REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Profesor al Colegiului Pedagogic, în luptă cu Inspectoratul Judeţean Şcolar pentru postul de director

Profesor al Colegiului Pedagogic, în luptă cu Inspectoratul Judeţean Şcolar pentru postul de director

Replica API 22 ianuarie 2019 | 00:00 390

Felicia Mădălina Belcin, profesor în cadrul Colegiului Național Constantin Brătescu Constanța, respeonsabil pe Catedra de Științe Sociale și Practică Pedagogică, suspină după potul de director al unității de învățământ. Aceasta a participat la concursul organizat de ISJ în anul 2016, pentru ocuparea funcției de director, având contracandidată pe actuala șefă a instituției, Anamaria Ciobotaru. Nemulțumită că cea din urmă a câștigat concursul, profesoara și-a căutat dreptatea în instanță. Nici până astăzi, magistrații nu au dat o hotărâre definitivă. Pe fond, Felicia Mădălina Belcin a pierdut, iar la recurs au existat incidente procedurale.

Felicia Mădălina Belcin a cerut, pe 20 decembrie 2016, anularea actului administrativ reprezentat de rezultatul concursului pentru ocuparea funcției de director în cadrul Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” . În motivarea cererii ea a arătat că în septembrie 2016 s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de director, a trecut proba scrisă, proba de evaluare a CV-ului și interviul, iar la ultima probă candidații trebuiau să depună câte o ofertă educațională, motiv pentru care a solicitat secretariatului să i se pună la dispoziție Planul de Dezvoltare Instituțională (PDI.În final, i s-a pus la dispoziție PDI –ul 2011-2016, a elaborat oferta educațională, dar la concurs însă i s-a spus că este expirat PDI-ul. A fost pusă să detalieze un PDI într-o viziune nouă, apreciază că directoarea Anamaria Ciobotaru a fost favorizată în concurs, mai ales că, spune Belcin, potrivit rolli, din comisia de concurs a făcut parte un membru profesor aflat în raporturi de subordonare față de directoarea colegiului. De precizat că respectivul membru a fost suspendat din funcție în perioada 2015-2019, timp în care a încheiat contract de management cu Inspectoratul Școlar al județului Constanța, ocupând funcția de inspector școlar pentru biologie. Belcin a formulat și contestație la ISJ cu privire la rezultatul concursului, însă a fost respinsă.

Și judecătorii i-au respins acțiunea, Belcin formulând recurs la Curtea de Apel. La termenul din 17 ianuarie a.c., primul, de altfel, în faza de apel, magistratulde caz a formulat declarație de abținere de la judecarea cauzei. Președintele instanței a admis declaraţia de abţinere, fără cale de atac. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiul Pedagogic nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. Nici inspectorul general Gabriela Bucovală.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920