rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Probleme cu primele de Paște anul acesta!

Criza economică generată de pandemia de coronavirus i-a determinat pe şefii companiilor constănţene de stat să taie tradiţionalele prime de Paşte pentru angajatii lor. Dacă aceştia din urmă erau obişnuiţi să primească compensaţii considerabile, ca să nu spunem nesimţite, iată că, în acest an, vor spune „adio” cadourilor. Nu şi angajaţii din Portul Constanţa, a cărei conducere este obligată să respecte contractele colective de muncă.

La CNAPM, criza economică nu-şi face simţită prezenţa

Companiile de stat din Constanţa au strâns punga şi nu-şi mai permit luxul de a oferi prime de Paşte, iar salariaţii vor rămâne doar cu amintirea vremurilor în care încasau sume considerabile. Decizia a fost luată de şefii companiilor, în contextul pandemiei de coronavirus, cu scopul de a face economii, mai ales că se anunţă vremuri grele din punct de vedere economic.

Cei mai norocoşi sunt angajaţii din Portul Constanţa, care vor păstra tradiţia şi anul acesta. Însă, nu pentru că şefii ar fi darnici, ci pentru că aşa este prevăzut în contractele de muncă. „Primele vor fi acordate conform contractului colectiv de muncă. Va fi respectat”, a declarat Mona Velicu, purtătorul de cuvânt al CNAPM Constanţa. Sumele pornesc de la 600 de lei și pot ajunge până la 1500, 2000 de lei.

Potrivit unor surse, şi angajaţii de la Oil Terminal vor primi cadou, potrivit contractului de muncă.

Directorul Aeroportului, Bogdan Artagea: „Am luat decizia de a suspenda prima de Paşte de anul acesta”

În ceea ce-i priveşte pe angajaţii Aeroportului Internațional Mihai Kogălniceanu, în contractul de muncă este prevăzută această primă, în valoare de 1000 de lei impozabili. Însă, potrivit directorului Bogdan Artagea, aceasta a fost suspendată, „vom vedea ce se va întâmpla mai departe cu pandemia de coronavirus”.

Angajaţii de la Canalele Navigabile NU vor primi prime!

Până anul acesta, şi angajaţii de la Administraţia Canalelor Navigabile primeau compensaţii atenții de Paşte. Anul acesta, îşi vor pune pofta în cui, căci Daniel Georgescu anunţă că nu este cazul să facă, în contextul actual, astfel de cadouri. „Nu, sub nicio formă nu vor primi, în situaţia actuală, prime”, a spus, pentru Replica, Daniel Georgescu, şeful ACN. Anii trecuţi, de exemplu, primeau 800 de lei, plus cadouri pentru copii, din fondul de economii.

Nici salariaţii CERONAV nu se vor bucura de compensaţii! Şi nici cei de la ANR

Nici angajaţii CERONAV nu vor primi. În trecut, compania oferea bani pentru copiii salariaţilor, însă anul acesta nu se mai ia în discuţie acest fapt, tot din pricina coronaviruslui şi a problemelor economice pe care acesta le-a generat. „Noi nu dădeam prime, ofeream 150 la copii, dar nu putem să mai dăm anula cesta, toată lumea încearcă să facă economii”, a precizat Ovidiu Cupşa, şeful CERONAV.

Lucrătorii Autorităţii Navale Române sunt şi ei înscrişi pe lista celor care nu vor fi vizitaţi de Iepuraş. Mona Paraschiv, purtătorul de cuvând, a precizat, pentru Replica, faptul că „Nu avem posibilitatea să oferim prime”.

