REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Procesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Procesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Replica API 17 mai 2022 | 00:00 657

Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea procesului care i-a fost intentat pentru defăimare de starul hollywoodian, o procedură judiciară marcată de o serie de descrieri extrem de grafice privind abuzuri fizice şi emoţionale formulate de ambele părţi, informează Reuters.

Juraţii din acest proces au ascultat deja înregistrări explicite conţinând certuri ale fostului cuplu, precum şi mărturii despre un deget secţionat, fecale în pat şi o presupusă agresiune sexuală comisă cu ajutorul unei sticle, citează Agerpres.

Johnny Depp, în vârstă de 58 de ani, a dat-o în judecată pe Amber Heard, în vârstă de 36 de ani, pentru a cere despăgubiri de 50 de milioane de dolari şi afirmă că fosta lui soţie l-a defăimat atunci când a afirmat că este o victimă a abuzului domestic. Amber Heard a intentat un contra-proces de 100 de milioane de dolari, argumentând că starul hollywoodian a comis un act de defăimare atunci când a spus că ea este o mincinoasă.

Johnny Depp, unul dintre protagoniştii francizei cinematografice "Piraţii din Caraibe", a declarat în faţa instanţei că nu a lovit-o niciodată pe Amber Heard şi a precizat că fosta lui soţie a fost persoana care a comis de fapt abuzuri în timpul relaţiei lor. La începutul anului 2015, la scurt timp după nunta cuplului, Amber Heard a aruncat spre Johnny Depp o sticlă de votcă, secţionându-i vârful degetului mijlociu de la o mână, a dezvăluit actorul.

Johnny Depp a mai spus că a descoperit fecale în patul cuplului, în aprilie 2016. Unul dintre bodyguarzii actorului a depus mărturie şi a dezvăluit că Amber Heard i-ar fi spus că incidentul a fost "o glumă oribilă care a mers extrem de prost".

Amber Heard, cunoscută pentru rolul interpretat în filmul "Aquaman", a negat că i-a secţionat un deget lui Johnny Depp şi a precizat că l-a lovit pe fostul ei soţ doar pentru a se apăra pe ea şi pe sora ei. Într-o mărturie însoţită de multe lacrimi în care a rememorat acea seară, actriţa a precizat că starul de cinema a agresat-o sexual cu o sticlă de lichior şi a ameninţat-o cu moartea.

Amber Heard încă nu a fost chestionată în boxa martorilor de avocaţii lui Johnny Depp.

Procesul vizează şi un editorial publicat de Amber Heard în decembrie 2018 în cotidianul The Washington Post. Articolul nu a menţionat niciodată numele lui Johnny Depp, însă avocaţii lui au declarat în faţa juraţilor că era foarte clar faptul că Amber Heard se referea la starul hollywoodian. Divorţul fostului cuplu a fost finalizat în 2017, după o căsnicie care a durat mai puţin de doi ani.

Johnny Depp, considerat în trecut unul dintre cele mai mari staruri de la Hollywood, a declarat că acuzaţiile formulate de Amber Heard l-au costat "totul". Un nou film din seria "Piraţii din Caraibe" a fost amânat, iar Johnny Depp a fost înlocuit într-un film din seria cinematografică "Fantastic Beasts", un spin-off al francizei "Harry Potter".

Avocaţii lui Amber Heard au argumentat în instanţă că actriţa a spus adevărul şi că opinia ei din acel editorial este protejată prin dreptul la liberă exprimare, în conformitate cu Primul Amendament din Constituţia Statelor Unite.

Pledoariile finale ale avocaţilor celor două tabere sunt programate pe 27 mai.

În urmă cu mai puţin de doi ani, Johnny Depp a pierdut un proces pentru calomnie intentat tabloidului britanic The Sun din cauza unui articol în care era descris ca un "bărbat care îşi bate soţia". Un judecător de la Înalta Curte din Londra a decis că starul hollywoodian a agresat-o în mod repetat pe Amber Heard.

Avocaţii lui Johnny Depp au intentat apoi în Statele Unite un proces pentru defăimare la Tribunalul din Fairfax, Virginia, întrucât The Washington Post este tipărit în acest stat american. Cotidianul nu a fost dat în judecată de starul hollywoodian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920