REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Probleme cu primele de Paște anul acesta!

Probleme cu primele de Paște anul acesta!

Replica API 9 aprilie 2020 | 01:37 4030

Criza economică generată de pandemia de coronavirus i-a determinat pe şefii companiilor constănţene de stat să taie tradiţionalele prime de Paşte pentru angajatii lor. Dacă aceştia din urmă erau obişnuiţi să primească compensaţii considerabile, ca să nu spunem nesimţite, iată că, în acest an, vor spune „adio” cadourilor. Nu şi angajaţii din Portul Constanţa, a cărei conducere este obligată să respecte contractele colective de muncă.

La CNAPM, criza economică nu-şi face simţită prezenţa

Companiile de stat din Constanţa au strâns punga şi nu-şi mai permit luxul de a oferi prime de Paşte, iar salariaţii vor rămâne doar cu amintirea vremurilor în care încasau sume considerabile. Decizia a fost luată de şefii companiilor, în contextul pandemiei de coronavirus, cu scopul de a face economii, mai ales că se anunţă vremuri grele din punct de vedere economic.

Cei mai norocoşi sunt angajaţii din Portul Constanţa, care vor păstra tradiţia şi anul acesta. Însă, nu pentru că şefii ar fi darnici, ci pentru că aşa este prevăzut în contractele de muncă. „Primele vor fi acordate conform contractului colectiv de muncă. Va fi respectat”, a declarat Mona Velicu, purtătorul de cuvânt al CNAPM Constanţa. Sumele pornesc de la 600 de lei și pot ajunge până la 1500, 2000 de lei.

Potrivit unor surse, şi angajaţii de la Oil Terminal vor primi cadou, potrivit contractului de muncă.

Directorul Aeroportului, Bogdan Artagea: „Am luat decizia de a suspenda prima de Paşte de anul acesta”

În ceea ce-i priveşte pe angajaţii Aeroportului Internațional Mihai Kogălniceanu, în contractul de muncă este prevăzută această primă, în valoare de 1000 de lei impozabili. Însă, potrivit directorului Bogdan Artagea, aceasta a fost suspendată, „vom vedea ce se va întâmpla mai departe cu pandemia de coronavirus”.

Angajaţii de la Canalele Navigabile NU vor primi prime!

Până anul acesta, şi angajaţii de la Administraţia Canalelor Navigabile primeau compensaţii atenții de Paşte. Anul acesta, îşi vor pune pofta în cui, căci Daniel Georgescu anunţă că nu este cazul să facă, în contextul actual, astfel de cadouri. „Nu, sub nicio formă nu vor primi, în situaţia actuală, prime”, a spus, pentru Replica, Daniel Georgescu, şeful ACN. Anii trecuţi, de exemplu, primeau 800 de lei, plus cadouri pentru copii, din fondul de economii.

Nici salariaţii CERONAV nu se vor bucura de compensaţii! Şi nici cei de la ANR

Nici angajaţii CERONAV nu vor primi. În trecut, compania oferea bani pentru copiii salariaţilor, însă anul acesta nu se mai ia în discuţie acest fapt, tot din pricina coronaviruslui şi a problemelor economice pe care acesta le-a generat. „Noi nu dădeam prime, ofeream 150 la copii, dar nu putem să mai dăm anula cesta, toată lumea încearcă să facă economii”, a precizat Ovidiu Cupşa, şeful CERONAV.

