REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Probleme la recensământ: la Cogealac, recenzorii n-au fost primiţi de localnici

Probleme la recensământ: la Cogealac, recenzorii n-au fost primiţi de localnici

Replica API 26 octombrie 2011 | 00:00 177

Palaz, nemulţumit de cum decurg lucrurile

Palaz, nemulţumit de cum decurg lucrurile

Recenzorii din Constanţa continuă să renunţe la activitatea de intervievare a constănţenilor în cadrul Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor 2011. Astfel, de duminică şi până ieri au renunţat 5 persoane, iar azi au mai plecat încă 2, printre care şi un student de la UMC care a motivat că s-a plictisit de activitatea de recenzare. Şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa, Enache Buşu, susţine că persoanale care vor decide să renunţe, vor fi sancţionate contravenţional cu amenzi de până la 5000 de lei. De asemenea, Enache Buşu a mai precizat că vor fi amendaţi şi cetăţenii care refuză să prezinte recenzorilor CNP-ul, întrucât acesta este obligatoriu.

"CNP-ul trebuie dat. Declaraţia celui de la INS (purtătorul de cuvânt care a spus că nu e obligatorie declararea CNP-ului - n.r.) a fost iresponsabilă, a spus o aberaţie, a creat o întreagă nebunie şi va fi sancţionat. Deocamdată nu am aplicat nici o amendă în cazul celor care nu au declarat până acum CNP-ul. Există un colectiv care se va ocupa de această problemă. La Constanţa stăm prost. După Constanţa mai este Ilfov şi Bucureşti. Proasta organizare privind modul în care s-a făcut distribuirea mapelor s-a datorat primarului Mazăre", a declarat prefectul Claudiu Iorga Palaz, preşedintele Comisiei judeţene pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor

Palaz: Nu sunt mulţumit de cum s-a mers cu recensământ, dar sperăm să recuperăm

Cât despre fenomenul de retragere al reconzorilor reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus că este unul normal. "Se retrag din diverse probleme. În privinţa recenzorilor nu am rămas descoperiţi. Nu sunt mulţumit de cum s-a mers cu recensământ, dar sperăm să recuperăm", a declarat prefectul Palaz. Conform acestuia la Cogealac recenzorii nu au fost primiţi de localnici. "Aveau porţile închise. Nu i-au lăsat pe recenzori să intre", a spus Palaz. Reamintim faptul că acţiunea cea mai amplă de statistică de după Revoluţie, impusă de Uniunea Europeană, a debutat pe 20 octombrie a.c. cu mape distribuite pe genunchi, iar prefectul Claudiu-Iorga Palaz a acuzat administraţia locală de proastă organizare. Facem precizarea că activitatea de recenzare a constănţenilor se va încheia pe 31 octombrie a.c., iar rezultatele recensământului vor fi cunoscute abia anul viitor. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102