Mirela PASCAL

joi, 9 aprilie 20202962
Comentarii

00Petre(14 apr 19:35)
pentru ANR nu e o problema, isi iau ei prima de paste zi de zi de la nave. La agigea...si prima de.paste si craciun in aceasi zi. Succes
00L.Tanase(10 apr 13:53)
Decapitata de la ANR Tomis pentru ca nu a mai vrut sa COTIZEZE la Liviu Grigore si compania. Il datea exemplu pe un patron de capitanie zonala.
05Pt.Irina(10 apr 13:44)
Daca nu il gasesti pe Iorga poti sa il iei pe gogu ala ologu ! Tare pretentioasa esti !
00Mezei(10 apr 11:20)
Sa ti dau la muie de boschetar nenorocit
04FARA PRIME(9 apr 19:38)
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
101irina(9 apr 18:39)
vreau sa l cunosc pe lucian iorga , cine este ?
00Lucian Iorga(9 apr 17:19)
Cine e Lucian Iorga.?
07Pt.Cupsa masonu(9 apr 16:54)
In parte ai dreptate, dar nu toti traiesc din spaga si nu toti au fost angajati pe spaga. Cei care traiesc din spaga, cei cu functii stau linistiti, iar cei care au fost angajati fara spaga sunt curvele, amantele sau copii celor cu functii care au fost angajati unii fara vechime - experienta pe posturi chiar si de conducere pentru care ocuparea lor chiar cerea si vechime si experienta. Cel putin asa este aici la ANR, dar si la zonalele din teritoriu.
02Andrada(9 apr 13:28)
La serviciul juridic sunt doi sefi si nici un subaltern.Artagea numeste sefi toti incompenr
01Rodica(9 apr 13:25)
Artagea a creat functii de sefi pentru toti cei care ii sunt prieteni. Liderul de sindicat Fotu este cumparat de Artagea. Adrian Teodorescu ia bani multi pentru ca stie de spagile le care le ia ArtageBela. Teodorescu il acopera pe Artagea
01Acatrinei Horia(9 apr 13:16)
Eu nu am luat nimic.. doar Bogdan. Eu stau la Bucuresti si iau bani multi degeaba.Salt Sofya da bani lui Bogdan. Lucian Iorga bea cu Bogdan ,merg la curve.PNL constanta ia bani de la Artagea.Alina Stoli este adusa de Fotu.Fotu care este paznic,fara scoala acum este consilier.
11Anca Moldoveanu(9 apr 13:12)
Este ceva rau ca sunt amanta lui Fotu?! Ca fratele meu Mihai este angajat la aeroport? Ca Artagea ia spaga de la Iorga Lucian? De unde sa de a la partide? De unde sa cumpere Mercedes? Amantele? Bogdan minte...nu este impotent.Fumeaza trabuc ,are pile mari,ia spagi mari. Face ce vrea.
01Carsium(9 apr 13:08)
Artagea organizeaza petreceri pe banii aeroportului vezi la Venus sau la Sibiu anul trecut. A numit sefi oameni care nu stiu nimic .Belu Cristian adus de primarita de la Kogalniceanu a ajuns sef fara sa stie nimic.Grecu Iulian ,Manea Vilson..toti sunt sefi . Dai bani lui Artagea se infiinteaza un post de sef.Analfabeti. PSD PNL aceeasi mizerie!
01Artagea Bogdan(9 apr 13:00)
Am diabet, nici nu mi se mai scoala. Liderul de sindicat Fotu Cristian mi a adus o pe Alina Stoli. Acatrinei e mereu la Bucuresti in coma alcoolica. Am dat destul la PNL, l am promovat si pe Belu Cristian.Ancuta Belu imi este datoare.
03Iorga Lucian(9 apr 12:55)
Voi depune plangere la DNA impotriva lui Artagea si Acatrinei pentru spagile pe care le au luat de la Salt Sofya.Toate curvele au salarii mari la aeroport pt ca servesc pe Fotu si pe Artagea. FOTU tu cat castigi si de ce? Cand te autodenunti si tu. Este postul Pastelui domnilor,hai la DNA!
06M...M...M...(9 apr 11:54)
