REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Producătorii de alimente bio din Constanța, sprijiniți să-și promoveze produsele în Bulgaria

Producătorii de alimente bio din Constanța, sprijiniți să-și promoveze produsele în Bulgaria

Replica API 6 septembrie 2018 | 00:30 340

Producătorii bio din Constanța au participat la Festivalul Internațional "Cadouri din natură", organizat la Dobrich/Bulgaria, în cadrul proiectului “Romanian Bulgarian Organic- Entrepreneurial Network”. Proiectul este o inițiativă comună a Centrului de Excelență Marea Neagră/ Bulgaria, "Dobrich Fair"/ Bulgaria și ONG Mare Nostrum.

În cadrul festivalului, producătorii și-au putut prezenta produsele și au făcut schimb de experiență. La invitația ONG Mare Nostrum, producătorii bio din Constanța au participat timp de două zile la Festivalul Internațional ”Cadouri din natură”, ce a avut loc în Bulgaria, la Dobrich, în perioada 28-29 August a.c.. Festivalul "Cadouri din natură" este axat pe promovarea producătorilor și distribuitorilor de alimente ecologice din regiunea Dobrogea în cadrul rețelei antreprenorilor româno-bulgari.

„Toți cei înscriși în această rețea pot participa la diverse traininguri, expoziții, târguri și festivaluri naționale și internaționale. Rețeaua este, de asemenea, garantată de o platformă de internet, în care fiecare producător va avea posibilitatea de a-și prezenta produsele și de a primi informații actualizate privind reglementările naționale, internaționale, fondurile, comercianții cu amănuntul și evenimentele organice”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonator proiect.

Printre activitățile festivalului s-au numărat ateliere culinare pentru copii și adulți, precum și degustări de produse. Una dintre cele mai importante activități din cele 2 zile de festival au fost cele legate de posibilitățile de finanțare și dezvoltare: ”Producătorii români au fost foarte interesați de informațiile legate de finanțare și de modul în care își pot promova produsele și afacerea. Faptul că toți participanții au făcut schimb de experiență și de informații nu poate decât să ne bucure. Cu siguranță vor începe să pună în practică toate informațiile pe care le-au obținut în urma discuțiilor purtate timp de două zile”, completează Anca Maria Gheorghe. În cadrul festivalului, producătorii din Constanța și-au putut expune produsele, alături de expozanți din Dobrich, Macedonia și Grecia.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si machedoni cu ''produse bio''gen branza cu aracet si''miere''sau mezeluri ''traditionale'' made in Lidl ca ne facem de cacat.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102