REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Procurorii au pus sechestru inclusiv pe bunurile înstrăinate de Gabriel Oprea către membrii familiei

Procurorii au pus sechestru inclusiv pe bunurile înstrăinate de Gabriel Oprea către membrii familiei

Replica API 7 mai 2018 | 01:39 421

Procurorii au pus sechestru inclusiv pe bunurile înstrăinate de Gabriel Oprea către membrii familiei, potrivit rechizitoriului prin care fostul vicepremier şi ministru de Interne a fost trimis în judecată în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Procurorii arată că, după momentul comiterii infracţiunilor care fac obiectul dosarului, Oprea a înstrăinat cu titlu gratuit, către membrii familiei sale, cea mai mare parte a bunurilor imobile pe care le deţinea în proprietate.

"Faţă de momentul acestor înstrăinări (după demararea cercetărilor în prezenta cauză, iar în cazul celor din urmă înstrăinări chiar după dispunerea efectuării în continuare a urmăririi penale faţă de inculpat), de caracterul gratuit al actelor translative de proprietate încheiate, de persoanele beneficiare ale acestor liberalităţi făcute de către inculpatul Oprea Gabriel (respectiv membrii de familie ai acestuia), procurorul a concluzionat că aceste înstrăinări au fost făcute pro causa, pentru a sustrage aceste bunuri de la măsurile asigurătorii care s-ar putea lua în cauză şi pentru a crea aparenţa unei imposibilităţi a inculpatului Oprea Gabriel de a repara prejudiciul, în eventualitatea în care acesta ar fi obligat la aceasta", se precizează în rechizitoriu.

Conform aceleiaşi surse, procurorul a tras concluzia că bunurile imobile aparent înstrăinate sunt în realitate ale lui Gabriel Oprea, astfel că au fost luate măsuri asiguratorii şi cu privire la acestea.

Printr-o ordonanţă din data de 6 decembrie 2016 s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aflate în posesia ori proprietatea lui Gabriel Oprea, până la concurenţa sumei de 13,6 milioane de lei.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel Oprea, la data faptelor viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în dosarul privind accidentul rutier ce a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LA PUSCARIE!
2
0
Un mega-corupt, sa plateasca pentru un cretin de militian ce da in gropi. Asta e dreptate? Gigina, boule, l-ai lasat fara seriviciu.
2
2
Nu-i treaba sclavilor ce fac zeii in Olimp.Cand a fost carlanul plecat in 3 zile a trecut o lege pritocita 5 ani!
1
0
un golan, nu numai sechestru, dupa terminarea procesului sa-i confiste
4
2
Respect acestui procuror! Nenea Oprea sa dea cele 13 milioane familiei indoliate! Oricum nu le mai poate aduce copilul inapoi, dar poate le mai alina suferinta!
5
2
Un lucru just si bine facut! Asa sa se intample cu toti penalii ,,secgestru pe averi pana la ruda de gr.4,doar asa se vor gandi de doua ori daca mai fura si pe numele cui o vor mai trece .
9
2
Foarte bine! La puscarie cu acest infatuat si arogant ! Sa plateasca penal pentru faptele sale, este vinovat.
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102