REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Producătorii vor putea vinde produsele din carne de porc în pieţele deschise şi în magazinele specializate

Producătorii vor putea vinde produsele din carne de porc în pieţele deschise şi în magazinele specializate

Replica API 11 noiembrie 2020 | 18:21 1107

Producătorii vor putea vinde de sărbători produse din carne de porc în toate pieţele amenajate în zonele publice deschise, cu respectarea normelor sanitar-veterinare, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu.

"Producătorii vor putea vinde atât produse de origine animală, şi aici introducem şi carnea de porc, cât şi produse non-animale în toate pieţele care funcţionează şi unde sunt amenajate, în zonele publice deschise, cu respectarea normelor sanitar-veterinare. Sunt magazine special destinate şi aici vorbim de măcelarii, carmangerii, vorbim despre unităţi care deservesc şi pot comercializa produse de origine animală. Noi am dat instrucţiuni foarte clare pentru toţi şefii din cadrul DSV judeţene pentru ca aceste pieţe agroalimentare temporare să fie organizate şi deschise, iar activitatea de comercializare să se desfăşoare în condiţii normale", a precizat Chioveanu, într-o conferinţă de presă, întrebat fiind unde vor putea găsi consumatorii carne de porc în perioada sărbătorilor de iarnă şi dacă sunt reguli speciale pentru producători în urma deciziei de închidere a pieţelor acoperite.

În ceea ce priveşte situaţia temporară de 30 de zile în care pieţele acoperite vor fi închise, şeful ANSVA a menţionat că administratorii de pieţe vor pune la dispoziţia producătorilor şi comercianţilor tarabe, tonete, chioşcuri şi vitrine frigorifice în funcţie de categoria de alimente comercializate.

"Vorbim de produse lactate, de produse din carne, de peşte proaspăt şi produs din pescuit care sunt amplasate în zone deschise pentru comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în halele sau spaţiile închise. Ei pot solicita şi comercializa aceste produse cu respectarea criteriilor din regulament şi asigurarea cerinţelor specifice siguranţei alimentelor şi toate aceste alimente să provină de la producători şi să aibă documentaţia necesară din unităţi înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar", a explicat şeful ANSVSA, scrie Agerpres.

De asemenea, el a reamintit consumatorilor că virusul Sars-Cov-2 nu poate fi transmis prin alimente.

"Vreau să vă reamintesc ceea ce am mai spus în mod public: alimentele nu pot transmite virusul Sars-Cov 2, alimentele nu sunt purtătoare de viruşi şi nu sunt cele care transmit virusul Sars-Cov-2", a susţinut Robert Chioveanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si musca ce face in aceasta perioada..??? Unghiile negre ale celor din MM cine la vede..???
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218