rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Profesorii din GAȘCA lui Iliescu, de la Ovidius, își dau BANI între ei, în plină criză ECONOMICĂ

Într-o perioadă de criză economică, în care premierul Florin Cîțu taie sporurile bugetarilor sau le plafonează, la Universitatea Ovidius Constanța se trăiește bine. Profesori care nu au, neapărat, merite universitare, dar care au norocul să facă parte din ”gașca” conducerii, primesc gradații de merit și 25 % la salariul de bază. În ediția de ieri, Replica a scris despre cele nouă cadre didactice de la Facultatea de Medicină care vor primi aceste distincții, printre acestea aflându-se și soția rectorului, Mădălina Iliescu, (n.red. de care a divorțat fictiv). Însă, surse din cadrul instituției au dorit să facă lumină și să arate cum se acordă, de fapt, aceste merite, și ce mangle se fac pentru obținerea lor.

Mădălina Iliescu

La Facultatea de Medicină au fost scoase la concurs nouă posturi și au fost nouă candidați. Dacă ne uităm la punctajul obținut de Mădălina Iliescu, soția rectorului Marcel Iliescu, clasându-se pe locul 8, putem spune că i-a trecut glonțul pe la ureche. Dar, când ești soție de rector, norocul ți-l mai faci și cu mâna ta. Facultatea de Medicină are 150 de cadre didactice, așa că ne vine greu să credem că doar nouă au avut merite universitare deosebite și cercetări științifice în ultimii cinci ani de zile. Sunt cadre care aveau nevoie și meritau această gradație și, implicit, sporul de 25 % la salariu, mai mult decât alții. Oameni tineri, cu perspectivă, merituoși care au reușit să se afirme de-a lungul anilor în universitate.

Dar iată cum merg treburile la Ovidius!

Dar cum merg treburile în Universitate, din perspectiva unora care nu joacă după cum li se cântă. Gradațiile de merit au fost scoase cu dedicație. Așa cum arătam mai sus, nouă candidați s-au luptat pentru nouă distincții.

Dan Marcel Iliescu

”Toți care ocupa funcții, au gradații! Adică si indemnizatie de conducere și gradatii, deci....bani fără număr. Restul fac reforma...învățământului. Își dau între ei bani!”, a explicat profesorul universitar, căruia i-am păstrat anonimatul, din motive lesne de înțeles. Cât despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească sau punctajul minim care trebuie să-l obțină… ”Nu există punctaj maxim și minim, ci o apreciere a unei comisii, care se formează, astfel încât să treacă cine trebuie și să pice, de regulă, cei într-adevăr, merituoși. În fișele de autoevaluare mulți scriu minciuni. Alții scriu rezultate deosebite și li se taie munca.. Dacă ești "cuminte " și nu faci nici un fel de valuri, treci, dacă ești recalcitrant, ți-o furi. Există pe site un regulament de obținere a gradației de merit, dar e formal. Se știe înainte cine trece si cine nu. Mulți profesori serioși au renunțat să mai depună dosarul, pentru că rezultatul se știe. Aceasta este o nouă metodă de a fi răsplătiți servanții și pedepsiți cei vocali”, au declarat, pentru Replica, surse din cadrul UOC.

Dar haideți să vedem și ce activitate științifică are Mădălina Iliescu!

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Universității Ovidius, în ultimii cinci ani, Mădălina Iliescu are următoarea activitate de cercetare și lucrări științifice:

Director de proiect – nefinanțat – “Sistem interactiv virtual bazat pe joc pentru recuperarea afecțiunilor njeurologice la copii” -, iunie 2016.

Director de proiect component „PROMUDINOV”- PROIECTE COMPLEXE REALIZATEÎN CONSORŢII CDI (PCCDI)– nefinanțat – „Noi proceduri terapeutice bazate pe factori naturali cu potential de aplicare in domeniul recuperare -wellness-SPA ”- 2017

Responsabil Asistenta Medicala Proiect „FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda –transformarea unei comunități marginalizate intr-o comunitate prospera” – partener SCBiosafety SRL – proiect în desfășurare.

Mădălina Iliescu

Responsabil zonal Proiect national „AVC 360- Calatoria pacientului” (SRRM-ARCIS).

Expert –Formator proiect national OCURARE 2018 „Diagnosticul si terapia bolilor raresistemice cu afectare oculară-OCURARE”– in desfășurare.

