REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Problema secţiei de Radioterapie de la Constanţa, pe masa Ministerului Sănătăţii

Problema secţiei de Radioterapie de la Constanţa, pe masa Ministerului Sănătăţii

Replica API 9 aprilie 2016 | 00:41 161

Banias: „Se ştia că expiră autorizaţia, se ştia că expiră materialele necesare pentru buna ei funcţionare”

Banias: „Se ştia că expiră autorizaţia, se ştia că expiră materialele necesare pentru buna ei funcţionare”

Desfiinţarea secţiei de Radioterapie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Constanţa a provocat mare vâlvă în rândul constănţenilor! Ei sunt convinşi de faptul că vinovatul principal este chiar Dănuţ Căpăţână, managerul unităţii sanitare. Vestea a ajuns şi la urechile lui Răzvan Vulcănescu, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Mircea Banias, senator şi preşedinte al ALDE Constanţa.

Mircea Banias a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă susţină la data de 8 aprilie a.c. că a transmis situaţia de la Constanţa Ministerului Sănătăţii. „Săptămâna aceasta m-am întâlnit cu secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii. I-am prezentat situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa în legătură cu secţia de Radioterapie pentru cei suferinzi de cancer. Este o situaţie pe care, spre surprinderea mea, ei nu o ştiau foarte bine”, a precizat Mircea Banias. Din punctul de vedere al senatorului, soluţiile prezentate de oficiali nu sunt realizabile. „Cred că este cea mai grea situaţie cu care se confruntă cetăţenii din judeţul Constanţa, cei suferinzi şi care au nevoie de tratament. Este inuman să trimiţii oamenii la sute de kilometri ca să-şi facă tratament. Soluţia cu Spitalul de Urgenţă Galaţi sau Bucureşti mi se pare inumană. De altfel, am vorbit şi cu un coleg senator din Galaţi, care mi-a spus că nici în Galaţi nu există capacitate de a prelua bolnavii din alte judeţe”, a adăugat Banias. Se aşteaptă cât mai curând ca Răzvan Vulcănescu să ofere o rezolvare posibilă în ceea ce priveşte situaţia. „Ne-au promis că se ia legătura cu cel care se ocupă în mod direct de această chestiune şi încearcă să găsească cât mai rapid o soluţie. Se ştia că expiră autorizaţia, se ştia că expiră materialele necesare pentru buna ei funcţionare. Săptămâna viitoare am să-l invit pe secretarul de stat la Senat ca să-mi spună ce a făcut concret”, a conchis Banias.

Reamintim că la data de 1 aprilie a.c., Dănuț Căpățână a anunțat în cadrul unei conferințe de presă faptul că începând cu data de 4 aprilie a.c., serviciul de radioterapie își va înceta activitatea pentru că sursa de cobalt a aparatului va expira. “Începând de luni, activitatea serviciului de radioterapie se suspendă din cauza faptului că sursa de cobalt va expira. Personalul va fi redistribuit în alte secții, inclusiv medicii de la oncologie. În ceea ce privește cei 10 pacienți care necesită radioterapie, am luat legătura cu centre private și de stat din București și Galați și așteptăm un răspuns dacă vor putea fi incluși în ceea ce fac ei acolo”, declara atunci managerul Spitalului Județean de Urgență Constanța.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218