REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PRODUSE EXPIRATE DE 16 ANI LA COFETĂRIA-LABORATOR SILVIAN

PRODUSE EXPIRATE DE 16 ANI LA COFETĂRIA-LABORATOR SILVIAN

Replica API 29 august 2017 | 00:51 2566

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ! Comisarii de la Protecția Consumatorului au verificat laboratorul celor de la cofetăria Silvian din Constanța, unde au găsit produse expirate, care conține E-uri necomunicate consumatorului, cu potențial periculos. Controlul a avut loc în cursul zilei de 29 august a.c., iar cea mai gravă descoperire a fost găsirea unor coloranți care erau expirați de 16 ani.

De asemenea, laboratorul prezenta condiții de depozitare neconforme, folosindu-se de proceduri nesigure, iar multe din produsele folosite erau cu potențial periculos.

Toate produsele au fost retrase, iar unitatea a fost oprită temporar de la prestări de servicii.

„Toate prăjiturile conțin E-uri, unele care pot distruge capacitatea de concentrare și atenție a copiilor”, au precizat comisarii OPC.

Comisarii au anunțat că opresc temporar prestarea de servicii și se va face propunerea ca să fie suspendată activitatea până la 6 luni. Toate produsele care se află în afara durabilității minimale vor fi retrase din circuitul consumului uman. Se opresc temporar produsele aflate în vitrina asistată cu prezumția că în compoziție se află ingrediente expirate.

Consumul unor produse alimentare în care se utilizează anumiți coloranți artificiali (E102, E104, E110, E122, E124 și E129) împreună cu conservantul benzoat de sodiu (E211), poate avea efecte negative (hiperactivitate) asupra comportamentului copiilor. Aceasta este concluzia unui studiu comandat în anul 2007 de agenția guvernamentală britanică pentru standarde alimentare (Food Standards Agency, FSA) și realizat de către Universitatea Southampton din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Ca urmare, părinții au fost sfătuiți să îndepărteze din hrana de zi cu zi a copiilor produsele ce conțin aditivii menționați anterior. În anul 2008, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au impus producătorilor din industria alimentară să includă pe etichetele produselor ce conțin oricare dintre cei șase coloranți informații suplimentare sub forma unui avertisment de tipul "poate afecta negativ activitatea copiilor și atenția acestora".

