REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Procesul Weinstein: Coregrafia „Violatorul eşti tu“, interpretată la porţile tribunalului din Manhattan

Procesul Weinstein: Coregrafia „Violatorul eşti tu“, interpretată la porţile tribunalului din Manhattan

Replica API 13 ianuarie 2020 | 00:00 505

Foto: (c) Carlo Allegri/REUTERS

Aproximativ 60 de femei au manifestat vineri în faţa tribunalului din Manhattan, unde se desfăşoară procesul producătorului de cinema Harvey Weinstein, dansând şi cântând ''Violatorul eşti tu'' - o coregrafie chiliană devenită un imn împotriva violenţelor suferite de femei, relatează AFP.

În interiorul tribunalului unde marţi a început selecţia juraţilor pentru procesul lui Weinstein, acuzat de multiple abuzuri sexuale, s-au auzit vocile femeilor în timp ce cântau, au informat jurnaliştii prezenţi în sală.

În faţa treptelor tribunalului, protestatarele de toate vârstele îmbrăcate în negru cu eşarfe şi fesuri roşii au executat o coregrafie, cântând mai întâi în spaniolă şi apoi în engleză, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

"Sper ca Weinstein să audă şi mai ales să se facă dreptate femeilor victime ale comportamentului său îngrozitor", a declarat pentru New York Daily News, Sandy Nurse, una dintre manifestante.

Foto: (c) Carlo Allegri/REUTERS

Această coregrafie a fost creată de colectivul ''LasTesis'' şi prezentată în premieră la 20 noiembrie în Valparaiso, la 120 km distanţă de Santiago de Chile. Iniţiativa s-a înscris iniţial într-o manifestare feministă mai amplă.

Din octombrie 2017, Harvey Weinstein, fost producător atotputernic la Hollywood, a fost acuzat de hărţuire sau agresiune sexuală de peste 80 de femei.

El este însă judecat la New York doar pentru două dintre cazuri, un viol şi o agresiune sexuală, ilustrând dificultatea de a construi un dosar penal fără dovezi materiale sau martori, ci doar în jurul unor alegaţii care datează din urmă cu foarte mulţi ani.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate curvele care s-au futut in draci fac acum pe neprihanitele!
1
3
Donald Trump ca presedinte a facut asta posibil,sa nu uitam ca Obama era cu ei...poate ca si Michelle e Michael defapt.Trump a reusit sa isi tina promisiunea legata de PEDOPHILIA RING!N a prevazut o cu Epstein ca o sa il"sinucida"si o sa ascunda si inregistrarile video din inchisoare pe motiv ca "n au mers camerele video " hahaha...stati sa vedeti arestari de acum...merge pana in Buckingham povestea
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367