REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Problemă dezbătută de psihologi, la malul mării

Problemă dezbătută de psihologi, la malul mării

Replica API 24 mai 2018 | 00:00 492

Asociația de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO) organizează, în perioada 24-26 mai a.c., la Hotel Del Mar din stațiunea Mamaia, a XVIII-a ediție a importanţei Conferințe Naționale de Psihologie Industrial-Organizațională “Horia D. Pitariu”, cu tema “Psihologia organizațiilor și leadership-ul în societate”.

Ediția din acest an a uneia dintre cele mai importante conferințe de psihologie din România propune ca temă centrală de dezbatere problematica leadership-ului în organizații și societate. Pornind de la procedurile și metodologiile de evaluare în domeniul organizațional, continuând cu cele de analiză a datelor și fundamentare a deciziilor și finalizând cu intervențiile vizând schimbarea organizațională, participanții – psihologi, antreprenori, profesori, cercetători și studenți – vor analiza împreună ce înseamnă și cum se evaluează conducerea în societatea actuală.

Joi, 24 mai a.c., manifestarea științifică a debutat cu şapte workshop-uri, la care au participat, alături de psihologi, atât manageri ai instituțiilor de stat, ai unor mari companii naționale și internaționale, cât și ai companiilor care activează în mediul online, pentru a înțelege mecanismele de conducere pe diferite paliere ale societății. Workshop-urile reprezentă un prilej de a expune participanților exemple practice referitoare la analiza rețelelor ca metodă în construcția instrumentelor de diagnostic psihologic, evaluarea performanțelor, evaluarea personalității și dezvoltarea grupurilor de performanțe, analiza muncii în cadrul celei de-a patra revoluții industriale, dezbaterea asupra conceptului de “corporate psychopats” și analiza dimensiunii de gen a identității profesionale.

Conferința științifică are ca parteneri: Universitatea “Ovidius” din Constanța, Consiliul Județean Constanța, Grupul Internațional de Spitale Medical Park din Turcia, Policlinica “Regina Maria”, Yves Rocher România, Librăria Dorian Gray, Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră “PsihoTrafiq”, magazinul online Nectarel.ro. Invitatul de onoare și keynote speaker este expertul în siguranță rutieră Patricia Delhomme din Franța.

„Leadership-ul și psihologia organizațiilor sunt două teme extrem de importante în actualul context de dezvoltare socio-economică, drept pentru care organizăm această amplă dezbatere la care participă specialiști din toate colțurile țării și din străinătate. Obiectivul este de a identifica și de a disemina cele mai bune metode și practici folosite atât de instituțiile de stat, cât și de IMM-uri și multinaționale în gestionarea relațiilor între diferitele paliere organizaționale. Cu acest prilej, asociația noastră (APIO) îi premiază pe tinerii cercetători care vin cu contribuții importate în cercetarea științifică organizațională, oferindu-le burse și premii în memoria distinsului profesor Horia D. Pitariu”, declară prof. univ. dr. Ticu Constantin, președintele APIO.

F.B

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367