Lucrătorii Autorităţii Navale Române sunt şi ei înscrişi pe lista celor care nu vor fi vizitaţi de Iepuraş. Mona Paraschiv, purtătorul de cuvând, a precizat, pentru Replica, faptul că „Nu avem posibilitatea să oferim prime”.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru ANR nu e o problema, isi iau ei prima de paste zi de zi de la nave. La agigea...si prima de.paste si craciun in aceasi zi. Succes
0
0
Decapitata de la ANR Tomis pentru ca nu a mai vrut sa COTIZEZE la Liviu Grigore si compania. Il datea exemplu pe un patron de capitanie zonala.
0
0
Daca nu il gasesti pe Iorga poti sa il iei pe gogu ala ologu ! Tare pretentioasa esti !
5
0
Sa ti dau la muie de boschetar nenorocit
0
0
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
4
0
vreau sa l cunosc pe lucian iorga , cine este ?
1
10
Cine e Lucian Iorga.?
0
0
In parte ai dreptate, dar nu toti traiesc din spaga si nu toti au fost angajati pe spaga. Cei care traiesc din spaga, cei cu functii stau linistiti, iar cei care au fost angajati fara spaga sunt curvele, amantele sau copii celor cu functii care au fost angajati unii fara vechime - experienta pe posturi chiar si de conducere pentru care ocuparea lor chiar cerea si vechime si experienta. Cel putin asa este aici la ANR, dar si la zonalele din teritoriu.
7
0
La serviciul juridic sunt doi sefi si nici un subaltern.Artagea numeste sefi toti incompenr
2
0
Artagea a creat functii de sefi pentru toti cei care ii sunt prieteni. Liderul de sindicat Fotu este cumparat de Artagea. Adrian Teodorescu ia bani multi pentru ca stie de spagile le care le ia ArtageBela. Teodorescu il acopera pe Artagea
1
0
Eu nu am luat nimic.. doar Bogdan. Eu stau la Bucuresti si iau bani multi degeaba.Salt Sofya da bani lui Bogdan. Lucian Iorga bea cu Bogdan ,merg la curve.PNL constanta ia bani de la Artagea.Alina Stoli este adusa de Fotu.Fotu care este paznic,fara scoala acum este consilier.
2
0
Este ceva rau ca sunt amanta lui Fotu?! Ca fratele meu Mihai este angajat la aeroport? Ca Artagea ia spaga de la Iorga Lucian? De unde sa de a la partide? De unde sa cumpere Mercedes? Amantele? Bogdan minte...nu este impotent.Fumeaza trabuc ,are pile mari,ia spagi mari. Face ce vrea.
1
2
Artagea organizeaza petreceri pe banii aeroportului vezi la Venus sau la Sibiu anul trecut. A numit sefi oameni care nu stiu nimic .Belu Cristian adus de primarita de la Kogalniceanu a ajuns sef fara sa stie nimic.Grecu Iulian ,Manea Vilson..toti sunt sefi . Dai bani lui Artagea se infiinteaza un post de sef.Analfabeti. PSD PNL aceeasi mizerie!
1
0
Am diabet, nici nu mi se mai scoala. Liderul de sindicat Fotu Cristian mi a adus o pe Alina Stoli. Acatrinei e mereu la Bucuresti in coma alcoolica. Am dat destul la PNL, l am promovat si pe Belu Cristian.Ancuta Belu imi este datoare.
1
0
Voi depune plangere la DNA impotriva lui Artagea si Acatrinei pentru spagile pe care le au luat de la Salt Sofya.Toate curvele au salarii mari la aeroport pt ca servesc pe Fotu si pe Artagea. FOTU tu cat castigi si de ce? Cand te autodenunti si tu. Este postul Pastelui domnilor,hai la DNA!
3
0
ANR-ul nu a dat prima nici anul trecut. Dar, pornoista sri-sta Mona, impreuna cu iepuroaica doctor docent-crescent-echivalent Nora, sa ne spuna si cate reclamatii au facut si fac in continuare pentru a denigra institutia prin presa si nu numai si pentru a umili salariatii ca sunt infractori. La ANR in afara de salariu nimeni nu mai primeste nimic. Multumim sri-stei Mona si d-nei doctor Covida 19 Nora pentru grija purtata colectivului ANR.
6
0
La ANR prima de paste sa o inparta MONA,daca nu mai ramane nimic datii voi prima cate o mue
0
0
Nenica, ia uita-te nitel din ce face APCul sumele alea. In primcipal, din platformele inchiriate operatorilor portuari. Deci tu imi spui mie, muistule, ca desi operatorii au scazut activitatea datorita virusului pulii, voi - ca sigur esti dupa cum sari de cur in sus - traiti ca soarcele la siloz cerand in continuare chiriile respective, ca si cum totu-i vara si iarba incoltita. Futu-te-n gura aia de vaca penelizda
7
1
Artagea Bogdan este infectat cu covid, a luat de la un pasager infectat caruia i-a facut o felatie in wc-ul aeroportului!
3
2
Ce prime sa dati ? Scoateti odata si pensiile speciale profitorilor care le primesc. Nu le este rusine ? Altii mor de foame iar ei primesc pensii speciale ?
7
1
Acum am ajuns sa realizam cate nemernicii face acest sindicat si directorii?
4
0
Boul asta de director nu stie decat sa umble cu niste curve. Fotu umbla tot cu curva de Moldoveanu Anca desi nevastasa e pe aeroport. Umbla cu toate curvele pentru cu siau facut salarii de mii de euro iar nou ca prostii platim la Fotu. Au trecut unii la vechiul sindicat asa e cazul sa trec si eu. Nu e normal sa platesc bani la Fotu si el sa aibe 100 milioane sapariu si sa taie prima.
3
2
si Fotu stau cu salarii foarte mari si prostii de salariati stau si se uita. Bine ca platim ca prostii cotizatiile ca sa aiba Fotu de pacanele. Iesirea de la sindicat si cautat altul ca cacatii astia isi umple buzunarele pe banii nostrii. Normal ca taie primele Fotu are 100 de milioane si Artagea are 7000 de euro.
7
2
Oricum toti traiesc din spaga, cu spaga doar au fost angajati asa ca e normal. Primele sunt ca un aperitiv. Toate institutiile statului au managementul politizat prin urmare se vede incompetenta de la o posta. Eu unul am intrat in contact cu toate insitutiile mentionate in articol toate mi au provocat scarba si dezgust. Indiferent de partidul care era la putere toate au functionat pe acelasi principiu sa faca bani din orice magarie. Modernizarea,eficientizarea eliminarea birocratiei si implementarea de tehnologie lipseste cu desavarsire. Ei lucreaza toti pe principiu luat si dat mai departe.
11
2
La ANR sunt solicitate chiar se fac presiuni pentru promovari de catre cei din zonale. Afacere neica ! Baroniada.
17
3
Vezi mai gainare cam ce cifra de afaceri are APC-ul si dupa vorbeste! V-ati gasit toti parazitii sa criticati si sa va dati mari destepti!
7
8
Unii in somaj si altii cu "preme". Unde e solidaritatea Orbane?
10
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108