul care concureaza cu taximetristii care platesc legal taxe si impozite...el este CT-86-NLF....DACA NIMENI NU-L DERANJAZA....CE AVETI CU BIETUL OM???
3
0
Dar eu ce sa mai zic, vecina de deasupra face la 3 zile, in toiul noptii, sex in grup cu strigaturi. Ce sa fac ?
2
1
Oamenii tre sa inteleaga ca traiul la bloc implica si reguli. Apartamentul este situat intr un imobil unde sunt si alti proprietari. Destinatia unui apartament este pentru utilizare in conditii decente, unde oamenii sa se poara odihni. Cine vrea sa petreaca sa mearga in locuri cu aceasta destinatie. Nu traim in jungla. Asta trebuie sa se inteleaga de catre oameni
16
0
asai la bloc
3
14
Nu face nimeni nimic! Ii chemi degeaba! Mie sila
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614