REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Procurorii au cerut revocarea unor măsuri în dosarul tunului cu camioanele Iveco

Procurorii au cerut revocarea unor măsuri în dosarul tunului cu camioanele Iveco

Replica API 12 decembrie 2013 | 00:00 301

Saradjian, arestat la Bucureşti pentru trafic cu cocaină

Saradjian, arestat la Bucureşti pentru trafic cu cocaină

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au cerut revocarea anumitor măsuri dispuse de magistraţi în dosarul înşelăciunii de peste 1 milion de euro cu autocamioane Iveco, din vara anului 2009, implicaţi fiind Constantin Ciprian Lică, Sorin Puiu Dinu (fiul vitreg al fostului şef al Poliţiei Economice, dar şi al DGA Constanţa, Traian Mânzală), Constantin Drăgoi, Emil Tănase, Ioan Huzu, Gevorg Saradjian şi Florin Mareş. Pe atunci, mai mulţi au fost eliberaţi din lipsă de probe, printre care şi Saradjian, dar şi Mareş. Acum, procurorii au revenit, însă magistraţii le-au respins cererile. Menţionăm faptul că Gevorg Saradjian a fost prins în octombrie 2013, alături de Daniel Dimitrov, în timp ce încercau să vândă 100 de grame de cocaină unei alte persoane, Florin Mareş, pentru a fi ulterior comercializată în municipiul Bucureşti.

"Respinge cererea de înlocuire a măsurii obligării de a nu părăsi ţara luată faţă de inculpatul Saradjian Gevor prin încheierea din 10.03.2010 a Tribunalului Constanţa ,cu măsura arestării preventive, cerere formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa- Fără cale de atac. În baza art 160/10 cod proc penala Respinge cererea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa privind revocare liberării sub control judiciar ,dispusă faţă de inculpatul Mareş Florin prin încheierea din 29 decembrie 2010 pronunţată de Curtea de Apel / Constanţa in dosarul nr .1698/36/2010. Cu recurs", se arată pe portalul Tribunalului Constanţa, la data de 11 decembrie. Potrivit rechizitoriului, totul s-a petrecut în anul 2009, când indivizii ar fi înşelat mai multe societăţi comerciale din ţară, pe care le-au păgubit cu sume uriaşe, prejudiciul fiind de un milion de euro. Primii arestaţi în acest caz au fost verii Constantin Ciprian Lică, de 28 ani, şi Sorin Puiu Dinu, de 34 ani, ambii din Mangalia, acuzaţi de înşelăciune, transmitere fictivă a părţilor sociale deţinute în cadrul unei societăţi comerciale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit procurorilor, cei doi ar fi înfiinţat două firme-fantomă, inducând astfel în eroare o firmă de leasing, de unde au luat 12 camioane marca Iveco. După cum s-a menţionat, lipsa de probe a dus la eliberarea lor. În octombrie 2013, însă, două nume din celebrul dosar de mai sus aveau să apară în bazele de date ale DIICOT. Mai exact, procurorii au prins doi indivizi, Saradjian Gevorg şi Daniel Dimitrov, în timp ce încercau să vândă 100 de grame de cocaină unei alte persoane, Florin Mareş, pentru a fi ulterior comercializată în municipiul Bucureşti. Aceştia au fost filaţi mai multă vreme şi au fost depistaţi chiar într-o benzinărie din municipiul Constanţa. Însă, Saradjian Gevorg şi Florin Mareş, în cursul anului 2013, au deţinut şi vândut diferite cantităţi de cocaină, în mod repetat, pe teritoriul României, obţinând astfel importante sume de bani. Drogurile erau destinate comercializării către consumatorii din municipiul Bucureşti. Acum se află în arest, măsură luată de Tribunalul Bucureşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369