REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Procurorii au săltat proxeneţii care furnizau prostituate minore marinarilor sosiţi la Constanţa

Procurorii au săltat proxeneţii care furnizau prostituate minore marinarilor sosiţi la Constanţa

Replica API 4 iulie 2014 | 00:00 390

Filaje, percheziţii şi reţineri

Filaje, percheziţii şi reţineri

O altă grupare a fost destructurată de oamenii legii, şase persoane ajungând în faţa magistraţilor. Stuparu Mariana, în vârstă de 38 de ani, Rădulescu Iulia, 55 de ani, Vasile Puiu, 60 de ani, Cristian-Valentin Candit, 39 de ani, Ciprian Ţigaret, 25 de ani şi Sorin-Candid Ciortan, de 49 de ani, erau pionii importanţi, care racolau tinere, printre care şi minore, şi le puneau să se prostitueze. Aceştia colaborau şi cu mai mulţi taximetrişti, care le aduceau clienţi, în general din rândul marinarilor străini de pe nave ancorate în Portul Constanţa. Însă, existau şi anunţuri date în presa locală şi pe internet.

Oamenii legii i-au filat, iar pe 2 iulie au descins în 7 apartamente din municipiul Constanţa şi din Năvodari, acolo unde erau ţinute fetele. "Faţă de membrii grupului infracţional există suspiciunea rezonabilă că au acţionat începând cu luna ianuarie 2014, în vederea recrutării, transportării şi primirii mai multor minore în scopul exploatării sexuale a acestora", au anunţat procurorii DIICOT prin intermediul unui comunicat de presă. Totodată membrii grupului infracţional au înlesnit practicarea prostituţiei, asigurându-le "protecţie" tinerelor şi minorelor exploatate, găsindu-le clienţi şi transportându-le către anumite locaţii în vederea întreţinerii actelor sexuale contra cost. Recrutarea bărbaţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale se efectua prin intermediul mai multor taximetrişti, clienţii provenind în special din rândul marinarilor străini de pe nave ancorate în Portul Constanţa, dar şi prin anunţuri cu oferte de servicii sexuale - însoţite de datele de contact -, publicate în cotidiane locale, atât în ediţii print, cât şi on-line. "În baza materialului probatoriu administrat în cauză, procurorii DIICOT - ST Constanţa au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a şase inculpaţi, faţă de care există suspiciunea rezonabilă că au comis infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism, fapte prev. şi ped. de art. 367, 211 şi 213 din Codul Penal", a mai precizat DIICOT. Prin urmare, în data de 3 iulie a.c., procurorii DIICOT- ST Constanţa au solicitat Tribunalului Constanţa arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaţilor: Mariana Stuparu, în vârstă de 38 de ani, Iulia Rădulescu, 55 de ani, Vasile Puiu, 60 de ani, Cristian-Valentin Candit, 39 de ani, Ciprian Ţigaret, 25 de ani şi Sorin-Candid Ciortan, 49 de ani. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. La acţiune au participat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) - Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, cu sprijinul lucrătorilor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - S.I.A.S., Brigada Mobilă de Jandarmi TOMIS Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102