rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 6 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Probleme cu primele de Paște anul acesta!

Criza economică generată de pandemia de coronavirus i-a determinat pe şefii companiilor constănţene de stat să taie tradiţionalele prime de Paşte pentru angajatii lor. Dacă aceştia din urmă erau obişnuiţi să primească compensaţii considerabile, ca să nu spunem nesimţite, iată că, în acest an, vor spune „adio” cadourilor. Nu şi angajaţii din Portul Constanţa, a cărei conducere este obligată să respecte contractele colective de muncă.

La CNAPM, criza economică nu-şi face simţită prezenţa

Companiile de stat din Constanţa au strâns punga şi nu-şi mai permit luxul de a oferi prime de Paşte, iar salariaţii vor rămâne doar cu amintirea vremurilor în care încasau sume considerabile. Decizia a fost luată de şefii companiilor, în contextul pandemiei de coronavirus, cu scopul de a face economii, mai ales că se anunţă vremuri grele din punct de vedere economic.

Cei mai norocoşi sunt angajaţii din Portul Constanţa, care vor păstra tradiţia şi anul acesta. Însă, nu pentru că şefii ar fi darnici, ci pentru că aşa este prevăzut în contractele de muncă. „Primele vor fi acordate conform contractului colectiv de muncă. Va fi respectat”, a declarat Mona Velicu, purtătorul de cuvânt al CNAPM Constanţa. Sumele pornesc de la 600 de lei și pot ajunge până la 1500, 2000 de lei.

Potrivit unor surse, şi angajaţii de la Oil Terminal vor primi cadou, potrivit contractului de muncă.

Directorul Aeroportului, Bogdan Artagea: „Am luat decizia de a suspenda prima de Paşte de anul acesta”

În ceea ce-i priveşte pe angajaţii Aeroportului Internațional Mihai Kogălniceanu, în contractul de muncă este prevăzută această primă, în valoare de 1000 de lei impozabili. Însă, potrivit directorului Bogdan Artagea, aceasta a fost suspendată, „vom vedea ce se va întâmpla mai departe cu pandemia de coronavirus”.

Angajaţii de la Canalele Navigabile NU vor primi prime!

Până anul acesta, şi angajaţii de la Administraţia Canalelor Navigabile primeau compensaţii atenții de Paşte. Anul acesta, îşi vor pune pofta în cui, căci Daniel Georgescu anunţă că nu este cazul să facă, în contextul actual, astfel de cadouri. „Nu, sub nicio formă nu vor primi, în situaţia actuală, prime”, a spus, pentru Replica, Daniel Georgescu, şeful ACN. Anii trecuţi, de exemplu, primeau 800 de lei, plus cadouri pentru copii, din fondul de economii.

Nici salariaţii CERONAV nu se vor bucura de compensaţii! Şi nici cei de la ANR

Nici angajaţii CERONAV nu vor primi. În trecut, compania oferea bani pentru copiii salariaţilor, însă anul acesta nu se mai ia în discuţie acest fapt, tot din pricina coronaviruslui şi a problemelor economice pe care acesta le-a generat. „Noi nu dădeam prime, ofeream 150 la copii, dar nu putem să mai dăm anula cesta, toată lumea încearcă să facă economii”, a precizat Ovidiu Cupşa, şeful CERONAV.

Lucrătorii Autorităţii Navale Române sunt şi ei înscrişi pe lista celor care nu vor fi vizitaţi de Iepuraş. Mona Paraschiv, purtătorul de cuvând, a precizat, pentru Replica, faptul că „Nu avem posibilitatea să oferim prime”.

