REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Profesorii din Constanţa strâng semnături. Iată care este motivul!

Profesorii din Constanţa strâng semnături. Iată care este motivul!

Replica API 5 mai 2018 | 00:00 365

În şcolile din judeţul Constanţa se strâng semnături pentru susţinerea majorării salariilor personalului nedidactic. Membrii Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa se alătură astfel campaniei de strângere de semnături desfăşurate la nivel naţional.

„Continuând eforturile depuse de către Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și sindicatele județene afiliate, până pe 15 mai 2018, membrii Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, personal didactic de predare şi personal didactic auxiliar, se vor implica în campania națională de strângere de semnături pentru susținerea personalului nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar (îngrijitori, fochişti, portari, paznici, personal de curățenie, muncitori calificați sau necalificați etc.). Prin acest demers, dorim să obținem o majorare salarială de 20% pentru membrii noștri de sindicat din categoria personalului nedidactic.

Menționăm faptul că în Parlamentul României există deja o inițiativă legislativă prin care Legea 153/2017 urmează să fie modificată în aşa fel încât şi personalul nedidactic să beneficieze de majorarea salarială de 20%. Tabelele pentru semnături au fost deja distribuite liderilor grupelor noastre sindicale din şcolile din județul Constanța, urmând ca acestea să fie un argument suplimentar pentru a sprijini inițiativa legislativă de majorare a salariilor personalului nedidactic.

După ce vor fi grupate la nivel județean, tabelele cu semnături vor fi înaintate către Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, care le va centraliza la nivel național şi va face demersurile necesare către Parlamentul și Guvernul României (Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Finanțelor Publice, ș.a.)”, se arată în adresa semnată de prof. Mitică Iosif, preşedintele sindicatului constănţean.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Retardat jegos, loaza esti tu si voi toti care va credeti invatatori, profesori sunteti scursurile societatii, milogilor. Din cauza voastra sa distrus invatamantul, a ti participat din plin. Are dreptate cine spune plata dupa rezultate. Cel mai corect jegule.
2
1
Tot respectul si bunavointa dar,banii pt mariri de salariu de unde sa-i mai ia aceasta ciuma rosie ca,in privat salariile au ramas aceleeasi in cel mai fericit caz.
3
1
Traiasca PSDul! Acesti prosti care lasa conducerile inspectoratului si directorilor PDistilor si PNlistilor nu inteleg ca toate aceste demonstratii se fac cu acordul sefilor impotriva PSD.
2
1
Loaza si rahst esti sau reprezinti. Da are dreptate ala de jos. Sa fiti platiti in functie de realizari, lafel si medicii, politistii, judecatorii si nu sa asteptati cu mana intinsa la cei care produc sa va tina pe voi da aia care muncesc si sunt platiti in functie de realizari. Dupa vocabularul dv. intradevar sunteti loaza.
4
2
daca trimiti loaza retardata la scoala si nu te interesezi deloc ce face acolo, din rahat nu face nimeni bici
2
5
Noi ca si doctorii avem un iuramant sa nu predem nimic in clasa elevilor, sa le lom banii pe meditstii. Cati mai multi bani pe meditatii. Sa fiti si voi platiti in functie de realizari. Nu ca spagarii din sanataye.
5
1
Iata care e motivul. Jegurile de ziaristi daca nu sunt jeguri absolute nu sunt jeguri deloc.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218