REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Procurorul general NU semnează rechizitoriul în dosarul Caracal

Procurorul general NU semnează rechizitoriul în dosarul Caracal

Replica API 14 ianuarie 2020 | 02:20 422

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că procurorul general Bogdan Licu nu semnează deocamdată rechizitoriul întocmit de DIICOT în cazul Caracal, ci a dispus formarea unei comisii care să analizeze actele de la dosar. Decizia finală ar urma să fie luată ulterior analizei.

"În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul “Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.

În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general", se arată într-un comunicat al PÎCCJ.

Potrivit unor surse judiciare, există suspiciuni de nereguli în dosar, care ar putea duce la restituirea rechizitoriului de către instanţă, inclusiv în privinţa competenţei materiale.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie, sub suspiciunea de trafic de minori și viol. Ulterior, arestul preventiv a fost prelungit de mai multe ori. Potrivit articolului 23 alin. (5) din Constituție și a articolului 246 , alin (4) din Codul de Procedură Penală, „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”. Astfel, dacă nu va fi trimis în judecată până pe 27 ianuarie 2020, Gheorghe Dincă va fi eliberat.

Sursa: știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Legatura dintre Epstein si Andrew si personal militar US...MULTUMIM DONALD J TRUMP pentru TOATA INFORMATIA! are legatura cu reteua Caracal,Dinca daca vorbeste pateste ca Epstein
0
0
Iohanis ca doar el face trafic de copii!
0
1
foarte mult dureaza, cine are interes?
2
0
nu e singur, acopera pe multi apropiati, magistrati stiu, dar asteapta !
3
0
Pana se hotarasc unii; moare magarul si piere samarul.Cazul Caracal insa are mai multi magari si pana dispar in ceata, ramane cum s-a stabilit.
3
0
Nu stiu daca cunoaste cineva dar procurorul general este forte bun prieten cu pielea plii dnul cumpanasu ! Diicotul este intr un meci acum privind interesele altora ! Poate isi iau oamenii concediu sa se umple de drogati si violatori prin scoli !
1
6
Mai va trebuie 10 ani ca sa va decideti.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614