REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Procurorii au solicitat creşterea cauţiunii pentru producătorul Harvey Weinstein

Procurorii au solicitat creşterea cauţiunii pentru producătorul Harvey Weinstein

Replica API 9 decembrie 2019 | 00:00 378

Harvey Weinstein

Producătorul american de filme Harvey Weinstein a încălcat uneori condiţiile impuse de instanţă pentru a fi judecat în stare de libertate şi nu a purtat mereu brăţara electronică pentru localizare, conform procurorilor care anchetează acest caz de notorietate şi care au solicitat o creştere a cauţiunii de la 1 milion de dolari la 5 milioane de dolari, transmite vineri Reuters.

Conform procurorilor, de multe ori, Weinstein nu a purtat dispozitivul de localizare ce i-a fost impus de instanţă. "Aceste încălcări ale condiţiilor impuse de instanţă nu au fost întâmplătoare", conform procurorilor.

Avocatul lui Weinstein, Donna Rotunno, a explicat că aceste încălcări sunt provocate de o problemă "tehnică" şi a precizat că Harvey Weinstein nu a încercat niciodată să fugă. Ea a susţinut că nu este necesară creşterea cauţiunii şi a amintit că clientul său nu a întârziat nici măcar o dată la o şedinţă a instanţei de judecată.

Judecătorul nu a luat încă o decizie la această solicitare a procurorilor şi a programat o nouă audiere asupra acestei probleme pentru miercuri, 11 decembrie.

Harvey Weinstein, 67 de ani, a pledat nevinovat la acuzaţiile că a agresat sexual două femei, una în 2006 şi o alta în 2013. Procesul său va începe la 6 ianuarie 2020.

În afara procesului, Weinstein a fost acuzat de agresiuni sexuale de peste 70 de femei, unele dintre acuzaţii vizând fapte pe care le-ar fi comis în urmă cu mai multe decenii. El a respins toate acuzaţiile, invocând faptul că relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut cu diferite actriţe şi aspirante la o carieră la Hollywood au fost de fiecare dată consensuale.

Acuzaţiile împotriva influentului producător de film au contribuit la lansarea mişcării #MeToo, la sfârşitul anului 2017, mişcare în cadrul căreia sute de femei au susţinut că au fost victimele agresiunilor sexuale ale unor bărbaţi influenţi din domeniul filmului şi muzicii, din afaceri, media, politică şi din alte domenii.

Pe lângă cele două femei care susţin că i-au căzut victime lui Weinstein, procurorii doresc să mai aducă şi alte presupuse victime care să depună mărturie pentru ca instanţa să-şi poată da seama că astfel de cazuri descriu un model de comportament al acuzatului.

Dacă va fi găsit vinovat, Harvey Weinstein ar putea primi o sentinţă de închisoare pe viaţă. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg cum pot sa deschida in alte tari, actiuni in instanta dupa doi ani de zile ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920