ANR-ul nu a dat prima nici anul trecut. Dar, pornoista sri-sta Mona, impreuna cu iepuroaica doctor docent-crescent-echivalent Nora, sa ne spuna si cate reclamatii au facut si fac in continuare pentru a denigra institutia prin presa si nu numai si pentru a umili salariatii ca sunt infractori. La ANR in afara de salariu nimeni nu mai primeste nimic. Multumim sri-stei Mona si d-nei doctor Covida 19 Nora pentru grija purtata colectivului ANR.
00camiloiu(9 apr 11:00)
La ANR prima de paste sa o inparta MONA,daca nu mai ramane nimic datii voi prima cate o mue
17Pt 00:41(9 apr 10:08)
Nenica, ia uita-te nitel din ce face APCul sumele alea. In primcipal, din platformele inchiriate operatorilor portuari. Deci tu imi spui mie, muistule, ca desi operatorii au scazut activitatea datorita virusului pulii, voi - ca sigur esti dupa cum sari de cur in sus - traiti ca soarcele la siloz cerand in continuare chiriile respective, ca si cum totu-i vara si iarba incoltita. Futu-te-n gura aia de vaca penelizda
23covid19(9 apr 09:55)
Artagea Bogdan este infectat cu covid, a luat de la un pasager infectat caruia i-a facut o felatie in wc-ul aeroportului!
17TIGANILA(9 apr 08:35)
Ce prime sa dati ? Scoateti odata si pensiile speciale profitorilor care le primesc. Nu le este rusine ? Altii mor de foame iar ei primesc pensii speciale ?
04Acum(9 apr 08:20)
Acum am ajuns sa realizam cate nemernicii face acest sindicat si directorii?
23Pentru Artagea 06@45(9 apr 07:13)
Boul asta de director nu stie decat sa umble cu niste curve. Fotu umbla tot cu curva de Moldoveanu Anca desi nevastasa e pe aeroport. Umbla cu toate curvele pentru cu siau facut salarii de mii de euro iar nou ca prostii platim la Fotu. Au trecut unii la vechiul sindicat asa e cazul sa trec si eu. Nu e normal sa platesc bani la Fotu si el sa aibe 100 milioane sapariu si sa taie prima.
27Artagea(9 apr 06:45)
si Fotu stau cu salarii foarte mari si prostii de salariati stau si se uita. Bine ca platim ca prostii cotizatiile ca sa aiba Fotu de pacanele. Iesirea de la sindicat si cautat altul ca cacatii astia isi umple buzunarele pe banii nostrii. Normal ca taie primele Fotu are 100 de milioane si Artagea are 7000 de euro.
211Cupsa masonu(9 apr 06:37)
Oricum toti traiesc din spaga, cu spaga doar au fost angajati asa ca e normal. Primele sunt ca un aperitiv. Toate institutiile statului au managementul politizat prin urmare se vede incompetenta de la o posta. Eu unul am intrat in contact cu toate insitutiile mentionate in articol toate mi au provocat scarba si dezgust. Indiferent de partidul care era la putere toate au functionat pe acelasi principiu sa faca bani din orice magarie. Modernizarea,eficientizarea eliminarea birocratiei si implementarea de tehnologie lipseste cu desavarsire. Ei lucreaza toti pe principiu luat si dat mai departe.
317Mona(9 apr 06:23)
La ANR sunt solicitate chiar se fac presiuni pentru promovari de catre cei din zonale. Afacere neica ! Baroniada.
87Pt 00:11(9 apr 00:41)
Vezi mai gainare cam ce cifra de afaceri are APC-ul si dupa vorbeste! V-ati gasit toti parazitii sa criticati si sa va dati mari destepti!
910Pai(9 apr 00:11)
Unii in somaj si altii cu "preme". Unde e solidaritatea Orbane?
mai mult...Replica
19 ian 15:11Replica16 parcări AUTOMATE ETAJATE vor fi AMENAJATE în Constanța

