REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Procurorii au ridicat sechestrul pe o parte a ţiţeiului depozitat de Lukoil la Oil Terminal, dar l-au păstrat pentru mărfuri de 16 mil. dolari

Procurorii au ridicat sechestrul pe o parte a ţiţeiului depozitat de Lukoil la Oil Terminal, dar l-au păstrat pentru mărfuri de 16 mil. dolari

Replica API 8 octombrie 2014 | 01:08 173

Reacţie la criticile premierului Ponta?

Reacţie la criticile premierului Ponta?

Procurorii au ridicat ieri parţial sechestrul asupra ţiţeiului depozitat de rafinăria Petrotel Lukoil la Oil Terminal, foarte probabil ca răspuns la criticile virulente ale premierului Victor Ponta, care i-a acuza pe anchetator că lasă pe drumuri 3.500 de oameni din cauza anchetei lor. „La data de 06.10.2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus înlocuirea măsurilor asiguratorii, prin ridicarea parţială a sechestrului asigurator asupra conturilor bancare, pentru a da posibilitatea S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti să îşi desfăşoare activitatea curentă în condiţii de normalitate cu terţii şi să plătească drepturile salariale şi contribuţiile la bugetul de stat. În cauză au fost extinse măsurile asiguratorii asupra altor bunuri puse la dispozitie de S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti”, s-a arătat într-un comunicat al procurorilor prahoveni. În completare, Oil Terminal oferă şi date concrete despre decizia parchetului ploieştean.

Potrivit companiei de stat constănţene, procurorii le-au trimis ieri o ordonanţă prin care au dispus: „- ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asigurator asupra cantităţilor de 17.618,279 tone ţiţei deţinute de SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti în spaţiile de depozitare- tank-uri, conducte de transfer şi rezervoare ce aparţin sau se află în custodia Oil Terminal. - aplicarea sechestrului asigurator asupra cantităţii de 23.817 tone ţiţei aparţinând SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti existente în spaţiile de depozitare ale SC Oil Terminal SA Constanţa în valoare de 16.030.270 USD”. Coincidenţă sau nu, decizia procurorilor vine la doar o zi după ce premierul Victor Ponta le-a reproşat public faptul că periclitează locurile de muncă a 3.500 de angajaţi ai Lukoil prin ancheta lor. Reamintim că rafinăria Petrotel Lukoil şi alte patru firma asociate sunt cercetate într-unul din cele mai mari dosare de evaziune şi spălare de bani de după 1989. Magistraţii prahoveni, cu sprijinul poliţiştilor şi SRI, îi acuză pe ruşii de la Lukoil de prejudicierea statului român cu peste 235 milioane de euro. În primă instanţă, ruşii au trecut la închiderea rafinăriei, dar unitatea a fost repornită imediat, după ce sechestrul asupra stocurilor de ţiţei de la Oil Terminal a fost ridicat parţial. Societatea de stat constănţeană ar fi fost direct afectată de oprirea rafinăriei, în condiţiile în care Lukoil este cel mai mare client al său, după cum arăta „Replica” în urmă cu două zile. Ulterior, conducerea Oil Terminal a confirmat informaţia, precizând că Lukoil are o pondere în cifra de afaceri planificată pentru acest an a Oil Terminal de peste 34%, motiv pentru care caută soluţii de urgenţă pentru a evita un dezastru.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614