REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Procesul IMUM a fost strămutat, pe motiv că "Justiţia din Constanţa judecă cu sufletul, nu cu raţiunea"

Procesul IMUM a fost strămutat, pe motiv că "Justiţia din Constanţa judecă cu sufletul, nu cu raţiunea"

Replica API 28 aprilie 2012 | 00:00 222

Calvarul angajaţilor neplătiţi din 2009 se mută la Galaţi

Calvarul angajaţilor neplătiţi din 2009 se mută la Galaţi

Strategii de cea mai joasă speţă în ceea ce priveşte Întreprinderea Metalurgică de Utilaje (IMUM) Medgidia, lăsată în paragină şi dezmembrată bucată cu bucată, aceasta este părerea celor 140 de foşti angajaţi, care nu şi-au mai primit drepturile salariale încă din 2009, sumă care se ridică la aproape 3,2 milioane RON. Însă lucrurile nu par să intre pe un făgaş mai bun, din contră, lucrurile se agravează întrucît firma lichidatoare, Rominsol Tulcea a cerut strămutarea dosarului de judecată tocmai la Galaţi.

Mai mult decât atât, chiar dacă un proces a fost câştigat în acest sens, din lungul şir care este pe rol, banii tot nu se dau, motiv pentru care oamenii simt că-şi ies din fire. Însă, ultima lovitură vine tot din partea firmei lichidatoare, Rominsol Tulcea, care a cerut strămutarea procesului în curs, tocmai la Galaţi. Potrivit sindicaliştilor IMUM, această manevră nu este decât o strategie pentru a amâna lucrurile şi pentru a băga beţe în roate celor din Medgidia. "Firma lichidatoare încearcă să facă tot posibilul pentru a amâna, pentru a câştiga procesul, prin manipulare. A cerut strămutarea tocmai de la Galaţi, acolo, aproape de Tulcea, aproape de ei. Totul nu este decât o altă hoţie", a declarat, pentru "Replica", Liviu Chiriţă, liderul de sindicat. Din spusele acestuia, reiese faptul că motivele invocate de firma lichidatoare pentru strămutarea dosarului, sunt mai mult decât puerile. "Ce au invocat ei acolo este de-a râsul-plânsul. Ba că noi făceam presiuni asupra instanţei, ba că instanţa din Constanţa judeca cu sufletul, nu cu raţiunea.... că vor o judecată corectă şi aşa mai departe. Acum aşteptăm să vedem data. Însă pe asta se mizează, pe faptul că mulţi dintre noi nu vom avea nici timpul şi nici banii necesari pentru a ne deplasa acolo, la Galaţi, de fiecare dată", a mai spus Liviu Chiriţă. Între timp, procesul de dezmembrare a fabricii este pe rol, totul este casat şi vândut la fier vechi. "Maşini întregi continuă să iasă pe uşa fabricii, se vinde şi iar se vinde iar noi tot nu ne primim banii. Deja începem să ne pierdem orice speranţă în acest sens", a adăugat liderul de sindicat. Reamintim că problemele Întreprinderii Metalurgice de Utilaje Medgidia au apărut în anul 2004, după ce întreprinderea s-a transformat în societate comercială cu capital majoritar privat. După această dată, problemele au început să curgă. Salariaţii au ripostat în repetate rânduri împotriva deciziilor luate de către conducere, dar în final nu au putut rezolva nimic, iar reorganizarea societăţii nu a fost aprobată. Aşa se face că una dintre cele mai mari societăţi constructoare de maşini agricole din ţara noastră a intrat, încet, dar sigur, în faliment, lăsând pe drumuri peste 140 de oameni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218