Mirela PASCAL

joi, 9 aprilie 20202618
Comentarii

00Petre(14 apr 19:35)
pentru ANR nu e o problema, isi iau ei prima de paste zi de zi de la nave. La agigea...si prima de.paste si craciun in aceasi zi. Succes
00L.Tanase(10 apr 13:53)
Decapitata de la ANR Tomis pentru ca nu a mai vrut sa COTIZEZE la Liviu Grigore si compania. Il datea exemplu pe un patron de capitanie zonala.
05Pt.Irina(10 apr 13:44)
Daca nu il gasesti pe Iorga poti sa il iei pe gogu ala ologu ! Tare pretentioasa esti !
00Mezei(10 apr 11:20)
Sa ti dau la muie de boschetar nenorocit
04FARA PRIME(9 apr 19:38)
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
101irina(9 apr 18:39)
vreau sa l cunosc pe lucian iorga , cine este ?
00Lucian Iorga(9 apr 17:19)
Cine e Lucian Iorga.?
07Pt.Cupsa masonu(9 apr 16:54)
In parte ai dreptate, dar nu toti traiesc din spaga si nu toti au fost angajati pe spaga. Cei care traiesc din spaga, cei cu functii stau linistiti, iar cei care au fost angajati fara spaga sunt curvele, amantele sau copii celor cu functii care au fost angajati unii fara vechime - experienta pe posturi chiar si de conducere pentru care ocuparea lor chiar cerea si vechime si experienta. Cel putin asa este aici la ANR, dar si la zonalele din teritoriu.
02Andrada(9 apr 13:28)
La serviciul juridic sunt doi sefi si nici un subaltern.Artagea numeste sefi toti incompenr
01Rodica(9 apr 13:25)
Artagea a creat functii de sefi pentru toti cei care ii sunt prieteni. Liderul de sindicat Fotu este cumparat de Artagea. Adrian Teodorescu ia bani multi pentru ca stie de spagile le care le ia ArtageBela. Teodorescu il acopera pe Artagea
01Acatrinei Horia(9 apr 13:16)
Eu nu am luat nimic.. doar Bogdan. Eu stau la Bucuresti si iau bani multi degeaba.Salt Sofya da bani lui Bogdan. Lucian Iorga bea cu Bogdan ,merg la curve.PNL constanta ia bani de la Artagea.Alina Stoli este adusa de Fotu.Fotu care este paznic,fara scoala acum este consilier.
11Anca Moldoveanu(9 apr 13:12)
Este ceva rau ca sunt amanta lui Fotu?! Ca fratele meu Mihai este angajat la aeroport? Ca Artagea ia spaga de la Iorga Lucian? De unde sa de a la partide? De unde sa cumpere Mercedes? Amantele? Bogdan minte...nu este impotent.Fumeaza trabuc ,are pile mari,ia spagi mari. Face ce vrea.
01Carsium(9 apr 13:08)
Artagea organizeaza petreceri pe banii aeroportului vezi la Venus sau la Sibiu anul trecut. A numit sefi oameni care nu stiu nimic .Belu Cristian adus de primarita de la Kogalniceanu a ajuns sef fara sa stie nimic.Grecu Iulian ,Manea Vilson..toti sunt sefi . Dai bani lui Artagea se infiinteaza un post de sef.Analfabeti. PSD PNL aceeasi mizerie!
01Artagea Bogdan(9 apr 13:00)
Am diabet, nici nu mi se mai scoala. Liderul de sindicat Fotu Cristian mi a adus o pe Alina Stoli. Acatrinei e mereu la Bucuresti in coma alcoolica. Am dat destul la PNL, l am promovat si pe Belu Cristian.Ancuta Belu imi este datoare.
03Iorga Lucian(9 apr 12:55)
Voi depune plangere la DNA impotriva lui Artagea si Acatrinei pentru spagile pe care le au luat de la Salt Sofya.Toate curvele au salarii mari la aeroport pt ca servesc pe Fotu si pe Artagea. FOTU tu cat castigi si de ce? Cand te autodenunti si tu. Este postul Pastelui domnilor,hai la DNA!
06M...M...M...(9 apr 11:54)
ANR-ul nu a dat prima nici anul trecut. Dar, pornoista sri-sta Mona, impreuna cu iepuroaica doctor docent-crescent-echivalent Nora, sa ne spuna si cate reclamatii au facut si fac in continuare pentru a denigra institutia prin presa si nu numai si pentru a umili salariatii ca sunt infractori. La ANR in afara de salariu nimeni nu mai primeste nimic. Multumim sri-stei Mona si d-nei doctor Covida 19 Nora pentru grija purtata colectivului ANR.
00camiloiu(9 apr 11:00)
La ANR prima de paste sa o inparta MONA,daca nu mai ramane nimic datii voi prima cate o mue
17Pt 00:41(9 apr 10:08)
Nenica, ia uita-te nitel din ce face APCul sumele alea. In primcipal, din platformele inchiriate operatorilor portuari. Deci tu imi spui mie, muistule, ca desi operatorii au scazut activitatea datorita virusului pulii, voi - ca sigur esti dupa cum sari de cur in sus - traiti ca soarcele la siloz cerand in continuare chiriile respective, ca si cum totu-i vara si iarba incoltita. Futu-te-n gura aia de vaca penelizda
23covid19(9 apr 09:55)
Artagea Bogdan este infectat cu covid, a luat de la un pasager infectat caruia i-a facut o felatie in wc-ul aeroportului!
17TIGANILA(9 apr 08:35)
Ce prime sa dati ? Scoateti odata si pensiile speciale profitorilor care le primesc. Nu le este rusine ? Altii mor de foame iar ei primesc pensii speciale ?
04Acum(9 apr 08:20)
Acum am ajuns sa realizam cate nemernicii face acest sindicat si directorii?
23Pentru Artagea 06@45(9 apr 07:13)
Boul asta de director nu stie decat sa umble cu niste curve. Fotu umbla tot cu curva de Moldoveanu Anca desi nevastasa e pe aeroport. Umbla cu toate curvele pentru cu siau facut salarii de mii de euro iar nou ca prostii platim la Fotu. Au trecut unii la vechiul sindicat asa e cazul sa trec si eu. Nu e normal sa platesc bani la Fotu si el sa aibe 100 milioane sapariu si sa taie prima.
27Artagea(9 apr 06:45)
si Fotu stau cu salarii foarte mari si prostii de salariati stau si se uita. Bine ca platim ca prostii cotizatiile ca sa aiba Fotu de pacanele. Iesirea de la sindicat si cautat altul ca cacatii astia isi umple buzunarele pe banii nostrii. Normal ca taie primele Fotu are 100 de milioane si Artagea are 7000 de euro.
211Cupsa masonu(9 apr 06:37)
Oricum toti traiesc din spaga, cu spaga doar au fost angajati asa ca e normal. Primele sunt ca un aperitiv. Toate institutiile statului au managementul politizat prin urmare se vede incompetenta de la o posta. Eu unul am intrat in contact cu toate insitutiile mentionate in articol toate mi au provocat scarba si dezgust. Indiferent de partidul care era la putere toate au functionat pe acelasi principiu sa faca bani din orice magarie. Modernizarea,eficientizarea eliminarea birocratiei si implementarea de tehnologie lipseste cu desavarsire. Ei lucreaza toti pe principiu luat si dat mai departe.
317Mona(9 apr 06:23)
La ANR sunt solicitate chiar se fac presiuni pentru promovari de catre cei din zonale. Afacere neica ! Baroniada.
87Pt 00:11(9 apr 00:41)
Vezi mai gainare cam ce cifra de afaceri are APC-ul si dupa vorbeste! V-ati gasit toti parazitii sa criticati si sa va dati mari destepti!
910Pai(9 apr 00:11)
Unii in somaj si altii cu "preme". Unde e solidaritatea Orbane?
mai mult...Replica
6 iun 00:00ReplicaUnde a fost PRINSĂ Viorica Dăncilă la SHOPPING!

