REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Profesorii de religie, obligaţi să participe la „Marşul Pentru-Viaţă”?! Iată ce spune inspectorul şcolar Daniela Stan

Profesorii de religie, obligaţi să participe la „Marşul Pentru-Viaţă”?! Iată ce spune inspectorul şcolar Daniela Stan

Replica API 25 martie 2017 | 00:00 346

sursa foto asur.ro

La nivel național, s-a declanșat o întreagă vâlvă privind invitația Arhiepiscopiei Tomisului transmisă către ISJ Constanța. În cadrul documentului, se preciza că profesorii sunt "obligați" să participe la „Marşul Pentru-Viaţă”, manifest civic pentru stoparea avorturilor, aflat la a şaptea ediţie, ce se va desfăşura și în municipiul Constanţa duminică, 26 martie. Totuși, inspectorul școlar de religie din Constanța a oferit o explicație privind întreaga isterie. „Sunt activități care se desfăsoară în diferite parteneriate. Obligația nu era, era o obligație morală.

Dacă ar fi fost o obligație, pe acea hârtie ar fi fost trecute și sancțiuni. Era vorba despre un limbaj familiar profesorilor de religie! Este vorba de o obligație morală pe care toți profesorii de religie o avem și este vorba de simțul civic. Nu știu dacă profesorii vor participa. Nimeni nu i-a constrâns, tot timpul au fost invitați. Dacă vor avea timp, vor veni, dacă nu au alte activități, dacă au timp liber. Fiecare are libertatea de a alege. Este o eroare de comunicare. Probabil cine a făcut hârtia, știa că avem aceste îndatoriri morale, dar nu s-a gândit că va ajunge atât de departe", a precizat Daniela Stan.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Religia este cunoasterea prin excelenta: cunoasterea prin revelatie. A cunoaste reperele fundamentale ale acesteia este a avea contact cu cea mai sublima legatura pe care o poate omul. Mai mult decat orice filosofie.
1
2
Disciplina asta nu se numeste religie. Denumirea corecta este doctrina greco-ortodoxa. Prosteala incepe din titlu, bine ca nu este obligatorie.
4
4
La semnaturile de pe document sunt doi penali din gasca lui Teodosnie Spagoveanu.
6
2
Daca ajungi la pensie, dupa o muna de 38 de ani cu o pensie mediocra de 1373 lei, ajungi la concluzia ca mai bine era sa nu fii decat sa platesti ca boul taxe, impozite, din banii tai retinuti sa traiasca cei cu pensii nesimtit, iar tu sa vegetezi ca trait nu se poate spune. In concluzie, unii o duc mai rau daca traiesc.
4
2
Obligatii,sanctiuni.Cucoana,te crezi in comunism sa ne dai sanctiuni ca nu urmam"indicatii pretioase"?e timpul meu liber:sambata si duminica.ISJ s-a invatat sa prosteasca profesorii sa mearga gratis la munca in timpul liber.Alo,legea zice ca sambata si duminica sunt zile libere,nu imi poti da sanctiuni,comunisto.Obligatia ta morala fata de bunica-ta unde era,cand ai dat-o afara din casa ei?-lumea vorbeste,se afla unele marsavii facute de prof.de religie,care uita de morala,dar o predica altora.Sanctiuni sa iti dai tie,ptr. inumanitatea de care dai dovada.Directorii ameninta profesorii sa mearg
6
2
Religia trebue scoasa din scoli.
14
8
Romania e stat laic, secular. Nu trebuie sa ne reindreptam catre evul mediu intunecat.
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367