Expert – Tutor proiect national PRACTICE - Programe de instruire practica la locul de muncă pentru studenții din regiunea Sud-Est

Lucrări științifice:

16 lucrări in extenso in reviste indexate ISI Thomson Reuiters , din care 12 autor principal;

4 lucrări publicate in rezumat ISI sau ISI proceeding, cat A CNCSIS;•24 lucrari in reviste indexate BDI si B+, 14 autor principal;

25Studii publicate în volumele unor manifestări ştiinţifice internaţionale cu ISBN/ISSN, 19autor principal, 6 coautor;

39 Studii publicate în volumele unor manifestări ştiinţifice naţionale cu ISBN/ISSN, 37 autor principal, 2 coautor

CV-ul Mădălinei Iliescu poate fi studiatAICI:

CV-ul Mădălinei Iliescu

Andreea POPA

miercuri, 24 februarie 20214544
Comentarii

03Mitra bani meditatii(24 feb 19:17)
Tot nu iau banii lu madam Mitra fabrica de meditatii deschis non stop fac coada studentii la ea la usa
28UOC uzina de diplome de doi ba(24 feb 18:07)
Este hemoragie de absolventi care aspira la functii. Unii au ajuns profesori de doi bani
14cezara(24 feb 15:36)
pana vin procurorii iar pe acolo sa cerceteze
48ION TURBINCA(24 feb 15:15)
Pe timpul lu' CEASCA , ca sa ajungi sa iti doctoratul , trebuia sa muncesti nu gluma.Asta se intampla, pe la un 45 de ani. Acum, dupa ce ai terminat facultatea, faci un masterat de 1 an jumate si pe la 27 de ani de inscrii la doctorat. La 30 de ani iesi doctor in stiinte. Unii au si 2 sau 3 doctorate. Luate pe la Chisinau , Balti , in R.S. Moldoveneasca. Doctorate luate pe bune.
29mihai(24 feb 14:47)
despre UMC de ce nu scrieti? acolo doar sclavii lui Panait au gradatii de merit
98Unu(24 feb 12:19)
Presa p. O domnisorica blonda, care intre coafor si unghii scrie ce i se cere. Si scrie despre pofesori universitari. Nu despre gel de unghii
215Uoc(24 feb 11:44)
Acum cadrele didactice sunt nemultumite si vb sub anonimat. La akegeri au votat cu lista primita. Peste 4 ani o sa voteze la fel. Cam asta este realitatea. Au mai ramas cativa profesori dedicati care sunt marginalizati .
310Dan(24 feb 11:25)
Asta e ca Palaz. Umple pagini intregi cu CV dar tot de la coada vacii se exprima
28Ca la noi(24 feb 10:55)
Merite ioc dar cu gradatii
310pt frustrari, frustrari(24 feb 10:53)
Mai Bobita! moi poti grohai de atata slana? eu zic sa nu mai postezi frustarile tale, jivina ordinara. nu esti cat negru sub unghi pe langa ce-a fost Epure. si nici nu vei fi. esti doar un slinos alunecos care suge banii universitatii
313Cadru universitar(24 feb 10:18)
Stie cineva, cum si-a facut madam Iliescu lucrarile din CV-ul pompos, in conditiile in care sotul era prodecan, decan sau acum rector....greu sau usor?...nu de alta, ca am inteles, e o mare somitate in lumea medicala, nu a auzit nimeni de EA, de altfel nici de EL
216Escu(24 feb 10:18)
Nu va ajunge ma spaga pe care o luati de la studenti mai furati si statul prin tot felul de"artificii",la fel si medici care sunt si la stat si la privat aia iau spaga legal,pe acte si in plus daca sunt sefi de sectii la spitalul de stat mai fura si de acolo inregistrand tot felul de cheltuieli fictive si sa nu credeti ca in cazul unei operatii grele scapati fara sa dati o spaga mare si culmea hoti isi justifica furtul cu fraza"fate si tu medic ma ofticatule ca sa furi si tu",mai sunt si medici care sunt oameni nu hiene dar putini,foarte putini.
217Laur(24 feb 09:51)
Bobitza si Iliescu au devalizat bugetul UOC. Doi spagari care numai asta fac, cauta fraieri sa le incaseze spaga. UOC a ajuns cea mai proasta universitate cu Bobe si Iliescu.
