REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Profesor de la UMC, despre refugiați: Fără tancuri şi soldaţi, numai prin imigranți. Încet, dar sigur, Europa este ocupată de musulmani

Profesor de la UMC, despre refugiați: Fără tancuri şi soldaţi, numai prin imigranți. Încet, dar sigur, Europa este ocupată de musulmani

Replica API 24 septembrie 2015 | 14:47 131

Reacție vehementă

Reacție vehementă

Miniştrii de Interne ai statelor UE au aprobat, în reuniunea de marţi, sistemul propus de Comisia Europeană privind distribuirea a încă 120.000 de refugiaţi. Decizia a fost luată cu o majoritate calificată, o măsură neobişnuită pentru că de obicei deciziile în Consiliu se iau cu unanimitate. Astfel, a fost ignorată opoziţia celor 4 state din Estul Europei - România, Cehia, Slovacia şi Ungaria, care au votat împotriva mecanismului suplimentar de relocare a refugiaţilor. Cele 4 state vor participa însă la acest mecanism, pentru că sunt obligate de tratatele UE, o dată ce au recunoscut rezultatul votului. Conform cifrelor propuse de Comisia Europeană, România urma să primească în total 6.351 de refugiaţi, în decurs de un an începând de marți un număr total de 2.475 de refugiaţi care se află acum în Italia şi Grecia - 585 din Italia şi 1.890 din Grecia.

Restul de 2.171 refugiaţi ar urma să fie alocaţi României în 2016. Înainte de participarea la reuniunea CE Extraordinar Informal de la Bruxelles, președintele Klaus Iohannis s-a răzgândit în privința cotelor obligatorii și a precizat că „numărul de refugiați care ar urma să vină în România în realitate nu este mare. Problema poate fi gestionată ușor și cred că este bine să ne arătăm solidaritatea cu celelalte state membre”. Între timp, Slovacia reclamă la Curtea Europeană de Justiţie cotele de refugiați impuse de Uniunea Europeană, iar premierul slovac, Robert Fico, a precizat: „Cotele obligatorii nu vor fi implementate pe teritoriul Slovaciei cât timp voi fi premier. Vom lua toate măsurile necesare, dar cei responsabili pentru această ruşine sunt cei care au decis să se impună cu ajutorul majorităţii. Intenţionat şi fără sens, ei au provocat disensiuni profunde într-o problemă-cheie precum migraţia”. Dacă politicienii o dau de gard, spunând ieri una, azi alta, există și alte voci care nu văd cu ochi buni problema refugiaților, care s-a abătut asupra Europei. Ioan Mircea Popovici este profesor la Universitatea Maritimă Constanța și a creat furori în aceste zile printre studenții săi, cărora le-a trimis punctele sale de vedere în privința refugiaților. „În Siria se împuşca unii pe alţii de vreo 3–4 ani. În Egipt şi Libia la fel.

De Afganistan sau Irak ce să mai vorbim… Viaţa grea, mii de morţi, foamete, boli, vai de mămicuţa lor! Dar au rezistat, poate au sperat în ceva… Deodată însă, în vara asta plină de caniculă, se hotărăsc oamenii ăştia, zeci şi sute de mii, că ajunge! S-au decis să-şi ia nevasta/nevestele, copiii şi, după caz, soacrele şi să plece spre Germania! Aşa, brusc şi dintr-odată! Dar de ce? De ce toţi la un semnal? Când au zis ăştia de la TV că destinaţiile principale sunt Germania şi Olanda m-am liniştit! Bine că nu s-au decis pentru Segarcea sau Izvoru–Crişului! Dar, după aceea, a început mintea mea în gândul ei să-şi pună întrebări. Cu ce bani? Spunea o jurnalistă informată că, în medie, costă cam 2000 de dolari/persoană această aventură… drum, călăuze, etc.

La o familie de-a lor, cu 4–5 copii, măcar un 8.000 de dolari, dacă nu chiar 10.000… să aibă şi de buzunar, o apă, un pachet de ţigări pe drum, tot trebuie. De unde face rost un necăjit care n-are nici măcar după ce bea apa de banii ăştia? Dar 25.000 de necăjiţi deodată!? Cică şi-au vândut toată agoniseala… Care agoniseala!? Şi-au vândut şi maşinile şi casele de vacanţa? Dacă vindea unul poate găsea un şmecher cu bani şi interes să i-o cumpere dar când vând deodată 15 – 20.000 cine cumpăra!? De unde are ăla şmecheru’ atâta amar de dolari!? Şi cu atâtea sute şi mii de „agoniseli” ce va face? Că doar nu le-a cumpărat doar aşa, din dorinţa de a ajuta pe unu’ amărât!”, susține prof. Popovici, care are și previziune: musulmanii instalați în Europa vor adresa din ce în ce mai multe solicitări și vor avea tot mai multe dorințe, care vor fi de neacceptat de către cetățenii europeni.

