REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Probleme pentru firma care construiește blocul ce a 'furat' priveliştea celor de la Summerland

Probleme pentru firma care construiește blocul ce a 'furat' priveliştea celor de la Summerland

Replica API 14 februarie 2020 | 00:00 1941

Proiectul Neo Mamaia, ce aparţine fostului director de la SIF Banat- Crișana și SIF Hoteluri se află în atenţia magistraţilor constănţeni din mai 2019. A fost cerută anularea autorizaţiei de construire a imobilului ce se construiește chiar în fața apartamentelor Summerland, emisă în septembrie 2018. Proiectul a ridicat semne de întrebare încă de la prima cărămidă pusă, întrucât viitorul complex se află la doar 100 metri de firul apei. O asociație a cerut anularea documentului care a stat la baza construcției. Neo Mamaia SRL a chemat, la rândul ei, în același dosar, în judecată Primăria Constanța, solicitarea fiind formulată pe 14 ianuarie. La termenul din 4 februarie, magistrații i-au respins cererea de intervenție.

Un tânăr afacerist, fost director la SIF Banat- Crișana și SIF Hoteluri, dar și consilier personal al unui fost ministru PDL al Finanțelor, a început anul trecut lucrările la construcția unui bloc cu apartamente de lux, în Mamaia Nord. Proiectul pentru ansamblul rezidențial de cinci etaje a fost depus, în primă fază, pentru avizare la Agenția pentru Protecția Mediului, apoi a fost obţinut certificatul de urbanism pentru ca, în final, pe 19 septembrie 2018 să fie emisă şi autorizaţia de construire. Terenul pe care societatea construieşte blocul are o poziționare favorabilă, prin vizibilitate la est direct către plajă, iar imobilul se va afla la 102 metri distanță de apa mării. Se află chiar în faţa blocurilor Summerland, blocuri ai căror proprietari s-au arătat revoltaţi de faptul că proiectul Neo Mamaia le-a furat priveliştea la mare. Asociația Constanța Altfel a cerut anularea autorizației de construire. Chemată să dea explicații în fața magistraților, Neo Mamaia SRL a solicitat ca și Primăria Constanța să-și spună punctul de vedere, referitor la eliberarea autorizației de construire. În acest sens, pe 14 ianuarie a chemat în garanție administrația locală. Pe 4 februarie, Tribunalul i-a respins solicitarea formulată de Neo. ”Respinge cererea promovată de pârâta SC Neo Mamaia SRL, de chemare in garanţie a Primarului Municipiului Constanta, a Consiliului Local al Municipiului Constanţa și a Municipiului Constanţa prin Primar, cerere formulată în cadrul acțiunii promovate de către reclamanta Asociația Constanta Altfel, în contradictoriu cu paraţii Primarul Municipiului Constanta și SC Neo Mamaia SRL, ca inadmisibilă. Se atacă odată cu fondul”, se arată în minuta instanței. Următorul termen de judecată în dosar a fost stabilit pentru 25 februarie a.c..

Neo este un brand exclusivist, dedicat proiectelor rezidențiale de tip boutique, de dimensiune mică și amenajate în zone utilizate preponderent de clienți cu venituri ridicate. Blocul din Mamaia va include aproximativ 40 de apartamente. În total, există trei proiecte sub brandul Neo - Neo Floreasca Lake, Neo Mamaia și Neo Timpuri Noi.

Funcționar cu greutate la stat

Neo Mamaia SRL a fost înființată în septembrie 2017, iar în cele trei luni de activitate a raportat afaceri 0 și pierderi de 10.367 lei, cu un singur angajat, dar și datorii de 867.400 lei. Firma care va ridica blocul de apartamente de lux din Mamaia Nord este condusă de Octavian Avrămoiu, fost director general adjunct al SIF Banat- Crișana și director la SIF Hoteluri, dar și fost administrator al băncii de stat CEC Bank. Avrămoiu a fost ani buni funcționar în posturi cheie la stat, pe funcții de consilier personal al unor secretari de stat. Între 2009 și 2012, Avrămoiu a fost consilierul personal al fostului ministru PDL al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu. Octavian Avrămoiu este fiul controversatului Pavel Avrămoiu, fost director general al AVAS.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E unul mai tare ca Zelea? Ptr ca Zelea a construit "DOAR LEGAL"
0
0
Acum se intelege de ce au largit plajele ,,nisipare,, nu v ati day seama ? Sa se construiasca pe plaja blocuri. Sa va duceti dracu cu betoanele voastre .Nimic nu se face fara sa aiba foloase tot astia care se invart .Bravo primar care o sa ramai in mintea constantenilor ....
2
0
Foarte tare blocul ! Cel mai tare bloc din Mamaia ! Va fi splendid !
1
1
Sincer ma rog sa se darame dracu tot acolo,in 2012 erau 5 blocuri mari si late la Summerland dar handicapatii astia au facut acolo mai rau ca in Palas.Tare mi ar placea sa va ia apa de acolo ba
2
4
Putin imi pasa ca le ia vederea acelor blocuri. Pe mine ma indigneaza faptul ca din cate se vede din poza, constructia se afla pe plaja.
9
1
dar de ce trebuie sa protesteze doar useristii.Restul lumii ce face?.Sta cu berea in fata calculatorului si "protesteaza".....
6
3
Iar si-a bagat dracu coada.
2
1
Dupa ce va termina constructia voi ridica un alt bloc in fata lui ! Joacao pasta
6
0
De verificat cum a facut banii acest fost directoras bugetar. Eu muncesc de dimineata pana seara, fara zile libere de vreo 20 ani si nu reusesc sa cumpar 200 mp la Poiana.
18
3
Sa vedeti cand vor incepe si constructiile subacvatice.
13
1
aia carora li se fura privelistea, credeau ca peticul ala de pamant va ramane asa ?? se va construi pana la linia apei, practic vei putea pescui din balcon.
17
0
A distrus CONSTANTA!
14
2
ieri se lucra cu voiosie la acest bloc
14
0
USR-istilor pt d-astea nu protestati? Nu iesiti in strada? Nu ziceti nimic? De ce? Nu va lasa stapanii vostrii din Securitate?
19
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218