Fostul premier al României și fost șef al PSD, Viorica Dăncilă, s-a retras de pe scena politică încă de când...465

6 iun 00:00ReplicaDănuț Moisoiu ÎNCEPE construcția ansambului de LOCUINŢE de pe malul lacului Siutghiol!318
6 iun 00:13ReplicaStamate, de la Marco Chim, vrea să PĂCĂLEASCĂ vigilenţa: mai face un bloc şi zice că-i CENTRU educaţional240
6 iun 00:09ReplicaATENŢIE! CFR te dă jos din tren, dacă n-ai MASCĂ

CFR Călători va suplimenta capacitatea trenurilor spre litoralul Mării Negre în acest sfârșit de săptămână....169

6 iun 00:20ReplicaUn constănţean bolnav de CANCER şi-a recâştigat dreptul la VIAŢĂ în instanţă250
6 iun 23:55ReplicaMĂCEL în stil MAFIOT, între rude493
6 iun 23:54Replica7 cazuri de INFECTARE cu CORONAVIRUS la Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia este una dintre unitățile suport COVID-19, din județul Constanța. Pentru a nu mai...358

6 iun 23:54ReplicaAmenzi în valoare de 360.600 de lei pentru unităţile de alimentaţie publică194
6 iun 00:00ReplicaNe plângem de GUNOAIE, dar nici nu păstrăm CURĂŢENIA145
6 iun 00:28ReplicaConstanţa este pregătită pentru primul weekend incendiar din acest sezon estival

Constanţa se pregăteşte pentru primul weekend fierbinte din această vară. Dacă startul de la 1 iunie a fost furat...162

6 iun 23:11ReplicaŞoferii din Compozitorilor plâng după PARCĂRI166
6 iun 00:00ReplicaAsa arată centrul comunei Tortomanu în 2020!170
Vremea
17.4°17.4° - 17.7° sâmbătă, 6 iunie 2020
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 6.99 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
6 iun 00:00SportFreiburg - Monchengladbach 1-0

...107

6 iun 00:23SportFotbal - Premier League se reia la 17 iunie, cu meciul Aston Villa–Sheffield

Premier League se reia la 17 iunie, de la ora locală 18.00 (20.00, ora României) cu meciul Aston Villa – Sheffield,...103

6 iun 00:00SportFlorin Gardoş şi-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunţat vineri că a prelungit contractul cu fundaşul Florin Gardoş până...125

6 iun 00:00SportClaudiu Keşeru şi Dragoş Grigore, titulari la Ludogorets într-un derby jucat cu public

După cei din Cehia, Ungaria şi Polonia, Dragoş Grigore şi Claudiu Keşeru sunt alţi fotbalişti români care au...106

