REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Probleme la Regia de Drumuri: salariile întârzie, Gâmbuţeanu arată cu degetul către Consiliul Judeţean

Probleme la Regia de Drumuri: salariile întârzie, Gâmbuţeanu arată cu degetul către Consiliul Judeţean

Replica API 27 martie 2015 | 22:54 187

O regie fără sindicat

O regie fără sindicat

Adrian Gâmbuţeanu

Situaţia deloc roz din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, respectiv arestarea lui Nicuşor Constantinescu, suspendarea acestuia din funcţie, percheziţii în cadrul instituţiei ş.a.m.d. afectează şi angajaţii din subordinea CJC. Cum ar fi, pe cei din cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, „prăvălie” condusă de Adrian Gâmbuţeanu. Oamenii se plâng că de o lună de zile nu şi-au mai primit salariile şi că, deşi sunt disperaţi, după cum ne-a transmis un angajat, conducerea refuză să ofere explicaţii. La rândul său, Adrian Gâmbuţeanu spune că sunt probleme financiare, însă salariile au fost plătite în cursul zilei de joi, 26 martie a.c. Tot el a subliniat că angajaţii nu şi-au primit salariile de două săptămâni, şi nu de o lună.

„La RAJDP Constanţa, directorul general Adrian Gâmbuţeanu nu a dat salariile de o lună de zile. Angajaţii sunt disperaţi şi nu ştiu cui să se plângă pentru că sunt ameninţaţi cu disponibilizarea. În actualul context în care oamenii sunt disperaţi, toată conducerea nu poate răspunde la întrebarea când se vor achita salariile, dar directorul general face angajări“, a transmis un angajat al regiei, care a preferat, din motive lesne de înţeles, să îşi păstreze anonimatul. „Adrian Gambuţeanu a amânat întâlnirea sindicaliştilor din cadrul RAJDP pentru a-şi alege liderul prin presiuni la adresa liderilor actuali“, a mai transmis angajatul. Ce spune Adrian Gâmbuţeanu despre acuzaţiile aduse? „Într-adevăr, salariile au întârziat două săptămâni. Asta este adevărat. Motivul este că întârzie deconturile de la Consiliul Judeţean. În CJC, cu toate schimbările, cu tot ce întâmplă pe acolo, se mişcă lucrurile foarte, foarte greu. Drept urmare, deconturile pentru deszăpezire şi pentru alte lucrări executate de regie în lunile ianuarie, februarie, încă nu s-au făcut. Încă aşteptăm. Astăzi (26 martie a.c. - n.r.) s-au dat salariile“, a declarat şeful RAJDP. Întrebat dacă prevede o altă întârziere a salariilor în viitorul apropiat, acesta a răspuns: „Ştiu eu? Dacă lucrurile se desfăşoară tot în ritmul ăsta... noi sperăm să recuperăm toate decalajele şi întârzierile. S-a discutat lucrul acesta cu angajaţii, ştie toată lumea. Există însă şi persoane răuvoitoare“. Facem precizarea, pentru acurateţea informaţiilor, că în cursul zilei de ieri la regie au fost achitată lichidarea, iar azi, 27 martie a.c., urmează să fie achitat avansul aferent salariului. Revenind la celelalte probleme sesizate de angatul regiei, Gâmbuţeanu a declarat: „Eu nu sunt membru de sindicat şi nu am întâlniri cu sindicatul. Ştiu că sindicatul, în momentul de faţă, nu are lider, pentru că a plecat în altă unitate de ceva timp, pe salarii mai bune. Iar acum n-au lider“. „Nu pot şi n-am pretenţia să fiu iubit de toată lumea. Peste tot există câte un cârcotaş care nu vede pădurea de paiul din ochiul lui“, a conchis el.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102