REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Profesor universitar, reținut pentru fapte de corupție

Profesor universitar, reținut pentru fapte de corupție

Replica API 4 septembrie 2017 | 03:10 467

Un profesor universitar din Cluj a fost reținut aseară de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, după o acțiune desfășurată împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Cluj într-un dosar penal privind suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție.

Astfel, sâmbătă, 2 septembrie a.c., ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. - -S.J.A. Cluj, cu sprijinul Centrului Operațional 3 Cluj-Napoca și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, l-au prins în flagrant pe A.I., profesor universitar doctor în cadrul unei instituții de învățământ din Cluj, în timp ce primea sumele de 450 euro și 450 lei de la mai mulți studenți în scopul facilitării promovării examenului restant la materia ”Mecanisme I și II”.

În vederea probării faptelor, tot ieri, ofițerii S.J.A. Cluj, au pus în aplicare două mandate de efectuare a unor percheziții, atât în biroul profesorului, cât și la domiciliul acestuia.

În urma activităților desfășurate și a audierilor efectuate de procurorul de caz, s-a dispus reținerea lui A.I., cu ordonanță pentru 24 de ore, pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. În cauză sunt efectiate cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Profesorii si Medicii au devenit flagelu cu cei care dau spagi de cite 200-500 de milioane vechi sa se faca politai ca pe vremea lui ceasca ca aveau pita si cutiitu.Pai daca e asa io zic stirpiti Dom le vom fi o tara de politai...si detinuti.....
0
0
dar in fiecare zi arestati profesori sau medici.am dori sa vedem si anunturi cu politicieni corupti arestati zilnic;sau au devenit profesorii si medicii flagelul cumva?nu cumva aveti nevoie de senzational ieftin?puneti mana pe adevaratii excroci!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108