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fim seriosi, daca acele produse expirate erau folosite in prepararea prajiturilor pentru consum, reactii alergice, toxiinfectii alimentare ar fi aparut cu siguranta, cu atat mai mult la copii, daca tot " sensibilizam" cititorii cu acest aspect. Cred ca, persoane rau intentionate incearca sa denatureze lucrurile...poate chiar "persoane apropiate...perete in perete"
0
0
Pentru cei care inteleg printre rinduri... DIN CE AUZI SA NU CREZI NIMIC. IAR DIN CE VEZI... SA CREZI NUMAI JUMATATE.
3
0
L-ati dus pe Silvian spre faliment. NU trebuie sa-i dai omului mai mult decat poate duce. E logic nu?.
3
0
PSD Opriti macelul. Cum puteti sa lasati asemenea individ sa-si bata joc de o multime de oameni.
2
1
OPC SA ISI CEARA SCUZE PUBLIC. A FACUT O GAFA DE PROPORTII. ASTA E CAMPANIE ELECTORALA... CONTRIBUTIE SAU SPAGA... II ZICE IN ROMANIA. CINE NU DA NU MERGE MAI DEPARTE... PRIMAR NU V-A AJUNGE... LUMEA E SATULA DE CAINI FLAMANZI CARE MUSCA SI AJUNSI IN CUSCA LOR DE LUX SE BAGA SUB BIROU SI ISI LING SUB COZI.... .
4
1
omu este cu capu am inteles ca are reteta proprie pentru braga , din cite stiu reterta este dor una cine stie ce borituri la pahar mai vinde
1
1
In Romanica noastra PSD face si desface ,el este in toate .Neregulile se sanctioneaza nu se omoara afacerea.Abuz OPC ,trebuie sa opreasca cineva aceasta mascarada ,cum ca E-urile sunt de vina.
4
2
Nu i au apararea nimanui, dar aia de la silvian nu sunt machedoni si controlul dupa imagini nu este facut in laboratorul unde se produc prajituri si in ala in care se reqlizeaza sculpturi, asa ca asta de la opc un jeg care vrea aa caandideze la primarie, intrebati l de unde are el milioanele de euro ca legal nu ai cum sa le faci si unde a m ai lucrat el pana acum.
4
2
Deschideti ochii !!! Ganditi... o picatura pe zi, si tot se consuma... in 16 ani de muuult. Asta inseamna ca nu a folosit. Corect . Ati crescut mari cu prajiturile de la silvian . ASA SE INTAMPLA CAND NU MAI... HRANESTI CAINII... TE MUSCA... .CU RESPECT DL SILVIAN. UN BUN TATA SI IUBITOR DE COPIII.
8
1
A, da voi chiar sunteti dobitoci, va meritati soarta cretinilor, adica vi se spune ca acele E-uri sunt periculoase, iar voi spuneti ca si alte produse au E-uri. Ca atat va duce pe voi mintea aia ingusta ca un E este egal cu alt E indiferent ca este vorba de E104 sau E70, la mintea voastra de inculti e acelasi lucru, important e ca prajitura sa fie buna...
7
2
La crizantema de ce nu se fac controale
11
0
Sper sa ajunga la puscarie tiganul borat .
4
1
Bai disperatilor dar cand va duceti la hypermarketuri si cumparati toate porcariile ambalate acelea numai ai E-uri si conservanti au doar natural si bio ca de acesta este trendul si daca asa scrie asa este nu va mai chinuiti sa cititi ce contin, la Silvian inca se mai foloseste ciocolata veritabila si alte lucruri de calitate in timp ce la cofetariile din hypermarketuri folosesc doar prafuri, cum ziceti voi, care habar nu aveti sa cititi o eticheta.Cand s-a inchis autoservirea de la Auchan nimeni nu a facut atata galagie si au inchis-o de 3 ori in 4 luni din cauza oamenilor imbolnaviti
4
1
Nu mai credeti toate prostiile scrise de acesti oameni fara minte
10
5
Cele mai bune prajituri le gasiti la Silvian !
12
7
Cele mai bune prajituri de la Silvian le gasiti la Foisor in Cernavoda! Pofta buna!
10
4
Toate produsele alimentare au E-uri. Probabil s-a dorit inchiderea cofetariei iar cei de la OPC au primit sarcina sa gaseasca nereguli. Romanasilor lasatii pe machedoni in pace ,in mare parte sunt harnici si seriosi. Miron nu este machidon.
8
8
acest criminal de silvian
8
6
Faceti prajituri acasa! Nu este atat de greu! Si puteti sa faceti o comparatie intre prajiturile adevarate si porcariile care sunt vandute pe post de prajituri!
9
1
maestru cofetar....da maestrul pwlii nu vede de cind e expirat produsul folosit? un gunoi, ca si produsele lui
11
7
Yrhnic vorbind, Eurile nu prea expira... Chimia nu prea are termen de valabilitate. Baza, acidul - whatever - raman acelasi lucru si dupa 30 de ani. Spune-i cacatului ala de la OPC ca am un acumulator auto vechi in garaj de vreo 40 de ani. Sa-l vad ca are curaj sa duca la gura ca, deh, vorba lui, a expirat acidul.
