REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Procurorii DNA cer, din nou, arestarea lui Nicușor Constantinescu

Procurorii DNA cer, din nou, arestarea lui Nicușor Constantinescu

Replica API 25 octombrie 2015 | 19:13 211

Procurorii DNA îl vor pe Nicușor Constantinescu înapoi după gratii. Aceștia au solicitat Tribunalului București înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv în dosarul în care este acuzat de 3 infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Procurorii au solicitat înlocuirea măsurii, după ce președintele CJC nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti unde s-a judecat o contestaţie făcută de el. Tribunalul a respins, vineri, solicitarea DNA., decizia nefiind definitivă. „Asupra cererii de înlocuire formulată de reprezentantul Ministerului Public: În baza art. 242 al. 3 C.proc.pen. respinge ca nefondată cererea formulată de reprezentantul Ministerului Public de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv faţă de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Asupra cererii formulate de martorul Richard Turbatu de restituirea cheltuielilor de transport prilejuite de chemarea sa în faţa instanţei: În baza dispoziţiilor art. 273 al. 1, al. 5 C.pr.pen. încuviinţează cererea formulată de martorul Richard Turbatu şi dispune avansarea către martorul Richard Turbatu a echivalentului în lei a sumei de 152,75 euro (la data efectuării transportului cu avionul pe ruta Berlin – Bucureşti şi retur), din fondul cheltuielilor judiciare special alocat“, se arată în minuta Tribunalului București. Reamintim că, potrivit DNA, "1. În perioada 2011 - 2013, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturidocumentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a 3 controale incluse în programul de activitate al acestei instituţii. În această modalitate, a fost tulburată grav activitatea Curţii de Conturi, care s-a aflat în imposibilitatea de a-şi îndeplini principala atribuţie, respectiv verificarea modului în care au fost utilizate resursele financiare publice. Totodată, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, constând în faptul că activitatea sa a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanţa din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, există date că din aceste sume au fost efectuate plăţi nelegale, aspecte care impuneau lămuriri prin efectuarea controlului şi care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA“.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218