REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Probleme grave la Şantierul Naval DMHI: mii de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă

Probleme grave la Şantierul Naval DMHI: mii de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă

Replica API 11 februarie 2017 | 00:00 438

Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu și Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, vor efectua o vizită pe Șantierul Naval DMHI din Mangalia, luni, 13 februarie a.c. Vizita vine în contextul în care șantierul are probleme mari, la care trebuie găsite soluții. Angajații din Mangalia și localitățiile limitrofe riscă să își piardă locurile de muncă din lipsă de comenzi.

„Avem un program de 8 nave la livrare şi o a noua navă din portofoliul existent (n.r. pentru anul 2017) este undeva în termen de livrare în trimestriul I din 2018. Este un portofoliu care acoperă în 2017 partea de activitate care se desfăşoară în mod special după zona de doc şi cheu. Pentru zona dinainte, terminăm aceste activităţi un pic mai devreme - acele activităţi, în acest moment, suntem în căutare de a completa portofoliul nostru să avem un an cât se poate de complet, în măsura în care desigur piaţa este delicată. De aceea, încercăm să găsim o soluţie pentru aceea zonă”, declara pentru Replica în noiembrie directorul din cadrul DMHI, Andrei Mihai.

Șanierul Naval Daewoo – Mangalia Heavy Industries este deținut de către compania coreeană Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd., iar statul român deține 49% prin Ministerul Economiei.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hotie,hotie ca oricare-n romanica,principiul este urmatorul,noi furam iar voi ne apreciati si sperati sa luati si voi ceva
0
0
Da-i in pula mea de moldoveni , sa plece de unde au venit ca prea nu mai ai loc de ei. I-am primit la munca in Dobrogea si acum fac pe sefii vor terenuri iar noi nu mai avem loc sa luam un teren sau un apartament ca au facut ei puradei si s-au pripasit pe aici. Cand mergi cu masina la orele la care termina santierul nu mai ai loc de ai prin oras. Go home Moldo , ca face Dodon prezenta in curand si nu mai intri fara pasaport ...
2
1
Pacat. Orasul moare. Primarul, Consiliul local trebuie sa faca ceva. Consiliul judetean la fel. Specialisti nu se mai pregatesc in scoli. Sunt foarte putini si multi sunt dintre ei in pragul pensionarii. E nevoie de o intervintie rapida la Ministerul Economiei, poate se analizeaza emiterea unor comenzi pentru nave romanesti si revigorarea flotei comerciale maritime si fluviale romane si dotarea marinei militare cu fregate si corvete.
3
0
Nu-i conflict de interese intre angajati cu funtii de conducere si detinerea de firme subcontractoare,de fapt firme capusa!
2
0
chiar daca vin contracte au plecat toti specialistii si oamenii calificati unii sau pensionat, cu cine or sa lucreze ?? cu vietnamezii??
1
0
mihai andrei este doar unul din cei care ar trebui arsi pe rug pentru situatia care dureaza de 20 de ani.toti vicepresedintii au servicii externalizate si castiga sute de mii de euro lunar iar despre cel care ar trebui sa menegereze procentele statului roman, ion griguta infractorul, ce sa zic ,o nulitate cu pretentii de eminenta cenusie. LA PUSCARIE TRADATORILOR DE TARA
3
0
Politica autocrata coreana si lichelismul obedient romanesc au dus in final, la ce se vedea de multa vreme.Stilul absolut ticalos si odios cu care este tratata resursa umana locala si starea de mumie a actionariatului romanesc face raul descoperit de multa vreme sa fie abia acum aratat la liber. Bine ca au angajat vietnamezi si au aruncat afara oameni din Mangalia,asa de ai dracului,pur si simplu. Merge,pentru ca romanii din conducere sunt lasi,servili. Pana nu preiau altii actiunile nu se schimba nimic,asta e sigur. Mihai Amdrei nu va face absolut nimic,este doar un obedient ca si altii .
4
0
este deja tarziu pentru aceasta actiune,nu mai este ceasul al 12lea ci al 14lea. trebuia facut ceva cu citiva ani in urma,oricum staul roman nu a facut nimic in ultimii 20 de ani si coreenii au facut ce-au vrut si s-au imbogatit si i-au imbogatit si pe altii,in santier abia mai sunt bani de salarii de alte drepturi banesti nu mai poate fi vorba. trebuie renuntat repid la marile capuse dyp,strong,cardom,optinav. trebuie renuntat la caruta de directori cu 60-80 mil salarii si care unii sunt degeaba. reduse firmele subcontractoare,dar oups! asta nu se poate: sunt ale directorilor ...
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614