8
7
In primul rind Dl Miron nu este machidon , de condamnat cu ce sa gasit la control , nu ii caut scuza dar cind muierea care e afoana isi baga coada in afacere asta se intimpla ! Vina este si a dir de productie care e ocupata cu orice mai putin cu responsabilitatile pe care le are ! Dl Miron Silviu este un adevarat maestru cofetar vb in cunostinta de cauza dar nu a avut alaturi oameni care sa merite increderea dinsului !
16
5
In viata mea numai cumpar nimic de la aceea cofetarie,nu imi vine sa cred...si cand te gandesti ca eram un client fidel,dezgustator,deci spun PAS Cofetariei Silvian de acum incolo
11
11
te si incurajeaza genocidul.Dar oare mamicile tampite nu vad ca aproape toate prajiturile, kekurile, cozonacii,inghetata contin chipurile ciocolata, dar de fapt este o substanta- E...- neagra ca smoala ??? Cum isi poate inchipui cineva ca pe dulciuri e cacao sau ciocolata? Sunt Euri si diverse subst chimice, conservanti care dau f multa nervozitate copiilor si celor adulti, dau lipsa de concentrare, dau hiperactivitate. Adica le afecteaza CREIERUL. Sunt TOXICE. Dar cine sa scrie si sa faca educatie alimentara? Ziaristii corupti care promoveaza doar prostituatele?
9
2
Maine e deschis iara ce va mai agitati cine cumpara de acolo e de vina daca un tanar deschide o cofetarie nu intra nici dracu in ea in schimb orice latura comunista are sprijin .
20
3
Toti inspectorii care au controlat acolo in ultimii 16 ani, la parnaie !!
31
1
Nu neg ca nu are si Silvian lipsurile lui, dar facatura a fost pusa in scena de Munteanu, patronul de la Crizantema. Si cu asta am spus totul.
21
16
Pacat ca sa anchis cofetaria am mancat antotdeauna niste prajituri foarte bune de la silvian acuma de unde mai cunpar????
8
25
In sfarsit! Vorbiti cu furnizorii care au calcat in laboratorul aceatui individ. Ti se lipesc talpile, gandacii sunt la ei acasa si au chemat acum 10 ani echipa tehnica pentru o masina de inghetata nefunctionala care de fapt avea mixul de inghetata nescos din masina si mucegait in conducte de un an. Minunata prajitura cartof este facuta din prajiturile mucegaite sau vechi din vitrina...
21
11
Bagami-as pula in sculpturile.lui de ciocolata expirata si in savarinele.lui cu frisca acra !Asa si-a construit blocul cu laboratorul de otravuri ?
33
8
Chiar credeti ce scrie fituica asta de rahat? Apai voi comentacilor de mai jos stati si mascariti pe Silvian, apoi dati fuguta si cumparati o savarina de la el, ca tare-i buna. Romania tara de vrajbasi si oameni cu ura-n sange. Intr-o zi o sa va mancati intre voi, de fapt...asta faceti deja.
12
19
Tu cred ca ai ura si pe tine. Daca si Miron e machidon , apai mata-i curva sigur. Dar cred ca tu din cauza depresiei sigur ai sa te spanzuri intr-o zi. Jegule.
15
10
mda. nenea silviu a cumparat marfa de la furnizori neagreati de masonii ce au pus stapanire pe functii inalte . OPC a venit la ei la pont. Nene Silviule , ai avut un demonstrator de la un brand care a facut un demo de produse la tine in laborator , nu te-a convins sa cumperi de la el , asa ca ti- a trimis potera pe cap. Iar fatuca aia care se ocupa numai cu ornatul e vinovata rau. Era datoria ei sa arunce colorantii expirati.
19
5
wc neptun si telepraf i-au campanii asidue acestui CRIMINAL MACHIDON cu OTRAVURILE lui cu tot !!! PUSCARIE PE VIATA pentru acest CRIMINAL care a IMBOLNAVIT GRAV constantenii cu buna stiinta !!!
26
11
OPC sa inchida locatia si sa faca dosar la propietar unde cu buna stiinta a folost coloranti. Rusine Cofetaria Silvian!!! Sper sa nu va mai calce nimeni pragul, machedoni avari !!
30
8
Incredibil. Omul asta ne otraveste cu buna stiinta de 20 de ani. Cine stie cate din bolile nostre i se datoreaza aceatui infractor Silvian. Cea mai spurcata natie subtem noi romanii
32
8
Esti nebun, de 16 ani n-a mai controlat nimeni acest laborator?! Cautati procesele verbale de control si spuneti cine a inchis ochii. Vina e de ambele parti.
55
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614