REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Procesiune cu icoane şi meditaţie teologică pentru tineri

Procesiune cu icoane şi meditaţie teologică pentru tineri

Replica API 3 martie 2017 | 00:00 277

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia vineri, 3 martie, începând cu ora 8.00, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la biserica „Sfânta Maria” din Constanța, situată pe bulevardul 1 Mai, zona Far.

De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului va oficia sâmbătă, 4 martie, de la ora 9.00, Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Cuv. Gherman” din Constanța, zona Poarta 6, așezământ de cult care și-a serbat hramul pe 28 februarie.

Procesiunea „Calea Sfinților”

Duminică, 5 martie, este prima duminică din Postul Mare, cunoscută și sub numele de Duminica Ortodoxiei. Aceasta se serbează începând din secolul al IX-lea, marcând deciziile Sinodului VII Ecumenic (ținut la Niceea, în anul 787) care au restabilit cultul icoanelor și au sistematizat învățătura de credință a Bisericii.

Începând cu ora 9.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

După Sfânta Liturghie, ierarhul, preoții și credincioșii prezenți la Catedrala arhiepiscopală vor merge într-o procesiune a icoanelor, numită „Calea Sfinților”, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Lebedei, str. Remus Opreanu, str. Revoluției din 22 decembrie 1989, str. Crângului, str. Arhiepiscopiei, Catedrală. Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.

Meditație teologică pentru tineri

Tot duminică, de la ora 17.00, IPS Teodosie va oficia, la Catedrala arhiepiscopală, slujba Vecerniei, urmată de o seară filocalică dedicată tinerilor, în care ierarhul va susține o meditație teologică pe tema: „Ortodoxia, dreapta credință”.

Procesiunea și seara filocalică sunt organizate în parteneriat cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Constanța.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca doar spuneti ca credeti si nu faceti ce v a poruncit Dumnezeu,credinta voastra este moarta fara fapte.Toti judecati pe pe toti sfidind pe bunul Dumnezeu.Numai El are dreptul sa judece si nu noi.Cu ce masura vom masura cu aceea vom fi si noi judecati.Mergeti dragi crestini si ascultati cuvintul lui Dumnezeu de la duhovnicii pe care vi i alegeti dvs.Si preotii sint oameni, si ei pot gresi.Numai facind citiva pasi in ale credintei va veti lumina si veti vedea altfel lucrurile;puteti face bascalie in viata dar cind este vorba de Dumnezeu,temeti va.Doamne ajuta!
1
1
Cumva Daeshul ortodox ? Ca nu e diferenta intre cernitii cu busuiocu si ailalti cu... sabia. Primii sunt de o perversitate pe care nici SPA-ul duhovnic de la Dorna Arini n o spala ! Fie contra cost !
1
2
nu sunt destui bosorogi spalati pe creier ? va trebuie si tineret ? nu va mai ajung babele care bintuie prin biserici? biserica este ceva de evul mediu ,o poveste jidaneasca ca sa tina oamenii legati si manipulabili .prosteala cu viata de apoi unde o sa fie minunat .
3
2
Spagoveanul aduna tinerii si isi mai agata astfel clientii pentru agapele ,,fratesti'' de pe la manastiri ... Tanasescul are placuta sarcina de peste adunand prospaturi pentru preainaltul si verzisori pentru el ...
3
2
Serios? Tinerii au nevoie de altceva decat dogma, servesc suficienta de la politicieni. Poate niste vorbe de duh, adaptate la realitate si fara sa aduca slavi si atingere politicului.
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102