REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Produse naturale folosite frecvent în cosmetică

Produse naturale folosite frecvent în cosmetică

Replica API 11 mai 2021 | 00:00 909

La îndemâna oricui, fructele, legumele și unele plante constituie o sursă foarte bogată pentru alcătuirea de măști, comprese sau exfolianți. Aceste produse naturale conțin vitamine și enzime care contribuie la stimularea proceselor vitale ale pielii, dându-i un aspect mai proaspăt, mai tânăr.

Sursă foto: Shutterstock

Secretul unui ten luminos al multor femei frumoase indiferent de vârstă constă în aplicarea acestor produse naturale în scopul de a curăța, hidrata sau regenera pielea. Înainte de aplicarea lor se demachiază tenul și se face o saună facială cu ceai de plante (musețel, albăstrele, etc.), scrie doc.ro.

Iată cele mai frecvent folosite produse naturale:

Aloe-calmant și hidratant, recomandat tuturor tenurilor. Tăiați 1 cm. din plantă, secționați-o pe lungime și masați față și gâtul. Lăsați-o să acționeze 10 min. apoi clătiți fața cu apa călduță.

Banană-hrănitoare, recomandată tenurilor uscate și devitalizate. Zdrobiți miezul unei banane până obțineți o pastă, aplicați pe față și gât, iar după 10 min. clătiți cu apă călduță.

Cartoful-antiinflamator. Recomandat pentru reducerea edemelor pleoapelor. Felii subțiri aplicate pe ochi.

Castravetele-hidratant, răcoritor, albește. Recomandat pentru toate tipurile de ten. Zdrobiți miezul unui castravete la care adăugați 1 linguriță de lapte praf pentru consistență, aplicați pe față și gât. După 10 min. clătiți cu apa călduță.

Gălbenușul-foarte hrănitor, cu efect de lifting. Recomandat tenurilor uscate și mature. Amestecați gălbenușul cu 1 linguriță de miere, aplicați pe față și gât. După 10 min. clătiți cu apă călduță.

Iaurtul-emolient, exfoliant. Recomandat în special tenurilor grase, dar benefic și tenurilor uscate. Se adaugă la 2 linguri de iaurt 1 linguriță de miere, se aplică pe față și gât, se îndepărtează după 10 min. cu apa călduță.

Laptele-emolient, hrănitor, exfoliant datorită acidului lactic. Recomandat pentu toate tenurile. Poate fi încorporat în orice mască de fructe. Puteți folosi și lapte praf pe care îl diluați cu ceai de mușețel până obțineți o pastă, aplicați pe față și gât, clătiți cu apă călduță după 10 minute.

Lămâia-astringent, albește. Recomandat tenurilor grase. Adăugați 2-3 picături de lămâie în orice mască. Folosită direct pe piele poate da naștere la iritații. Contraindicată tenurilor sensibile. Evitați expunerea la soare după folosirea lămâii deoarece există pericolul hiperpigmentarii pielii.

Piersica-hidratantă, hrănitoare. Recomandată mai ales tenurilor uscate, obosite și mature.O piersică foarte coaptă, curățată de coajă și masată pe față și gât. Clătiți cu apa călduță.

Portocala-exfoliază, albește. Recomandată tuturor tenurilor. Pentru a da o strălucire instantanee feței, masați miezul unei felii de portocală pe față, clătiți apoi cu apă călduță.

Roșia-astringent. Recomandat tenurilor grase. Se masează fața cu o felie de roșie, se clătește cu apă călduță.

Unele produse naturale pot fi pentru unii surse de alergie. Alegeti–le cu grijă!

Ceaiurile din plante

Pot fi folosite oricând și de către toate tipurile de ten pentru a hidrată sau calmă pielea. Nu mai e un secret pentru nimeni acțiunea calmantă a ceaiului de musețel de pildă, sau a ceaiului de albăstrele în combaterea ochilor obosiți și încercănați. Ceaiul verde atât de bun de băut datorită antioxidanților pe care îi conține, poate alcătui o loțiune tonică pentru față pe care să o folosiți înainte de aplicarea cremei. Aceste ceaiuri se pot folosi și sub formă de comprese aplicate direct pe piele sau peste o mască.

Uleiurile esențiale

Aromaterapia înseamnă terapia care folosește arome. Aceste arome provin din procesarea prin distilare a florilor sau diverse alte plante prin care se captează substanță volatilă cunoscută și sub numele de ulei esențial. Uleiurile esențiale pot fi folosite în multe feluri: câteva picături pe un șervețel pentru inhalarea mirosului, câteva picături amestecate untr-un ulei vegetal pentru masaj, câteva picături într-o cadă plină cu apa pentru o baie aromatică, sau pur și simplu că parfum. Datorită volatilității lor au capacitatea de a pătrunde în piele și pot îmbunătăți semnificativ diferite afecțiuni ale ei. De asemenea datorită legăturii strînse între miros și emoții ele au un puternic efect asupra stării noastre psihice, inducând în funcție de aromă folosită, fie o stare de relaxare, de energizare sau de optimism.