„În primul rând m-a pus pe făcut nişte calcule o ştire… oficialităţile din Germania ar fi estimat că, până la sfârşitul anului, în aceasta ţara vor ajunge aproape 800.000 de imigranţi. Aoleu! Adică cetăţeanul neamţ trebuie să cumpere şi să pună la bătaie ZILNIC 800.000 de franzele, 800.000 de sticle de apă, tot atâtea borcane de iaurt şi la fel cutii de pateu (numai de pasăre că de porc…)? Da’ pentru ce? Şi pe banii cui? Să zicem că au greşit ăia de la statistică… vor ajunge doar jumătate… şi tot e ceva! Vai de fundul lor! Distracţia va fi mai încolo, eu aşa cred. Adică mai prin octombrie, noiembrie, după ce începe anul şcolar în Europa. Atunci să vezi câteva zeci de mii de refugiaţi care vor ocupa pieţele marilor oraşe din diferite ţări cum încep să se agite, să bată cu petu-n asfalt şi să ceară… „vrem şcoli în limba arabă pentru copiii noştri (câţi sunt în Berlin? 40.000! Wow!); vrem acces la spitale şi alte farmacii în limba arabă, vrem acces la administraţia publică locală (primărie, poliţie, tribunal) în limba arabă, vrem afişaj stradal în zona unde locuim şi în limba noastră! Vrem acces la moschei pentru păstrarea credinţei şi creşterea copiilor după tradiţia noastră… măcar o moschee la 1.000 de cetăţeni. În cartierele unde stăm noi să nu se mai comercializeze carne de porc.”

Ura! Bravo! Alte întrebări… Are plecarea asta masivă şi săritoare-n ochi vreo legătură cu ăia care au planificat, organizat şi coordonat „primăvara arabă” şi după aceea au lăsat-o aşa? Sau cu cei care au planificat apariţia Statului Islamic şi, din când în când, îl mai şi finanţează? Dacă te uiţi la detaşamentele lor de pe “youtube” zici că au dotarea unui regiment mecanizat! Pe ce bani? Sau şi-au vândut şi aia cămilele?! Are vreo legătură cu faptul că, în Europa, Germania, Ungaria, chiar și Cehia, au puternice legături economico – financiare „de afaceri” cu Rusia? Sau are o legătură cu aplicaţia navală (şi pe apă!) care tocmai s-a încheiat săptămâna trecută, cu succes, în Marea Chinei, activitate la care au participat în parteneriat şi împreună nave militare din flota rusă şi cea chineză?

Poate cineva a constatat că politica, pe acest mare continent, nu mai merge cum mergea şi s-a gândit să dea ceva de ros… pentru a avea şi noi o preocupare. În rest… asta e! Ocupaţie fără tancuri şi soldaţi, numai prin imigranți. Încet, dar sigur, Europa este ocupată de musulmani. Nu știu dacă ati observat, în emisiunile propagandistice date pe micile ecrane, majoritatea covârșitoare a imigranților este formată din bărbați. În Marea Britanie, de exemplu, gruparea musulmană «Musulmanii contra cruciadelor» a lansat o campanie pentru transformarea a 12 oraşe engleze - incluzând şi ceea ce ei numesc Londonistan - în state islamice independente. Aceste aşa-zise emirate islamice funcţionează ca nişte enclave autonome, supuse Sharia şi în afara legilor britanice.

Acest «Proiect al Emiratelor Islamice» enumeră oraşele Birmingham, Bradford, Derby, Dewsbury, Leeds, Leicester, Liverpool, Luton, Manchester, Sheffield, cât şi Waltham Forest în nord-estul Londrei şi Tower Hamlets în est, ca teritorii pe cale sa fie supuse în întregime legii islamice Sharia. În cartierul londonez Tower Hamlets (numit şi Republica Islamică Tower Hamlets), predicatorii musulmani, porecliţi şi Talibanii din Tower Hamlets, ameninţă regulat cu moartea, femeile care nu poartă vălul islamic”, a mai spus prof. Popovici.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218