Local
6 iun 00:55LocalAvarie RAJA în Năvodari

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Albinelor, din...338

6 iun 00:58LocalCoronavirus: 286 de persoane infectate, la nivelul județului Constanța, de la debutul pandemiei

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 286 de persoane...629

6 iun 00:58LocalSite-ul ANAF nu va funcționa câteva ore, luni, 8 iunie

210

6 iun 00:55LocalStila Goșu, de la fost INTERLOP, la DEZVOLTATOR imobiliar

După o perioadă îndelungată în care a avut probleme cu legea, Stila Goşu, în ultima perioadă pozează în băiat...6314

6 iun 00:53LocalSe reiau spectacolele la Teatrul 'Oleg Danovski'

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța, al...418

6 iun 00:59LocalEchipament ultraperformant pentru testarea COVID-19, donat Spitalului Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat cu un aparat eCL8000-Automated...596

6 iun 23:30LocalRAEDPP: Casieriile vor fi închise de Rusalii

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța aduce la cunoștința publicului faptul că...254

6 iun 23:28LocalTrafic îngreunat pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, de...421

6 iun 23:27LocalȘeful ANSVSA spune că NU nu se închide tot restaurantul sau hotelul, dacă un client e descoperit cu coronavirus

501

Politică
Interviuri
21 mai 00:06InterviuriINTERVIU SENZAȚIONAL cu RAREȘ BOGDAN! PSD este respins de electorat pentru că iese cu aceleași fețe compromise. VIDEO

Starea de urgență a trecut, însă în urma ei au rămas anumite întâmplări care merită dezbătute alături de...8417

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...4665

16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

3934

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...3584

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...4426

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

3128

Monden
6 iun 00:00MondenCole Sprouse, arestat la un protest antirasism, după moartea lui George Floyd. Ce a declarat actorul

Actorul Cole Sprouse, 27 de ani, devenit celebru după rolul interpretat în serialul Riverdale, a fost arestat la...104

6 iun 19:50MondenSecretul care l-ar fi făcut pe Michael Jackson să renunţe la sexul cu femei

În lumina documentarului HBO care a stârnit un întreg scandal, Leaving Neverland, dezvăluirile despre viaţa...126

6 iun 00:00MondenCine sunt noii moştenitori ai lui Karl Lagerfeld care vor s-o detroneze pe pisica Choupette?

107

Mapamond
6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Jakarta îşi redeschide moscheile şi începe relaxarea restricţiilor

Capitala indoneziană şi-a redeschis vineri moscheile, pentru prima dată după trei luni, demarând o perioadă de...105

6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Fiji se declară ţară liberă de COVID-19

Prim-ministrul din Fiji, Voreqe "Frank" Bainimarama, a declarat vineri că acest stat insular din Oceanul Pacific nu mai...107

6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Peste 1.000 de morţi în 24 de ore în SUA

108

Sănătate
6 iun 00:00SănătatePrevenirea atrofiei cerebrale, printre efectele benefice ale combinației de vitamine B și Omega 3 la vârstnici

Atrofia cerebrală (sau atrofia creierului) reprezintă pierderea neuronilor, adică a celulelor. Totodată, atrofia...102

6 iun 00:00SănătateBacteriile din gură pot agrava cancerul colo-rectal

Un studiu recent a descoperit că o bacterie banală, comună zonei bucale, poate accelera dezvoltarea cancerului de...107

6 iun 00:00SănătateSubstanțele chimice ajung în organism după folosirea cremelor de protecție solară

101

6 iun 00:00SănătateAntibioticele și riscul de avort spontan

Un nou studiu la scară largă sugerează că unele antibiotice administrate în timpul sarcinii ar mari riscul de avort...111

6 iun 00:00SănătateIngredientul care te ajută să îndepărtezi pesticidele de pe fructe

Tot ceea ce îți trebuie este un ingredient simplu, iar în acest fel vei îndepărta pesticidele de pe fructele tale...111

6 iun 00:00SănătateUn "vaccin" pentru cancer a eliminat tumorile la șoareci

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că activarea celulelor T în tumori a eliminat chiar și...105

6 iun 00:00SănătateFibrilația atrială, detectată cu ajutorul unui dispozitiv mobil?

Un nou studiu evidențiază utilizarea fezabilă a unor dispozitive mobile pentru a ajuta la detectarea și la...105

6 iun 18:39SănătateVitamina B3, utilă în tratarea glioblastomului?

Un nou studiu arată că niacina, numită în mod obișnuit vitamina B3, combinată cu chimioterapia, poate ajuta...108

6 iun 00:00SănătateAlimentația de post combinată cu vitamina C, eficiente în tratarea cancerului?

100

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT