REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Procurorul Niţă, despre acuzaţiile lui Vincentelli: "Nu intru în polemici cu infractorii"

Procurorul Niţă, despre acuzaţiile lui Vincentelli: "Nu intru în polemici cu infractorii"

Replica API 16 septembrie 2011 | 00:00 415

Italianul cu groapa de deşeuri spune că anchetatorul l-a intimidat: "avea pistolul la vedere şi 2 cătuşe la perete"

Italianul cu groapa de deşeuri spune că anchetatorul l-a intimidat: "avea pistolul la vedere şi 2 cătuşe la perete"

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au hotărât ca italianul Roberto Vincentelli să fie cercetat în stare de libertate, în dosarul în care este acuzat pentru fapte de corupţie. Întrucât Tribunalul Constaţa a respins propunerea de arestare preventivă a italianului, reprezentanţii Ministerului Public au atacat hotărârea primei instanţe cu recurs care, la rândul său, a fost respins definitiv. Astfel, Roberto Vincentelli a răms în libertate, însă având interdicţia de a părăsi ţara pe perioada procesului. Reamintim că duminică, 11 septembrie, acesta a fost reţinut în trafic la Cernavodă şi adus încătuşat la Parchetul Tribunalului, în baza unui mandat de aducere. Iniţial, a fost reţinut pentru 24 de ore, după care, în urma pronunării Tribunalului, a fost eliberat.

Nu poate intra în audienţă la preşedintele Italiei, pentru că are dosar

Însă lucrurile nu se opresc aici. O dată ieşit din sala de judecată, Roberto Vincentelli, însoţit de concubina sa şi de unul dintre fii săi, s-au oprit câteva minute pentru a face declaraţii presei. Printre altele, italianul a menţionat că va formula plângere penală împotriva procurorului Teodor Niţă, pe care îl acuză de abuz în serviciu. "Dacă am făcut fapte de corupţie, de ce nu mi-au făcut plângere atunci, în noiembrie 2010? De ce a făcut asta după un an? Am plângerea deja pregătită şi o să o înaintez luni. Mâine (azi - n.r.) vine preşedintele Italiei şi o să merg la Bucureşti, nu o să mă pot întâlni cu el pentru că am fost tăiat de pe liste, asta fiindcă sunt inculpat. Dar o să mă întâlnesc cu ambasadorul şi cu câţiva miniştri, o să le spun cum stau lucrurile aici în România", ne-a declarat Vincentelli. Mai departe, vizavi de acuzaţiile pe care i le aduce procurorului Niţă, afaceristul italian susţine că a fost victimă a unor abuzuri. "Nu se poate ca un procuror să mă interogheze în felul acesta, cu pistolul la vedere şi cu 2 cătuşe la perete. Asta este intimidare. Asta nu este decât campania electorală a domnului Nicolae Matei. Matei spune că eu am pe cineva în spate, dar de ce nu spune pe cine are el în spate?", a mai declarat Vincentelli. Referitor la declaraţiile italianului, procurorul de caz, Teodor Niţă, a precizat că nu doreşte să comenteze decât că: "Nu intru în polemici cu infractorii".

Vincentelii, amintiri din arest

Tot la ieşirea din sala de judecată, afaceristul a precizat că a avut o experienţă urâtă, în ceea ce priveşte cele 24 de ore petrecute în arestul IPJ. "Era ca o gaură pentru WC, deasupra ei un robinet cu duş, şi acolo te şi spălai, făceai şi altceva. Despre mâncare, dacă nu ai la tine farfurie, nu mănânci. Era un băiat pe care l-au prins la furat. Lui nu i-au adus mâncare, pentru că nu avea farfurie. Ceilalţi aveau farfurii aduse de familie, ăsta nu avea. În seara în care l-au adus, nu a vrut să mănânce. A doua zi dimineaţa, iar nu a vrut, dar la prânz a cerut mâncare. L-au întrebat dacă are farfurie, dacă nu are, nu mănâncă, pentru că ei acolo nu au farfurii. I-am spus băiatului să-şi ia la el farfurie, tacâmuri şi cană, când mai merge la furat", a spus, amuzat, Roberto Vincentelli.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614