Este de notorietate faptul că municipiul Constanța are o mare problemă cu locurile de parcare, în sensul că acestea...3706

19 ian 12:18ReplicaBOSCHETARI evacuați dintr-o CLĂDIRE PĂRĂSITĂ din Constanța3958
19 ian 12:18ReplicaRestaurantul PIZZICO, sancționat de polițiștii constănțeni3267
19 ian 16:07ReplicaSebastian Bodu, numit consilier de STAT în aparatul de lucru al viceprim-ministrului

Sebastian Bodu a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al...2027

19 ian 00:45ReplicaVergil CHIȚAC: Foarte mulți ȘMECHERI din orașul ăsta s-au ÎMBOGĂȚIT din afaceri cu statul. Video4945
19 ian 00:30ReplicaFERIȚI-VĂ de TAXIMETRIȘTI: umblă DEZLEGAȚI prin ORAȘ! VIDEO2659
19 ian 23:52ReplicaBiserica FĂRĂ AUTORIZAȚIE vrea PICTURĂ ca la VORONEȚ

Celebra biserică din Tomis Nord construită fără autorizație cere ajutorul Primăriei municipalității, dar și a...3241

19 ian 00:26ReplicaUSR cere AUDIT financiar la societățile și regiile Consiliului Local Constanța!1407
19 ian 23:54ReplicaCURIOS! Transguard Security PIERDE CONTRACTE pe BANDĂ RULANTĂ2897
19 ian 00:20ReplicaVeșnica POMENIRE, la Constanța, pentru un loc de PARCARE

În Constanța sunt sute de oameni ce așteaptă de ani de zile să le fie atribuite locuri de parcare, însă se pare...2265

19 ian 23:35ReplicaFAZA a II-a de VACCINARE, o INCOMPETENȚĂ cu DIPLOMĂ2298
19 ian 23:28ReplicaPe BABA NOVAC, TROTUARELE sunt INVIZIBILE1325
Vremea
-3.1°-3.1° - -2.2° marţi, 19 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 93%
Vânt: 4.45 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/49536335322
5/4035226211323
joker326294582
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 ian 00:00SportCM Handbal (m): Rezultatele zilei în grupele preliminare E, F, G și H

Componența grupelor principale 3 și 4 din cadrul Campionatului Mondial de handbal masculin din Egipt a fost...490

19 ian 00:00SportMarius Șumudică și-a găsit echipă (presa turcă) - Va fi rival la retrogradare cu Dan Petrescu

Demis recent de la Gaziantep, Marius Șumudică și-a găsit echipă, tehnicianul român urmând să antreneze tot în...791

19 ian 00:00SportDoi jurnaliști s-au urcat pe acoperiș pentru a dialoga cu Simona Halep, aflată într-o carantină strictă la Adelaide

Simona Halep a dialogat de la balconul hotelului cu doi prezentatori australieni de emisiuni radio, care s-au urcat pe...552

19 ian 00:00SportAstra Giurgiu - Universitatea Craiova 1-1

Astra Giurgiu a terminat la egalitate cu Universitatea Craiova, 1-1 (1-1), luni seara, pe teren propriu, într-un meci...785

Local
19 ian 00:08LocalCOVID-19: 3 NOI DECESE, la Constanța

Până luni, 18 ianuarie a.c., 17.271 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...1379

19 ian 00:08LocalDecizie oficială: Românii vaccinați anti-COVID nu mai trebuie să intre în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de luni, 18 ianuarie 2021, Hotărârea...951

19 ian 12:17LocalPenitenciarul Spital Poarta Albă CAUTĂ echipamente de protecție împotriva COVID-19

792

19 ian 00:08LocalConstrucțiile cu risc seismic din Constanța, în atenția municipalității

Prima ședință a Comisiei pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente și construcțiile vulnerabile care...597

19 ian 15:05LocalVICEPREȘEDINTELE Consiliului Județean, Stelian GIMA, își continuă SERIA de MEMORII

Vicepreședintele Stelian Gima nu se abate de la cele promise la începutul mandatului. Mai exact, legate de...1109

19 ian 16:06LocalNAVIGATORII ar putea să se încadreze în etapa a II-a de VACCINARE

2739

Politică
19 ian 23:27PoliticăGheorghiţă: Peste 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare au peste 65 de ani sau boli cronice

Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat luni că peste 75%...408

19 ian 23:27PoliticăȘefa Senatului, Anca Dragu, se vaccinează anti-COVID-19

După exemplul dat de președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu, care s-au vaccinat și ei, vineri și...491

19 ian 23:28PoliticăLudovic Orban se va vaccina anti-COVID-19

445

Interviuri
19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

Sistemul de termoficare din Constanța a încetat să mai producă căldură și apă caldă în parametri normali,...4342

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...3639

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

3176

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

Este economist, antreprenor, voluntar civic și mamă. I-au plăcut provocările, iar candidatura la parlamentare este,...3129

3 dec 00:04InterviuriStelian ION vrea listarea pe BURSĂ a Portului Constanța

Stelian Ion, candidatul USR pentru încă un mandat în Camera Deputaților, are încredere că mesajele transmise în...4817

3 dec 00:04InterviuriGeorge Vișan, PSD: PNL vinde ILUZIA unui VACCIN anti COVID!

