REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Procurorul Bodean cere arestarea lui Constantinescu: A fost prezent la un eveniment pe 14 mai, dar NU a mers la instanţe!

Procurorul Bodean cere arestarea lui Constantinescu: A fost prezent la un eveniment pe 14 mai, dar NU a mers la instanţe!

Replica API 20 mai 2016 | 00:05 350

Medicii, acuzaţi de favorizarea infractorului

Medicii, acuzaţi de favorizarea infractorului

Procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanţa, a cerut arestarea lui Nicuşor Constantinescu, termenul fiind fixat pentru vineri, 20 mai, ora 15.00, la Curtea de Apel Constanţa, fiind vorba despre dosarul Centrului Militar Zonal. În plus, potrivit informaţiilor noastre, există o anchetă în curs cu privire la medicii care se ocupă de starea de sănătate a preşedintelui suspendat, fiind vorba despre favorizarea infractorului. Din câte se pare, dosarul ar fi fost instrumentat tot de către procurorul Bodean. Procurorii au menţionat şi faptul că acesta a putut participa la evenimente şi s-a putut implica în organizarea lor, fiind văzut că era prezent chiar şi pe 14 mai anul curent.

Cererea procurorului DNA Constanţa vine în contextul în care Nicuşor Constantinescu nu s-a prezentat la termenele din dosarele în care a fost trimis în judecată. Mai exact, este vorba despre neîndeplinirea obligaţiilor impuse în cadrul controlului judiciar, adică obligaţia de a se prezenta la instanţă, lucru ce a avut loc şi joi, când el trebuia să fie prezent la Curtea de Apel Constanţa, la ora 9.00, în dosarul CMZ. Vineri, 20 mai, magistraţii vor decide dacă acesta va ajunge după gratii. Menţionăm că, în seara de miercuri, 18 mai, preşedintele suspedat al CJC a ajuns Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în cârje, el specificând că este vorba despre probleme legate de intervenţia chirurgicală din SUA, de natură urologică. Ulterior, a fost internat. Prin urmare, Constantinescu susţine că acesta ar fi motivul din pricina căruia nu s-a prezentat la termenele de judecată. De precizat este şi faptul că în dimineaţa de joi, 19 mai, un echipaj de jandarmi a mers la domiciliul său, pentru a pune în aplicare mandatul de aducere, după care s-a deplasat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Desprins din lanţul cazurilor medicale ale preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean este şi evenimentul din luna aprilie, când acesta a refuzat categoric să fie audiat în cadrul Sanatoriului Techirghiol, acolo unde se aflat internat. Cronologic, el a avut, joi, 14 aprilie a.c., termen în dosarul Centrului Militar Zonal, aflat în stadiul de recurs, la Curtea de Apel Constanţa, după ce Tribunalul l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Întrucât Constantinescu se afla la Sanatoriul Balnear Techirghiol, avocatul acestuia, Marius Mocanu, a cerut amânarea cauzei, deoarece clientul său nu ar fi apt să se deplaseze la instanţă. Însă, completul de judecată a stabilit un nou termen pentru luni 18 aprilie a.c., dată la care judecătorii Iulian Năstase şi Andreea Ianca dar şi procurorul de caz Andrei Bodean ar fi trebuit să se deplaseze la sanatoriu. Numai că, în contextul în care inculpatul a refuzat, audierea a fost anulată. Apoi, acesta a tot precizat că are probleme de sănătate şi a lipsit de la instanţe, ţinând judecata pe loc.

„A participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultăţii şi s-a implicat în organizarea evenimentului, pe 14 mai a.c.”

„Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a încălcat în mod repetat una din obligaţiile impuse prin Încheierea din 5.12.2014, emisă de Curtea de Apel Constanţa, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar şi anume aceea de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat”, se arată într-un comunicat al DNA. Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive, a rezultat că, de la data de 29 martie 2016 până în prezent, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu, cu rea credinţă, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenţii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Instanţa de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord. Deşi inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-şi rezolva diverse „probleme personale ”. De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultăţii, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical etc. Mai mult, într-o publicaţie locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultăţii în care inculpatul apare poziţionat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii. Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credinţă tergiversarea cauzei, mai precizează procurorii DNA.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367