REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Procurorul Andrei Bodean cere ARESTAREA lui Nicușor Constantinescu!

Procurorul Andrei Bodean cere ARESTAREA lui Nicușor Constantinescu!

Replica API 19 mai 2016 | 00:05 460

Medicii, acuzați de favorizarea infractorului

Medicii, acuzați de favorizarea infractorului

Procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța, a cerut arestarea lui Nicușor Constantinescu, termenul fiind fixat pentru vineri, 20 mai, ora 15.00, la Curtea de Apel Constanța, fiind vorba despre dosarul Centrului Militar Zonal. În plus, potrivit informațiilor noastre, există o anchetă în curs cu privire la medicii care se ocupă de starea de sănătate a președintelui suspendat, fiind vorba despre favorizarea infractorului. Din câte se pare, dosarul ar fi fost instrumentat tot de către procurorul Andrei Bodean.

Cererea procurorului DNA Constanța vine în contextul în care Nicușor Constantinescu nu s-a prezentat la termenele din dosarele în care a fost trimis în judecată. Mai exact, este vorba despre neîndeplinirea obligațiilor impuse în cadrul controlului judiciar, adică obligația de a se prezenta la instanță, lucru ce a avut loc și joi, când el trebuia să fie prezent la Curtea de Apel Constanța, la ora 9.00, în dosarul CMZ. Vineri, 20 mai, magistrații vor decide dacă acesta va ajunge după gratii.

Menționăm că, în seara de miercuri, 18 mai, președintele suspedat al CJC a ajuns Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, în cârje, specificând că este vorba despre probleme legate de intervenţia chirurgicală din SUA, de natură urologică. Ulterior, a fost internat. Prin urmare, Constantinescu susține că acesta ar fi motivul din pricina căruia nu s-a prezentat la termenele de judecată. De precizat este și faptul că în dimineața de joi, 19 mai, un echipaj de jandarmi a mers la domiciliul său, pentru a pune în aplicare mandatul de aducere, după care s-a deplasat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Desprins din lanțul cazurilor medicale ale președintelui suspendat al Consiliului Județean este și evenimentul din luna aprilie, când acesta a refuzat categoric să fie audiat în cadrul Sanatoriului Techirghiol, acolo unde se aflat internat. Cronologic, el a avut, joi, 14 aprilie a.c., termen în dosarul Centrului Militar Zonal, aflat în stadiul de recurs, la Curtea de Apel Constanța, după ce Tribunalul l-a condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare. Întrucât Constantinescu se afla la Sanatoriul Balnear Techirghiol, avocatul acestuia, Marius Mocanu, a cerut amânarea cauzei, deoarece clientul său nu ar fi apt să se deplaseze la instanță. Însă, completul de judecată a stabilit un nou termen pentru luni 18 aprilie a.c., dată la care judecătorii Iulian Năstase și Andreea Ianca dar și procurorul de caz Andrei Bodean ar fi trebuit să se deplaseze la sanatoriu. Numai că, în contextul în care inculpatul a refuzat, audierea a fost anulată. Apoi, acesta a tot precizat că are probleme de sănătate și a lipsit de la instanțe, ținând judecata pe loc.

"A participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății și s-a implicat în organizarea evenimentului, pe 14 mai a.c."

"Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a încălcat în mod repetat una din obligațiile impuse prin Încheierea din 5.12.2014, emisă de Curtea de Apel Constanța, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar şi anume aceea de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat", se arată într-un comunicat al DNA. Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive, a rezultat că, de la data de 29 martie 2016 până în prezent, inculpatul Nicușor Daniel Constantinescu, cu rea credință, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenții chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Instanța de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord. Deși inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-și rezolva diverse „probleme personale ”. De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical, etc. Mai mult, într-o publicație locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultății în care inculpatul apare poziționat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii. Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, inculpatul Nicușor Daniel Constantinescu a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credinţă tergiversarea cauzei, mai precizează procurorii DNA.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369