REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Probleme în dosarul în care două firme îşi dispută serviciul de dezinsecţie în Constanţa! Doi magistraţi s-au abţinut de la soluţionarea litigiului!

Probleme în dosarul în care două firme îşi dispută serviciul de dezinsecţie în Constanţa! Doi magistraţi s-au abţinut de la soluţionarea litigiului!

Replica API 17 iulie 2019 | 00:00 568

În martie a.c., Primăria Constanţa a semnat contractul privind achiziția serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare din municipiu, după ce a avut loc, în prealabil, licitaţia. Firma Allchim Co Sa este cea care a câştigat serviciile de dezinsecţie, spre nemulţumirea firmei concurente, respectiv Coral Impex SRL din Ploieşti. Ulterior, contractul a fost prelungit, prin acte adiţionale. Reprezentanţii Coral Impex, firmă care a participat la procedura de licitaţie s-a considerat nedreptăţită, fapt pentru care a contestat procedura de atribuie a contractului în instanţă. Asta după ce a fost şi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. La termenul din 1 iulie, magistraţii au respins cererea de suspendare a procedurii de atribuire a acordului cadru pentru delegarea gestiunii prin contract de achiziţie publică pentru serviciul de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare în Municipiul Constanţa ca nefondată. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 15 iulie a.c. Cu această ocazie, preşedintele instanţei a admis cererea de abţinere formulată de judecătoarele de caz, Andruş Andrea-Bianca şi Oana Damian.

Allchim CO SA este o societate abonată la banii Primăriei Constanţa. De ani de zile se ocupă de dezinsecţia oraşulului. De altfel, aceeaşi societate se ocupă şi de deratizarea, dezinsecția și dezinfecția spațiilor locative din cartierul Henri Coandă. Serviciile sunt necesare în scopul eliminării apariției unor focare de infecție, a unor epidemii ori boli infecțioase, ca urmare a proliferării în dospodăriile selectate a insectelor, rozătoarelor, bacteriilor, germenilor etc. Activitatea se va presta pe o suprafață de 35.000 mp , suprafața unităților locative vizate prin programul ”Măsuri integrate pentru o viață mai bună”. Durata contractului este de doi ani. Prețul nu va depăși suma de 24.850 lei fără TVA.

Allchim CO a fost înființată în anul 1999 și are sediul în București. Firma este controlată de Oana Bajdechi, fiica lui Mihai Florin Sucata, fost general al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-i tina pe functionarii din primarii ...in slip, seara, prin parc, pe faleza, in boschetii etc. macar pana la 1 si zece!
2
0
sa vina institutiile statului pe bune in control in primarie, la achizitii, e jale acolo
4
0
Asa trece vara si fac economie la buget pe spatele nostru. Au aparut specii noi de tantari care transmit malarie si alte boli tropicale si fagabou nu e in stare sa faca o licitatie curata.
1
0
Bravo ma oana, distruge toti tzantzarii inclusiv machidonii tzantzari
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218