REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Probleme mari la Ministerul de Interne: cea mai grea situație pentru Marcel Vela

Probleme mari la Ministerul de Interne: cea mai grea situație pentru Marcel Vela

Replica API 2 ianuarie 2020 | 01:43 628

Poliția Română a intrat în anul 2020 cu un deficit de personal de aproximativ 15%, potrivit răspunsului ministrului de Interne Marcel Vela, la o interpelare adresată de către un deputat liberal. Vela anunță și măsuri pentru rezolvarea problemei interimatelor pe funcțiile de conducere din poliție.

Datele puse la dispoziție de către Inspectoratul General al Poliției Române relevă faptul că deficitul de personal de la nivelul Poliției Române este de aproximativ 15%.În legătură cu rezolvarea problemei interimatelor pe funcțiile de conducere din inspectoratele județene de poliție și din structurile subordonate, precizăm faptul că în programul de guvernare, la capitolul Afaceri Interne, sunt prevăzute măsutile care pot fi operaționalizate pe termen scurt de către instituția noastră”, se arată în răspunsul dat pe 12 decembrie de Marcel Vela, la interpelarea deputatului PNL Dumitru Mihalescul.

Ministrul de Interne precizează că printre măsurile pe care le va lua va fi și reducerea la maximum trei luni a perioadei de împuternicire în funcții de conducere, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, precum și cea care vizează limitarea mandatelor de conducere pentru șefi. „Astfel, prin aceste măsuri se regăsesc și cele privind reducerea la maximum trei luni a perioadei de împuternicire în funcții de conducere, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, precum și cea care vizează limitarea mandatelor de conducere pentru șefii de inspectorat judeșean, poliție municipală, orășenească, pentru directorii de direcții și introducerea principiului mobilității pentru ofițerii cu funcții de conducere”, subliniază Vela.

Deputatul liberal Dumitru Mihalescul susține că deficitul uriaș de personal care se înregistrează la nivelul Poliției Române vizează în special mediul rural. „Toți cetățenii români cunosc situația deosebit de dificilă pe care ați găsit-o la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și, în acest context, așteptările societății sunt deosebit de importante, în condițiile în care siguranța cetățeanului a fost puternic periclitată prin deciziile foarte slabe luate în ultimii ani. Una dintre primele probleme la care Ministerul trebuie să răspundă urgent este legată de deficitul uriaș de personal care se înregistrează la nivelul Poliției române, în special în mediul rural”, se arată în interpelarea liberalului Dumitru Mihalescul.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gaunosii astia nu renunta la nici un privilegiu ba din contra mai vor in plus,imi pare total deplasat,muie ba japitelor de militieni,la zid cu voi
0
0
Nu este rentabila reangajarea pensionarilor deoarece sunt cu gradele la maxim,vechime mare si costa mult bugetul.Asa la putoii noi cu o singura tresa si fara vechime cheltuieli minime.Diferenta de pregatire si rezultate intra la pierderi colaterale,selectie naturala.Radem ,glumim dar totul pan' la bani suntem profesionisti ce dreak!
0
0
De ce nu propuneti pensionarilor pe care i-ati impins de la spate sa se pensioneze in 2017 la varste legale de 47-48 de ani ! Garantati-le pensiile actuale si dati-le salariul actual , marit si cel putin 5-6000 vor reintra pentru 7-8 ani in sistem ! Si aia sunt politistii profesionisti adevarati , multi duc dorul de munca de politie ! Decat sa va angajati loazele de nepotei sasu nepotele drogati si frustrati ... readuceti specialistii !
4
1
Reangajati cu un spor de 1000 lei la salariu , politistii pensionati care au varsta pana in 55 ani si care vor sa revina in sistem , cu pensia inghetata si o sa se refaca personalul cu oameni pregatiti ! O sa apara rezultate uimitoare ! Degeaba aduceti tinerei din sursa externa , acestia nu au cunostintele necezare si cand dau de munca grea isi dau demisia si pleaca la spalat masini sau soferi prin occident .
8
1
Poti sa imi sugi piticu fara sa te apleci dejectie?
6
4
Desi pare un baiat simpatic se pare ca incepe sa lacrimeze. Nu numarul angajatilor in sistem conteaza ci calitatea actiunilor , profesionalismul si fermitatea ! Daca ei se dau cocosi in fata celor slabi iar in fata bombardierilor cocosati de foame sunt mielusei totul este degeaba!
4
3
ptr gigi 17;10 daca te ducea putin mintea te faceai si tu gabor dar asa ai ajuns un boschetar muist iar ptr velea sa isi ia acordeonul si pe sica cu mandolina si sa cante un colind ca tot au fost sarbatorile de iarna. "Doi paduchi cantau pe-o craca" ultimul hit.
9
4
Angajati din sursa externa nepalezi, vezi experienta reusita Polaris !
7
0
apelati-l pe detinutul dracnea, teleormanul are puzderie de analfabeti ce pot ocupa astfel de posturi. Pana acum s-a putut, nimicul dan gasea solutii
7
9
angajeaza vietnamezi sunt mici rapizi si eficienti
11
1
deficit de personal la trintori bugetari.Asta.i tare! Scoate ba gaborii din cotloane afara,sa se mai aeriseasca,sa vezi cit sint!
11
13
Iesitu la pensie la frageda varsta de 40-45 ani duce la deficit de personal. Mai mult nici macar experienta nu se acumuleaza cum trebuie cum e firesc ca in orice meserie.
20
7
Nasule , sa ma vezi Politist !
4
8
Nu numai la politie este deficit de personal.jandarmi,pompieri,frontiera ati uitat de ei?
18
3
Esti o nula
14
8
Vela, am o recomandare pentru tine, impostorule: Valea!!!
20
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218