Aceste produse sunt foarte concentrate și nu se folosesc niciodată singure direct pe piele ci în amestec cu un ulei vegetal (nu folosiți niciodată un ulei mineral) cu rol de “ transportor” (ulei de migdale de exemplu). Cel mai des folosit și recomandat în toate tipurile de ten este uleiul esențial de lavandă, cu rol în hidratare și calmare a pielii.

Iată o metodă foarte simplă de pregătire a acestui ulei, valabilă de altfel pentru toate uleiurile esențiale:

30 ml. ulei de migdale + 10 picături de ulei esențial (lavandă, busuioc, etc.). Trebuie păstrat într-o sticluță (nu din plastic) închisă la culoare.

Uleiul de lavandă astfel pregătit, se folosește seara și dimineața în locul cremei hidratante. Veți fi surprinse de cât de repede intră în piele fără a lăsa nici o urmă de grăsime, și cît de bine o catifelează.

Iată alte câteva rețete de ulei esențial pentru îngrijirea pielii:

Pentru ten normal sau uscat:

10 picături ulei esențial de lavandă

7 picături ulei esențial de geranium

3 picături ulei esențial de trandafir

5 picături ulei esential de ylang-ylang

Totul amestecat în 50 ml de ulei vegetal (uleiul de migdale e preferatul meu)

Pentru ten gras sau acneic:

12 picături ulei esențial de cireș

13 picături ulei esențial de lămâie.

Totul amestecat în 50 ml de ulei vegetal.

Pentru ten matur:

8 picături ulei esențial de trandafir

14 picături ulei esențial de lavandă

3 picături ulei esențial de lavandă.

Totul amestecat în 50 ml de ulei vegetal.

ATENȚIE! Este foarte important să fiți sigure de calitatea uleiurilor esențiale, deoarece există mulți imitatori care folosesc de fapt uleiuri sintetice căror efect terapeutic este nul. De fapt mirosul lor e foarte înțepător, pentru un “nas” educat sunt foarte ușor de identificat false. Cumpărați doar de la magazinele de specialitate.

Cum să vă răsfățați ușor și rapid acasă

Dacă din diverse motive nu puteți ajunge la un cabinet de cosmetică, puteți să va oferiți un tratament acasă, pentru că noi va vom pune la dispoziție cele mai bune soluții naturale de înfrumusețare. Rețetele de frumusețe care urmează folosesc ingrediente naturale și iau foarte puțin timp pentru preparare. Fie că aplicați doar o masca, fie că urmați întreg ritualul de înfrumusețare, aceste momente sunt șansa dvs. nu numai de a va înfrumuseța dar și de a vă relaxa, de a va da o stare de bine și de armonie. Ne datorăm nouă însene aceste momente pentru a putea fi mai departe mama, soția, fiica, sora sau iubita cea mai grozavă.

Ingrediente ce ar trebui să fie nelipsite din casă pentru un tratament facial:

- ceai de mușețel (calmant, hidratant), albăstrele (calmant și anticearcăn) sau ceai verde (conține antioxidanți)

- miere

- mălai fin

- lapte praf

- ulei esențial de lavandă, trandafir, busuioc

La aceste ingrediente puteți adăuga oricând fructe, cele mai folosite și la îndemâna sunt: portocală, banană, avocado.

Începeți cu demachierea feței. Adăugați 2-3 picături de ulei esențial de lavandă în demachiant. Înlăturați apoi demachiantul folosind ceai de mușețel în care ați stors o felie de lămâie .(O să observați că ceaiul va fi folosit foarte des în aceste tratamente, ele sunt preferate în locul apei pentru calitățile amintite mai sus. De asemenea dacă vreți, puteți să combinați ceaiurile, fiți inventive).

Pentru gomaj aveți 2 opțiuni:

Pentru tenurile sensibile sau când aveți puțin timp la dispoziție folosiți o felie de portocală ruptă în două și o masați pe față, gât și decolteu (felia de portocală este cel mai simplu truc de a revitaliza o piele obosită, și o puteți folosi oricând).

Pentru celelalte tenuri amestecați 1 linguriță de mălai fin cu lapte până obțineți o pastă pe care o masați ușor pe față, gât și decolteu. Îndepărtați gomajul cu ceai de mușețel.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367