REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Probleme în Portul Constanţa: doi administratori şi-au dat demisia, bugetul - adoptat la a treia strigare

Probleme în Portul Constanţa: doi administratori şi-au dat demisia, bugetul - adoptat la a treia strigare

Replica API 18 februarie 2016 | 00:00 199

Trei şedinţe AGA în doar câteva zile

Trei şedinţe AGA în doar câteva zile

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţă s-a întrunit de trei ori de la începutul anului, într-un interval de câteva zile, în condiţiile în care în tot anul trecut s-au reunit de cinci ori. Iar în compania maritimă de stat sunt ceva probleme, măcar şi pentru faptul că bugetul pentru 2016 a fost aprobat abia la o a treia „strigare”, după ce a fost o dată respins şi apoi amânat. Pe de altă parte, nu poate fi ignorat dezinteresul evident al şefilor din Ministerul Transporturilor pentru soarta portului, din moment nu s-au sinchisit să trimită vreun om la prima AGA a anului, convocată pe 25.01.2016.

Nici la reconvocarea legală, de a doua zi, pe 26 ianuarie, nu s-a prezentat nimeni de la Bucureşti, deşi era vorba despre bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2016 al uneia din cele mai mari companii ale ministerului. Singurul prezent, dar virtual, prin intermediul votului transmis prin corespondenţă la proiectele de hotărâre, a fost asociatul minoritar Fondul Proprietatea. Care a votat împotrivă şi, astfel, bugetul pe 2016 al APC a fost respins. După câteva zile, pe 3 februarie, a fost convocată din nou AGA, cu aceeaşi ordine de zi.

De data aceasta, ministerul şi-a trimis oameni, dar, fie proiectul de buget nu era bun, fie funcţionarii n-au avut chef de muncă, cert este că discuţiile asupra unui document vital pentru port au fost amânate. În fine, pe 11 februarie a fost convocată a treia AGA, unde aceiaşi reprezentanţi ai ministerului care iniţial au lipsit şi apoi au amânat votul (Ion Aurel Stanciu, Georgeta Bratu şi Gabriela Murgeanu) au aprobat, la a treia „strigare”, bugetul portului.

Altă informaţie interesantă din aceste trei şedinţe AGA apare în cea de pe 3 februarie, când s-a luat act de demisiile a doi administratori. Este vorba despre Tudor Baltă, care şi-a dat demisia pe 02.12.2015 şi Lucian Băluţ, preşedinte al Consiliului de Administraţie, care şi-a înaintat demisia pe 18.12.2015. În aceste condiţii, AGA a cerut conducerii executive a APC demararea procedurilor de selecţie a uno noi administratori. După demisiile lui Baltă şi Băluţ, din CA-ul companiei portuare mai fac parte Viorel Ion Olea, Valeriu Nicolae Ionescu, Adrian Cighi, Flavia Cristina Teodosiu şi Marcela Mariana Frigioiu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614