REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Procurori: ''Lingurița de împărtășire nu este penală''

Procurori: ''Lingurița de împărtășire nu este penală''

Replica API 20 mai 2020 | 21:49 2147

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus clasarea cauzei plângerii penale formulate de către „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”, prin reprezentant legal Emil Moise.

Aceasta îl acuza pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și alți doi preoți de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor (art. 352, alin. 1 Cod Penal).

În urma cercetărilor, Parchetul a constatat că în evidența DSP Constanța nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase” și nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Totodată, Parchetul a mai constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Medici spin uma.Teodosie flatuleaza Justitia miingiie pe crestet popi Vedem cind se va intimpla nenorocorea Jaaalnic Spagoveanu daaa.
1
0
ca popii sunt si ignoranti si spagagii e una dar procurorii sa nu il agate pe barbos asta mi se pare demn de evul mediu
2
0
Trebuia sa se imbolnaveasca cineva ca sa fie fapta pedepsibila. E ca si cum te taie cu cutitul dar daca nu ai murit nu se pune tentativa de omor, nu se pune nimic. Justitie .... Tentativa de zadarnicire a combaterii bolilor e inexistenta. Propun ca la restaurante sa mancam toti cu o singura lingura, pe rand. E igienic deci. Eventual sa sfintim lingura si sa fie si din celebrul argint.
3
0
Eugene, esti in mare eroare, intentionat sau din nestiinta. Nastase bombonelul a fost ofiterul lui de lagatura si este sustinut inca de pzd. Ticalosii se aduna!
4
0
E revoltator ce spune acest om al bisericii !-----de urgenta sa se trateze la medic !---I se tolereaza multe si este iertat si cu fondurile de la UE cu bani ----BOR trebuie sa-i destiruie din functie -In RO biserica nu-i mai presus de lege !
3
1
cred ca la inmormintare va veni fostul presedinte Emil , care ii va mai da o decoratie si informarile facute la securitate. Teodosie ii va pune si ling urita in gura, poate inviie? doar o trupa de procurori au afirmat ca e legal sa pui linguirita din gura in gura,Ce natarai.
4
2
Un securist care trebuia raspopit dupa revolutie nu avansat. Dar intr-o tara plina ochi cu prosti multi totul este posibil. Averile manastiresti si pe cele personale cand le verificati. Dar procurorii si judecatorii sunt la fel ca si popii. La Poarta Alba cu ei si sa le dati doar o ligura si o cutie de vaselina.
8
0
Teodosie , vezi ca te chema la el Pimen , si noi te retinem
11
0
un exemplu tendentios si la fel de dobitoc ca autoruii!
4
2
Zilele acestea la un post de televiziune, un preot ne explica o proba la examenul de intrare intr-o manastire. Cei citiva candidati au fost pusi sa sadeasca fiecare o salata cu frunzele in jos si radacinele in sus. Unul singur a refuzat, explicind ca nu este logic si corect. El a fost singurul dat afara, pe motiv ca nu este ascultator. Daca lingurita nu este penala, asta nu inseamna ca nu este plina de virusi. Ideea, consta in faptul ca trebuie sa fi ascultator, deci dobitoc.
14
0
Atunci,sa se duca si PARCHETUL sa se impartaseasca,DACA AU CURAJ!!!!!!
21
0
Deci trebuie sa ne ferim singuri ca astia nu ne apara de astfel de practici. Adica simplu, nu unul ca Teodosie si altii ca el sunt cei care imi arata calea catre Domnul. Iar procurorii care iubesc zadarnicirea imprastierii bolilor sa se trateze cu lingurita aia. Incredibila tara e Romania !!!! Mergeti fratilor si va infectati care mai vreti.
20
0
lingurita nu e penala, dar zadarnicirea combaterii bolilor da...
24
1
Teodosie number one!
4
18
Pai ei mai presus de lege Sa ne omoare si pe urma suntem noi vinovati Asa sunt si cei din parlament care nu poarta masca
13
2
Sa aveti parte numai de o singura lingurita cu care sa manance, pe rand, fara sa o spele , tot neamul celor care cred ca-i normal asa ceva. Sa incepem cu spagoveavu si tot neamul lui, apoi cu popimea pupatoare a toate cele.., cu babimea si restul spalarilor pe creier. Neam de cretini si pupincuristi,de aplaudaci si atarnatori, de pomanagii si de idioti ! Lingeti-va tampitilor intre voi cat vreti , futati-va si' n cur fara vaselina pana nu mai puteti, dar stati dracu intro cusca, numai voi aia, si nu mai raspanditi cretinismele voastre.Ascultati de o javra in haine preotesti, vai de voi ...
20
3
si boul cu barba si patrafir purta masca, dar la curajul sefului politiei Cta....
11
2
Acum daca si procurorii si intreaga justitie spun ca Teodosie e nevinovat , trebuie si noi care comentam pe aici sa nu il mai facem spagar, corupt. Iata justita zice ca NU.
18
4
boilor se putea gasi o formula de sterilizare a linguritei dupa fiecare gura.
6
5
te-n gura sa te fut, esti in cardasie cu justitia, daca e lege sa fie peste tot, ai sa crapi in curand.
15
3
satana spagoveanu trebuie sa treaca pe la parnaie cativa ani !!! Acum se vede cardasia dintre borul pulii si justitia pulii in tara pulii !!! Muie la toti cu cacat !!!
20
4
v-am tras-o inc-o data labarilor, nu mor caii cand vor cainii. Afurisiti sa fie toti care au comentat stramb la adresa IPS.
5
24
orice preot are ca scop principal sa protejeze turma credinciosilor, in niciun caz sa procedeze ca acest penal si sa o puna in pericol de moarte! Dar Dumnezeu o sa-l rasplateasca dupa faptele sale. Faptul ca a fost facut Arhiepiscop de catre politicieni, nu il fereste de flacarile iadului!
23
1
Si lui pimen de ce nu i_a dat impartasanie ca sa ii treaca infectarea cu covit????
19
1
pai nu exista cazuri de infectare cu noul coronavirus care sa fie legate de prezenta cetatenilor la terase, cel putin nu in Constanta, deci... terase deschise Ori se aplica legea ori nu se aplica, daca acesti clerici sunt deasupra legii, sa se modifice Constitutia in concordanta... si popii sa se trateze oriunde, nu in spitale
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614