REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Procesul în care Iohannis contestă raportul ANI privind un conflict de interese a fost suspendat

Procesul în care Iohannis contestă raportul ANI privind un conflict de interese a fost suspendat

Replica API 20 martie 2014 | 00:00 178

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, miercuri, suspendarea procesului în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, contestă un raport al ANI privind un conflict de interese deoarece Parchetul ICCJ desfăşoară o urmărire penală pentru aceleaşi fapte. Surse judiciare au declarat miercuri seară, că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu este urmărit penal în dosarul privind conflictul de interese aflat la Parchetul general. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu este urmărit penal, în prezent, în dosarul privind conflictul de interese aflat la Parchetul general, au declarat miercuri seară, pentru Mediafax, surse judiciare.

"Este începută urmărirea penală faţă de faptă, nu faţă de persoană. În urma probatoriului, se va decide dacă urmărirea penală va fi extinsă şi faţă de persoană", au mai spus sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că magistraţii Curţii au decis să suspende procesul în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, contestă un raport al ANI privind un conflict de interese în care s-ar fi aflat întrucât semnase, ca edil, un contract cu tipografia deţinută de FDGR, al cărui preşedinte era la acea dată.

Muntean a explicat că Agenţia Naţională de Integritate a cerut suspendarea judecării dosarului, pentru că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală pentru aceleaşi fapte care fac obiectul acestui dosar. Potrivit sursei citate, instanţa nu a definit prin hotărârea de miercuri un termen pentru suspendarea judecării cauzei, urmând să facă, după o anumită perioadă, o verificare privind acest dosar. În august 2013, ANI a cerut Parchetului să îl cerceteze pe Klaus Iohannis pentru conflict de interese în cazul unui contract semnat în decembrie 2010, din postura de primar al municipiului Sibiu, cu SC Tipografia Honterus SRL, deţinută de Forumul Democrat al Germanilor, al cărui preşedinte era.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614