REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Prof. Dr. Olga Simionescu: Sunt sigură că România nu va ajunge ca Italia, noi am luat măsuri precoce

Prof. Dr. Olga Simionescu: Sunt sigură că România nu va ajunge ca Italia, noi am luat măsuri precoce

Replica API 6 aprilie 2020 | 00:00 1067

Prof. Dr. Olga Simionescu, de la Top Derm Clinics și şef al Secţiei Dermatologie I a Spitalului Colentina din Capitală, spune că este sigură că România nu va ajunge ca Italia, pentru că țara noastră a luat măsuri precoce şi „nu am făcut greşelile lor”. Închiderea şcolilor şi distanţarea socială a redus diseminarea virsului.

Redăm integral textul medicului Olga Simionescu:

„Jurnal de pandemie. Fiindcă îmi pasă.

Cifrele lui Nature ( o course!) la 2 aprilie, sunt:

Un million de oameni infectaţi, peste 51000 de decese, 209000 de vindecaţi, 181 de ţări afectate. Numărul de cazuri este evident mai mare, nu fiecare ţară are putere de testare. Cu cât se testează mai mult, cu atât se descoperă mai multe cazuri.

Intervenţia non – farmaceutică ( închiderea şcolilor, distanţarea socială) a redus considerabil diseminarea virusului. Germania şi Austria deja vorbesc despre relaxarea măsurilor, în termeni prudenţi.

Încuierea oamenilor în casă a stat la baza aducerii lui Ro la un nivel sub 1. Indicele Ro este un parametru care se numeşte “număr de reproducere eficientă a virusului” şi înseamnă numărul de cazuri în medie pe care o persoană infectată îl poate determina atunci când este contagioasă.

Dacă Ro este mai mare de 1, infecţia urcă. Dacă Ro este sub 1, rata de infecţii scade şi pandemia este sub control. Ro ţine însă şi de apărarea imunitară a gazdei şi de puterea de virulenţă a gazdei.

Când omul stă în casă, puterea virusului scade, devine fragil şi vulnerabil ( cele cu ARN sunt instabile).

China a contat pentru 80% din cazuri atunci când nu vorbeam încă despre o pandemie ( definită de 100.000 de noi cazuri apărute). Astăzi SUA are cele mai multe cazuri (peste 273 000). 80% dintre pacienţii lor aflaţi la ATI au o afecţiune cronică preexistentă (cardiacă sau diabet).

Raportarea corectă a ratelor de mortalitate ţine mult de capacitatea de testare. Ne trebuie numărul corect de îmbolnăviri ( testare extensivă) şi numărul de decedaţi (atribuibili Covid 19). Multe ţări nu au o capacitate mare de testare şi raportează corect doar numărul deceselor, ca urmare există o întârziere a efectului măsurilor economice.

3.5 milioane de teste rapide sunt aşteptate în câteva zile în UK. Oamenii vor fi înţepaţi în deget şi din picătura de sânge li se va vedea trecutul infecţiei.

Dacă au anticorpi, infecţia a fost. Există un risc de raportare a infecţiilor fals pozitive, dar pentru studii epidemiologice viitoare este important să fie testaţi cât mai mulţi oameni.

PCR testează prezentul infecţiei, adică cine are infecţie acum.

Sunt sigură că România nu va ajunge ca Italia ( şi mă refer aici la Costiera amalfitană sau la Sfântul Francesco de Assisi). Primele simptome au apărut la ei în Lombardia în 20 februarie şi împrăştierea din ianuarie a rămas nedetectată. Spre deosebire de ei, românii au luat măsuri precoce şi nu au făcut greşelile lor ( excepţie Suceava). Nu aş accentua pe treaba cu populaţia îmbătrânită, căci Germania şi Israel sunt o contradovadă în topic.

Gesturi nobile au făcut:

Olimpia Enache şi Faddy Chreih de la Regina Maria, prin donaţia de echipamente la Spitalul Colentina. Este greu în vremea noastră economică să dai din puţinul tău şi la altul.

Doctorul Nelu Tătaru a avut curajul să preia un job suicidar şi lupta în focar în Suceava, Arad şi Ţăndărei. Îl felicit acum pentru milionul de doze de hidroxiclorochină, muniţie preţioasă în război. Îi văd seara cearcănele tot mai adânci, când găseşte încă resurse să comunice corect. Apreciez că nu loveşte în doctori, căci el este un HALAT ALB CHIRURGICAL.

Oamenilor de mai sus le dăruiesc astăzi câteva frunzuliţe care au ieşit timide din măslinul care mi se uscase de 3 luni. Nu l-am scos din ghiveci, desi mi se spunea că e bătrân şi uscat. I-am luat sursă separată de căldură şi am vorbit cu el în fiecare zi.

Există viaţă şi după moarte", scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa ca erau ciumatii rosii mai buni, mai ales cu capacitati gen Dancila!
1
1
Spuse un medic dermatolog! Total ferita de covid...
3
0
In ultimele 5 luni guvernul Sica mandolina si Uniunea Scufundati Romania au avut doua obiective. Sa faca alegeri anticipate sa ajunga la ciolan repede si sa taie oensiile la militari si politisti, pe care i am trimis acum pe strazi sa pazessca diasporezii care au venit stoluri stoluri catre tara
6
0
'masuri precoce'? Cu tot respectul, nu cunoasteti sensul cuvantului precoce.
5
0
medic la Regina Maria, lantul care face 700 de teste pe zi din cele cam 6000 facute in toata tara, DECONTATE DE GUVERN, ar trebui sa zica ce? "Bai, e nasol"? Zic ca nu... E bine, traiasca Guvernoiu!
7
2
ca este necesar tonul pe care l ai folosit in acest jurnal. Dar este incorect sa spui ca guvernul a luat masuri precoce. Nu a luat masuri la timp. Guvernul se ocupa de alegeri anticipate si pentru presedinte situatia din China si Italia era ca o simpla gripa. Iar mesajele transmise catre diaspora nu erau ferme in sensul de a nu veni in Ro ca sunt granitele inchise si intra in carantina obligatorie ci erau evazive. Si chiar le au pus la dispozitie mijloace de transport si facilitati de a veni in Ro desi veneau din zone deja infectate grav cu covid19.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614