REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Procurorul general Augustin Lazăr spune că nu se teme că va fi revocat din funcţie

Procurorul general Augustin Lazăr spune că nu se teme că va fi revocat din funcţie

Replica API 23 februarie 2018 | 00:00 189

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat vineri că nu se teme că va fi revocat din funcţie, reiterând că nu există temei legal pentru schimbarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Într-un interviu acordat Realitatea TV, Augustin Lazăr a fost întrebat despre propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind revocarea din funcţie a şefei DNA.

"A fost o surpriză, pe care nu aş vrea să comentez mai mult, decât ceea ce am comentat public. Părerea mea este că nu există temei pentru revocare. Pentru a da mai multe detalii, este nevoie să vedem şi noi raportul în cauză", a afirmat Lazăr.

De asemenea, el a fost întrebat dacă îi este teamă că i se va cere şi lui revocarea din funcţie.

"Nu îmi este teamă de nimic, atât timp cât sunt în cadrul legal. Problema este că mi-e teamă să nu speculez. Dacă ne uităm la dispoziţiile legii cu referire la modul în care pot fi revocaţi magistraţii Ministerului Public cu anumite funcţii de conducere, legea prevede anume care sunt cazurile respective, între care şi managementul defectuos, care trebuie constatat nu de către Executiv, ci trebuie constatat de instituţiile competente ale justiţiei, respectiv Inspecţia Judiciară, prezentat CSM, examinat în secţia de profil a CSM, dată o soluţie, adusă la cunoştinţa persoanei respective, care are dreptul să o atace. Este o procedură judiciară foarte clar stabilită pentru a se putea ajunge în final la concluzia că cineva a exercitat management defectuos sau nu", a explicat Augustin Lazăr, conform Agerpres.

El a precizat că are o relaţie corectă din punct de vedere instituţional cu Laura Codruţa Kovesi şi îşi va exprima un punct de vedere cu privire la propunerea de revocarea a şefei DNA după ce va analiza raportul întocmit de Ministerul Justiţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai cum sa-i fie teama unui procuror de o gasca de penali si un ministru pupincurist care tine partea penalilor.
2
1
iesi afara javra ordinara.
1
4
O justitie adevarata se face de judecatori si nu procurori. Voi nu vedeti ca si Lazar, dar si Kovesi fac mai mult politica? Le este frica de raspundere si incearca tot felul de manipulari ieftine. Plecati acasa nemernicilor si lasati procurorii sa si faca treaba, nu sa epateze cum o faceti voi!
4
3
cand o sa vad in instanta cetatean american trimis de dna in cazul microsoft si bechtel inseamna ca codruta este serioasa ,dar atat cat profita de naivitatea cetateanului modest sarac roman ,care se bucura ca-i legati pe patronii romani ,sa moara si capra vecinului ,sau este o vorba la romani cum naiba sa ajuns ca doar era un sarac ,si acum face figuri mai bine un austriac sa ne fure padurile decat un makedon ca becali ,asta este rautate nemteasca mai bine sa-i ucida neamtu-l prin vaccinuri ca asta se doreste ,codrta sa mai dat si de gol cum se poate falsifica probele la telefon prin soft
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614