REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Procurorul General al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, a demisionat

Procurorul General al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, a demisionat

Replica API 12 iulie 2019 | 00:00 404

Eduard Harunjen

Procurorul General al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, a demisionat joi, demisie aprobată de preşedintele Igor Dodon, scrie presa de peste Prut.

Demisia sa fusese cerută de liderii actualei coaliţii guvernamentale de la Chişinău, formată din Blocul ACUM, condus de Maia Sandu (PAS) si Andrei Năstase (PPDA), şi Partidul Socialiştilor (PSRM) al preşedintelui Igor Dodon.

Acesta din urmă anunţase luni că săptămâna aceasta va fi începută procedura de destituire a lui Harunjen.

În cererea de demisie, Harunjen invocă ''agravarea stării de sănătate'', care îl pune în imposibilitatea exercitării atribuţiilor.

Premierul Maia Sandu i-a îndemnat cu două săptămâni în urmă pe procurori să nu mai asculte de ordinele lui Eduard Harunjen, considerat marioneta controversatului oligarh Vlad Plahotniuc, ci să acţioneze conform legii.

"Furtul miliardului şi alte dosare de rezonanţă bat pasul pe loc. Am un mesaj pentru cei 660 de procurori din Republica Moldova: începeţi să vă comportaţi ca nişte procurori adevăraţi, nu staţi ascunşi prin birouri până se va schimba conducerea! Ea se va schimba cu siguranţă. În fiecare zi în care voi staţi cuminţi prin birouri, hoţii fură ţara, scot banii din ţară", a afirmat premierul, potrivit Deschide.md., avertizând că procurorul general, Eduard Harunjen, va răspunde în faţa legii pentru inactivitatea sa şi pentru abuzurile comise. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
legea o fAK rusii si acolo si la noi
0
0
Lafel trebuie facut si in Romania .Judecatorii CCR trebuie sa fie independenti.Acum CCR nu este credibil.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614