REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Procesul lui Dan Voiculescu s-ar putea relua

Procesul lui Dan Voiculescu s-ar putea relua

Replica API 11 iunie 2014 | 00:00 197

Procesul lui Dan Voiculescu ar putea fi luat de la zero. Magistratul Florică Duţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, care judecă dosarul în care Dan Voiculescu şi alte 12 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să îi admită pensionarea.

Cererea avocaţilor din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) de judecare a cauzei de către un alt complet, stabilit prin repartizare aleatorie, va fi rediscutată în 1 iulie, a decis, marţi, Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis amânarea discutării aspectului privind modalitatea de compunere a completului de judecată învestit cu soluţionarea dosarului în care Dan Voiculescu şi alte 12 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Instanţa a constatat că inculpaţii Corneliu Popa şi Alexandru Petre nu au avut avocaţi la termenul de marţi, astfel că a dispus repunerea cauzei pe rol şi a stabilit următorul termen de judecată în 1 iulie. Florică Duţă, preşedintele completului de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Aliementare (ICA), a formulat în 1 iunie o cerere de pensionare, pe care a depus-o la Consiliul Superior al Magistraturii. Reprezentanţii CSM au confirmat depunerea cererii de pensionare a judecătorului Florică Duţă şi au precizat că aceasta urmează să fie dezbătută într-o şedinţă viitoare.

Totodată, judecătorul Florică Duţă a rămas marţi în pronunţare şi urmează să decidă, împreună cu celălalat judecător din complet, dacă va dezbate până la final dosarul ICA sau dacă va scoate cauza de pe rol şi o va trimite spre repartizare aleatorie unui alt complet. Şi judecătorul Stan Mustaţă, care a făcut parte din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul ICA, a înaintat CSM, în 12 mai, o cerere de pensionare.

Analizarea cererii lui Stan Mustaţă a fost amânată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii până la soluţionarea definitivă a dosarului în care magistratul este acuzat că ar fi cerut şi primit bani pentru soluţionarea favorabilă a mai multor dosare penale. Magistratul Stan Mustaţă a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, alături de el fiind deferită justiţiei şi grefiera Mariana Curea, de la aceeaşi instanţă, ambii în stare de arest preventiv. La termenul de marţi al dosarului ICA, în locul magistratului Stan Mustaţă a intrat judecătoarea Carmen Constanţa Balaci. Astfel, avocaţii inculpaţilor din dosarul ICA au cerut instanţei scoaterea cauzei de pe rol şi trimiterea acesteia pentru repartizare aleatorie unui nou complet de judecată.

Sursa: realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614