REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Problema migranţilor: ''Ajunge'' cu alegerile făcute doar la Paris şi Berlin, afirmă Matteo Salvini

Problema migranţilor: ''Ajunge'' cu alegerile făcute doar la Paris şi Berlin, afirmă Matteo Salvini

Replica API 22 iulie 2019 | 00:00 394

Matteo Salvini

Franţa şi Germania nu pot decide singure politicile privind migraţia, ignorând solicitările ţărilor cele mai expuse cum sunt Italia şi Malta, a afirmat duminică ministrul italian de interne Matteo Salvini, într-o scrisoare adresată omologului său francez Christophe Castaner, transmite AFP.

"Alegerile se fac doar la Paris şi Berlin, ajunge. Italia nu mai este dispusă să-i accepte pe toţi imigranţii care vin în Europa", a adăugat Salvini într-un mesaj pe Facebook în care îşi prezintă scrisoarea către omologul său francez.

Miniştrii de interne din Uniunea Europeană, reuniţi joi la Helsinki, nu au reuşit să se înţeleagă asupra unui "mecanism de solidaritate" privind repartizarea solicitanţilor de azil care ajung la ţărmurile blocului comunitar. Franţa şi Germania au fost în fruntea eforturilor de a conveni asupra unui aranjament temporar între statele membre ale UE cu privire la distribuirea solicitanţilor de azil salvaţi în Marea Mediterană, în cadrul unor discuţii informale la Helsinki, la care a participat şi ministrul italian de interne, Matteo Salvini.

În scrisoarea către Christophe Castaner, Matteo Salvini asigură că a remarcat în cursul reuniunii "poziţii foarte apropiate de cea exprimată de Italia, mai ales cu privire la angajamentul ferm faţă de o politică migratorie vizând apărarea frontierelor externe ale UE şi spaţiului Schengen".

"Mulţi colegi au susţinut necesitatea revizuirii regulilor cu privire la operaţiunile de căutare şi salvare pentru a împiedica abuzurile ce urmăresc favorizarea imigraţiei ilegale şi necontrolate, cum este expus în documentul pe care l-am pregătit împreună cu Malta" şi care trebuie să servească drept punct de plecare "pentru orice nouă discuţie", notează Salvini.

Documentul prevede debarcarea şi crearea de centre de primire temporară şi identificare a migranţilor ("hotspots") în ţările limitrofe statelor de origine.

Miniştrii de interne din UE se reunesc pe tema migraţiei din nou luni la Paris. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi,romanii,am distrus multe vieti in,europa. Furam,curvarim,talharim...Nici noi sa numai facem copii .Musulmanii,muncesc si castiga cu sudoarea fruntii ,nu fura,nu curvaresc,nu talharesc ...
0
1
Foarte corect.Ce sa facem cu acesti neica nimeni.Ne distrug viata.Sa nu mai faca copii ,daca nu au cu ce sa ii creasca.Musulmanismul este o prostie, ca si facismul si comunismul.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920