REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Procurorii au cerut 7 ani de închisoare pentru Radu Mazăre

Procurorii au cerut 7 ani de închisoare pentru Radu Mazăre

Replica API 8 iunie 2018 | 01:58 513

Procurorii DNA au cerut, astăzi, judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție, condamnarea fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, la 7 ani de detenție, în dosarul Campusului Social Henri Coandă. Aceeași pedeapsă au cerut-o și pentru fratele acestuia, fostul senator PSD Alexandru Mazăre, în timp ce pentru al treilea inculpat din dosar, afaceristul Avraham Morghenstern, s-a solicitat o pedeapsă de 5 ani de detenție. Joi, 7 iunie, a avut loc ultimul termen din acest dosar, pe fondul cauzei, după mai multe termene acordate succesiv, începând de anul trecut.

Potrivit evz.ro, dintre cei trei inculpați doar Alexandru Mazăre era prezent în sală. În ultimul cuvânt, acesta a declarat că NU mai are încredere în justiție:

” Numai eu am mai rămas. Sunt conştient de realităţile intrinseci şi extrinseci al acestui dosar. (...) Sunt şocat de pedeapsa de 7 ani de închisoare cerută de procuror. (...) Nu am avut niciun fel de tangenţă cu privire la bucătăria internă a proiectului campusului social. Deşi nu am încredere în Justiţia română din 2018, am încredere în decizia pe care o veţi lua”.

Instanța a rămas în pronunțare, urmând a da verdictul pe data de 21 iunie, iar oricare va fi decizia judecătorilor, aceasta nu va fi definitivă.

Procurorul de şedinţă al DNA a mai cerut ca Radu Mazăre să fie condamnat la 2 ani de închisoare pentru fals în declaraţii şi să i se adauge un spor de pedeapsă pentru că sustrage procesului penal.

Procurorii DNA îl acuză pe fostul primar că ar fi primit mită 175.000 de euro de la Avraham Morghenstern, reprezentantul firmei care a construit cartierul social, iar pe fratele acestuia de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, totul pentru a-i asigura lui Morgenstern câştigarea licitaţiei privind ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai site ul pwlii.. scrie de prejudiciul ala de 100 de milioane de euro cu terenuri din Mamaia.. asta cu o suta de mii o bagati ca sa se uite de "marele buf".. futu va n gura de muisti spurcati..
0
0
l-au lasat sa plece ca sa nu intre si alti psd-isti la puscarie sunt mana , avem legi de rahat valabile doar pentru amarati
2
0
Rahatul asta venit cu pluta, mazare, sa fie condamnat - dar nu la puscarie. In libertate, dar cu locuinta obligatorie in Henri Coanda sau madagascar, la alegere. Cu averea confiscata, sa stea o viata numai printre tiganii lui iubiti, fi-i-ar ciocli si bocitoare la o groapa din marginea cimitirului!
3
0
Stati fara grija ca urmeaza RADUCU de la Mangalia.Nu poate sa fure cat Mazare dar se straduieste.Jumi-juma nu va pleca singur la bulau ci va fi insotit de gasca de la Constanta.Da-te Radule legat ca sa scapi nevatamat
3
0
la codet in morti mati de zdrentoi tu cu gasca ta de hoti in frunte cu MUTU DE FAGADAU. LA LIDEL TOMIS 3 PARCHETU AU LUAT DOMENIU PUBLIC
7
0
sa-i sugi nasul iar restul sa-i beleasca pula . Bravo radule , asta nu este justitie !
1
7
tot binele din lume vi-l dorec domnule radu. nimicurile umane care comenteaza aici is mincatori de rahat si atiit dindusi cu parerea la ceva ce siiiigur nu au habar.zic asa sa ne faca cite o felatie poate se potolesc lingai de clante si slugile.
2
7
acum sunt catelusi, dar de justitie tot nu vor scapa
5
1
Pana la golanul asta,azi avem de asteptat decizia ICCJ in cazul vagabondului penal Dragnea.ICCJ a fost drastica cu Udrea,sa vedem cat de consecventa este si cu acest comunist dement.
7
1
daca se cred nevinovati de au sters-o din tara?
6
1
Ca toti sunt condamnati cu executare dupa ce zboara peste mari si tari!
6
0
tudorel va gasi o solutie si pentru cazul lui che mazarel,cum ar fi, daca furi 120 milioane de euroi fara a fura insa nici o lira sterlina se ia in considerare paguba facuta in valuta mai puternica,deci nevinovat porumbelul negru ,liber sa zburde in madagascar din mataranga in mataranga de negru
9
0
SOFIA SORIN DELIA zic asa alupigus voi si cei k voi
4
4
Va avea parte de o justitie nedreapta. Nu este vinovat. Hai Raducule!
4
12
Sa dea cel de sus sa i putrezeasca oasele n puscarie lui si la toata ciuma rosie care au distrus tara!!! Mars de aici poponar scarbos cu SIDA ta cu tot!!! Huoooooooooo
11
3
FORZA MAZARE FORZA MAZARE NU TE DA BATUT
3
17
Of Radule ial si pe Raducu de la Mangalia cu tine macar 10 ani ca tu ni lai adus pe cap tu sa te speli cu el pe cap ca amindoi santeti buni de samba si atat ati nenorocit orasele cu caracatita din dobrogea care persista si astazi nu reusim sa restabilim ordinea din cauza gastilor din Cta
10
2
La bulau cu drogatul si cu argatii lui Fagadau , Tutuianu , Moldoveanu si alte hahalere ...
16
4
Pacat de tineretea lui ca e nevinovat
4
19
Radu mizerie are botox injectat in buze si implant de par. dar nasul tot cioc de albatros
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614