REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Profesorii ameninţă cu PROTESTE! Îşi vor banii promişi de guvernanţi

Profesorii ameninţă cu PROTESTE! Îşi vor banii promişi de guvernanţi

Replica API 7 septembrie 2017 | 00:00 281

Sindicaliștii din învățământ sunt nemulțumiți de modul în care se calculează sporurile și de majorările salariale de anul viitor care sunt mult mai mici față de promisiunile inițiale ale Guvernului. Profesorii vor picheta Prefecturile pe 2 octombrie iar pe 4 și 5 octombrie, protestele se vor muta în fața Guvernului.

„Oamenii sunt nemulțumiți că în 2018, creșterea salariilor nete este mică comparativ cu creșterea salariilor brute. Procentul este mult mai mic, la jumătate față de creșterea salariilor brute. Și o problemă iarăși foarte importantă este cea legată de modul în care se calculează sporurile. Sporurile se raportează la salariile de anul trecut și nu la cele actuale cum ar fi firesc”, a spus Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Sindicaliștii cer ca începând cu, cel târziu, data de 1 octombrie, sporurile salariale să se calculeze prin raportarea la actualele salarii de bază. Profesorii mai cer ca la rectificarea bugetară care se va face până la sfârşitul anului 2017, să fie cuprinsă suma necesară pentru plata sentinţelor judecătoreşti. Profesorii vor să impună ca până la sfârşitul acestei luni să se găsească o soluţie, astfel încât salariile nete din învăţământ, în anul 2018 să crească într-un procent mai mare decât cel anunţat de Executiv. Sindicaliștii spun că sunt dispuși să renunțe la protest doar dacă până pe 25 septembrie, guvernanții se angajează în scris să le rezolve toate aceste nemulțumiri.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru garda de otel, Midia si Dan: As putea sa va jignesc, asa cum faceti voi cu profesorii, am la mine cuvintele potrivite. N-o fac, pentru ca nici atat nu meritati. Tatal meu e profesor, e unul dedicat muncii lui. Are 2500 lei pe luna, dupa 40 ani de munca si toate gradele luate, nu are norma de hrana-asta e doar in mintea voastra- si duminica si-o petrece concepand teste, fise de lucru etc. sau corectand teste, teze. Asta in timp ce voi aveti timp sa iesiti la o terasa, la un film sau, pur si simplu, la plimbare...Daca e atat de comoda viata de profesor, incercati-o. Sa va fie rusine!
5
0
cata prostime cu internet comenteaza pe aici..daca nu aveati profesori, nu stiati sa tastati acum porcariile pe care le tastati, mizerabililor
4
3
Numai zile libere si proteste au in cap! Cand se dau examenele de titularizare, numai note de 2 si 3! Chiar nu va e rusine, nesimtitilor?
5
7
Sa ceara bani atunci cind nu vor mai fi licee unde nici un elev nu a luat bac-ul .. Pina atunci, parte din ei nu sint decit niste escroci ...
8
7
Ce rost au profesorii itr-o tara ce se vrea needucata si cretina? Nu vedeti ca elevii si parintii elevilor nu vor educatie? Este sufficienta feisbuceala,de acolo isi trag seva intelectuala tinerii de azi. Profesori sa plece in strainatate,acolo e nevoie de ei,nu aici la manelica Romanica.
9
4
cu cine au votat? Si daca au votat cu psd-ul sa-si ia fiecare cate un sut in cur!
8
3
Nu au ma amaratii astia norma de hrana,au doar sgp istii si femeile de serviciu care lucreaza in armata,atia fara studii o duc mai bine in tara asta.Pana si un sgp- ist fara bacalaureat are un salariu mai mare decat ei,asa ca..tu vezi ca vin la catedra doar cei ce nu gasesc in alta parte alt job?cine sta pe mizeria aia de salariu?de aia a ajuns invatamantul asa,platiti cu o bruma de salariu isi fac treaba ptr cat le dati.Daca stii tu si te pricepi mai bine,tine copilul acasa si educa-l singur,ca romanii se pricep la toate;,eu vreau sa aiba copilul meu profesori multumiti,nu salariu de munc.nec
10
5
corect dupa 70 zile concediu pica bine niste zile libere de proteste mai ales ca acum am intekes ca au si norma de hrana ca doar stau la scoala 1,2, sau cel mult 5 ore ,sambata si duminica muncesc de le sar capacele si mai vor pensii speciale , puneti osul la treaba si educati copii mai lasati protestele putori ordinare
13
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218