3792

Monden
19 ian 00:00MondenCe familia frumoasă are Sylvester Stallone! Actorul de 74 de ani și-a scos fetele la o croazieră

S-au săturat să stea în casă și să se ferească de pandemie! Sylvester Stallone, 74 de ani, și-a scos fetele la o...1430

19 ian 00:00MondenGillian Anderson, trădată de prietena ei, care i-a furat iubitul!

Gillian Anderson şi producătoarea Jemima Goldsmith sunt prietene apropiate de mulţi ani, dar asta nu a împiedicat-o...507

19 ian 00:00MondenCe bine îi stă lui Gigi Hadid în rol de mămică!

379

19 ian 00:00MondenJustin Timberlake a devenit din nou tată. Soția sa, Jessica Biel, a născut un băiat

Justin Timberlake, 39 de ani, a anunțat, într-un interviu acordat lui Ellen DeGeneres, că el şi soţia sa, actriţa...440

19 ian 00:00MondenJennifer Lopez, acuzată că se injectează cu botox

Jennifer Lopez s-a enervat pentru că a fost acuzată că și-a injectat botox în față. ”Secretul frumuseții mele...426

19 ian 00:00MondenFilmul „The Marksman“, cu Liam Neeson, a debutat pe primul loc în box-office-ul nord-american

358

Mapamond
19 ian 00:00MapamondŞeful OMS avertizează că lumea este în pragul "eşecului moral" al vaccinurilor

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni că...407

19 ian 00:00MapamondExperţii germani investighează o posibilă nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2

Virusologi germani investighează o posibilă nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, detectată la o clinică din...340

19 ian 00:00MapamondCoronavirus - OMS: Tulpinile britanică şi sud-africană de SARS-CoV-2, prezente în zeci de ţări

318

19 ian 00:00MapamondCoronavirus: Austria a primit cu 20 % mai puţine vaccinuri din cauza unei probleme de producţie la Pfizer

Austria are în prezent cu 20 % mai puţine vaccinuri anti-COVID-19 decât preconiza pentru ianuarie, din cauza unei...330

19 ian 00:00MapamondCoronavirus: Japonia va studia cazurile persoanelor infectate după vaccinarea împotriva COVID-19

Japonia intenţionează să colecteze date de la persoanele care se infectează cu noul coronavirus chiar şi după ce...348

19 ian 00:00MapamondMinistru: Marea Britanie vaccinează în medie 140 de persoane pe minut

299

Sănătate
19 ian 18:35SănătateDe ce nu există încă vaccin împotriva hepatitei C

Hepatita C este singurul tip de hepatită care nu poate fi prevenit prin vaccinare. Cu toate că împotriva hepatitei A...749

19 ian 00:00SănătateParacetamolul, nerecomandat pacienților cu hepatită C

Hepatita C este o afecțiune infecțioasă a ficatului, cauzată de virusul hepatic C, care se transmite prin sânge....722

19 ian 00:00SănătateInfecțiile urinare la copii: cum se manifestă și cum se tratează

289

19 ian 00:00SănătatePofta de dulce, asociată cu stresul și lipsa de somn

Pofta de dulce poate avea mai multe cauze, precum stresul, lipsa de somn sau prea puține calorii luate din alte...396

19 ian 00:00SănătateDurerea de șold în timpul nopții: cauze, simptome și tratament

Durerea de șold care apare în timpul nopții te poate trezi din somn sau îți poate îngreuna situația, făcându-te...403

19 ian 00:00SănătateCe simptome trădează că ai gonartroza după ce ai trecut de 50 sau 60 de ani

Gonartroza (numită și osteoartrita genunchiului) este cea mai întâlnită formă de artrită la nivelul genunchilor....397

19 ian 00:00SănătateConjunctivita la copii: simptome, tratament și prevenție

Conjunctivita este inflamația conjunctivei, adică a țesutului care acoperă partea albă a ochiului la exterior,...294

19 ian 00:00SănătateDureri musculare la copil? Ar putea fi miozita, o complicație a gripei

Miozita este termenul medical care descrie inflamația musculară. Deși miozita poate provoca dureri musculare și...309

19 ian 00:00SănătateTotul despre vitamina D și eczemele la copii

308

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT