REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Procurorii din Mangalia au preluat cauza familiei infectate cu Coronavirus

Procurorii din Mangalia au preluat cauza familiei infectate cu Coronavirus

Replica API 1 aprilie 2020 | 12:08 3283

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au preluat ancheta în cazul bărbatului care nu ar fi spus că a intrat în contact cu persoane infectate cu noul Coronavirus.

Mai exact, în data de 30.03.2020, s-a înregistrat dosarul penal nr. 498/P/2020 pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi fals în declaraţii prev.de art.352 alin.2 şi art. 326 alin.2 din Cod penal, constând în aceea că, la datele de 21.03.2020 şi 25.03.2020, un bărbat s-a prezentat la Spitalul Municipal Mangalia, Secţia Primiri Urgenţe Pediatrie, cu fiul său în vârstă de 13 ani şi cu ocazia completării chestionarului pentru evaluarea riscului de imbo1năvire cu COVID-19 la pacienţii care se prezintă la UPU/CPU camera de gardă, acesta a declarat, în mod fals, că nu a intrat în contact cu alte persoane suspecte/diagnosticate cu acest virus însă soţia sa fusese anterior depistată pozitiv cu virusul COVID 19 şi se afla în tratament la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. În cauză se efectuează cercetări, iar bărbatul a fost introdus în izolare, la domiciliu.

Ce spune bărbatul

Însă, bărbatul susține că nu este adevărat, declarând că ”Da, am fost împreună cu familia mea într-o vacanță de 5 zile, de pe data de 4 până pe data de 9 martie, în Spania, la verii mei. M-am întors pe data de 10 martie la ora 02.00, sănătos din punct de vedere medical, atât eu cât și familia mea. Am fost monitorizați și verificați și la plecare, pe aeroportul din Madrid, și în București și nu ni s-a spus nimic. Eram în regulă. La acel moment, în Spania, nu era decretată zona 0, zonă roșie sau galbenă, așa că am venit acasă, cu mașina personală, fără probleme. Nu am avut simptome, febră, dureri de nici un fel. Noi, de pe data de 10, am stat toți trei, doar noi, iar soția și copilul nu au mai ieșit din casă, doar eu eram cel care mai ieșea din casă pentru aprovizionare. Pe data de 24 martie, soția a început să aibă un simptom ușor de răceală. Marți seară (respectiv 24 martie) a fost luată de acasă și i s-a făcut testul. Pe data de 25, a fost sunată să își facă bagajul, să nu atingă nimic prin casă pentru că vin să o ia. Nu i s-a spus nimic, cum că ar fi pozitivă sau ceva. Atunci, soția a intrat în panică, a început să plângă că nu știa ce i se întâmplă. Acum, ca și atunci, ea se simte foarte bine, este internată la Boli Infecțioase în Constanța. A plecat pe picioarele ei de acasă, nu are amețeli, nu are nimic”, a declarat, pentru Replica, bărbatul.

Citește DETALII AICI: DETALII despre femeia și copilul din Mangalia, cu Coronavirus! Se strigă la noi: MURIȚI în casă!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata au gasit si procurorii ceva de lucru.Un caz usor, ca omul e confuz in declaratii si nici nu-si permite un avocat bun.Cu Vergil, altfel stau lucrurile, a fost in interes de serviciu plecat si are alta pozitie sociala si nu a declarat nimic cu manuta lui ca sa se lege la cap fara sa-l doara.Doar presa i-a urmarit traseul si la vandut la tv.
2
0
sa-i manance covid-19 pe procurori
2
0
panarama si jeg osii au umplut orasul de virusi.ce cautau in spania,italia in ianuarie? aveau fete la produs,erau pesti sau ce?
1
0
Cel mai de cacat ziar.poate sa scrie orice despre oricine.
1
0
si "cauza" Chitac? Altfel e doar praf in ochi a pseudo-justitiei asta care face derogari de la norma!
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218