REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Procesul împotriva Netflix privind scena sinuciderii din '13 Reasons Why' a fost respins

Procesul împotriva Netflix privind scena sinuciderii din '13 Reasons Why' a fost respins

Replica API 14 ianuarie 2022 | 00:00 643

Un judecător federal a respins marţi procesul deschis împotriva Netflix de familia unei adolescente care s-a sinucis aparent influenţată de serialul „13 Reasons Why”, informează The Hollywood Reporter.

Judecătoarea Yvonne Gonzalez Rogers şi-a bazat decizia pe legea libertăţii de exprimare, conform news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Yvonne Gonzalez Rogers a hotărât că Netflix nu poate fi dată în judecată pentru că a recomandat serialul abonaţilor săi. „Este un caz tragic, dar, în definitiv, nu cred că stă în picioare”, a spus Gonzalez Rogers.

Procesul a fost deschis în august de John Herndon şi familia fiicei lui. A fost susţinut că spectatorii nu au fost avertizaţi corespunzător cu privire la conţinutul „13 Reasons Why”.

Netflix a argumentat în documentele depuse la tribunal că restricţiile privind conţinutul pot duce la cenzura creaţiilor şi a dat exemplu filme care cuprind astfel de scene, precum „The Perks of Being a Wallflower”, „Dead Poets Society” şi „Dear Evan Hansen”.

Compania a cerut respingerea procesului.

Serialul, bazat pe cartea omonimă, descrie, în ultimul episod al primului sezon, sinuciderea protagonistei, şi conţine o scenă în care Hannah îşi taie venele în cadă.

Netflix a anunţat în vara anului 2019 că, la sfatul unor experţi medicali, „am decis împreună cu creatorul Brian Yorkey şi producătorii «13 Reasons Why» să edităm o scenă în care Hannah îşi ia viaţa”. Scena de trei minute a fost eliminată.

Serialul de succes a fost criticat de mai multe grupuri, între care Parents Television Council (PTC), pentru că, spun ele, glorifică sinuciderea în rândul tinerilor.

PTC, care a făcut lobby pentru anularea serialului, a apreciat decizia luată de compania de streaming. „Netflix a recunoscut în sfârşit impactul dăunător pe care îl are conţinutul explicit asupra copiilor”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367