811Jurnalista Andrea(24 feb 09:39)
Stii ce-s alea articole ISI? Nu poate oricine sa publice articole care sa fie acceptate de revistele ISI. N-o apar pe doamna, n-o cunosc, banuiesc ca sotul a ajutat-o cu gradatia de merit, dar fiti corect. Sunt 'mari' profesori care nu au nici un articol ISI.
014Un coleg(24 feb 09:16)
Si pe Vancia ce o mai tineti in fruntea senatului ca nu face nimic, ia banii degeaba. Sa se duca la iubitul ei Tanase Barde, mai zilele trecute scria un ziar ca este milionar.
018salariat(24 feb 09:16)
Asa se intampla si in alte institutii.... Daca nu esti de acord cu deciziile sefului, nu primesti in veci gradatii de merit, salarii de merit, stimulente sau cum s-or numi. Traim intr-o tara in care se promoveaza prostia, incompetenta si tupeul, din pacate.....
517Alain Delon(24 feb 08:51)
Bahh, dar uratanie rau e Madalina asta !!! De unde ai gasit-o, Iliescule? Era la vreo promotie de reduceri???
913constanteanu pt gelu(24 feb 08:49)
In 1969 trebuia sa se faca Facultatea de Medicina la Cta insa un Prim Secretar,Valcu il chema,nu a fost deacord. Si atunci s a facut la Craiova! Bine ca au facultati de medicina Brasov,Sibiu,Oradea,Arad si Galati! Mari centre universitare! Constanta merita cu prisosinta o Facultate de Medicina!
311gelu, grig(24 feb 08:45)
mergeti ma la bucale ca acolo credeti ca e altfel, taxele pe examen luat sunt mai mari ca e lume mai bogata, in rest nimic diferit asta e invatamantul de azi ca si societatea iar postarile de mai jos confirma
215Bobe(24 feb 08:34)
Frustratul de GIRTU, adevaratul gropar al UOC, om de nimic, fara caracter. Girtule, va iesi Taralunga in curand si va spune tot, inclusiv spaga luata din transferuri, ai recunoscut in senat, ora ta se apropie.
17Papa(24 feb 08:34)
Asta nu are si fata si ginerele studenti la medicina. Asa zisa fosta nevasta are o clinica pe Lapusneanu mai jos de Papa bun.
212Surse corecte(24 feb 07:49)
Cheia e comisia!
316ion(24 feb 07:40)
M am uitat pe CV si cred ca femeea asta nu a dormit deloc dupa cate lucrari are Biata de ea In ceea ce priveste fabrica de diplome rusine si in Africa se stie ca diplomele sunt de cumparat Oare cei ce conduc universitatea dorm linistiti ?? cand stiu ca poate ei nu au cunoscut asemenea practici in timpul studiilor .Poate doar presa ii mai poate frana sa fie si corecti
1610Unu(24 feb 07:38)
Articol fara continut, la comanda. Cat costa?
512Pentru asta de sub mine(24 feb 07:15)
E de vina PSD, ca la UOC nu se face nimic si se fura, ce are sula cu prefectura. Epure a fost de departe cel mai bun rector care l-a avut universitatea, stie tot orasul lucrul asta.
514frustrari, frustrari(24 feb 06:51)
Frustrarile lui epure se accentueaza pe zi ce trece. Impozitele la bunuri imobile cresc in fiecare an, cheltuielile casei se tot maresc. E greu, e foarte greu. Traiul bun si luxos inseamna costuri ridicate. Dar se va potoli in viitorul apropiat. Face el pe nizaniul acum din cauza frsutrarilor, dar se va potoli ca n-are incotro.
1320grig(24 feb 06:34)
o panarama de universitate, de aceeasi talie cu spiru, saguna si alte fabrici de diplome. la asa hahalere de profesori, asa invatamant.
922Gelu(24 feb 06:19)
Daca si cta are facultate de medicina...suntem de rasu-plansu
218Gigi(24 feb 03:43)
Profesorii Rro s au vandut mai mult k koorvele!Pacat de breasla ! Ioc etica, ioc integritate! S au adaptat la vremuri noi , doar ca le lipsesc pestii!
221Bibicu'(24 feb 00:54)
Pai de ce credeti ca sunt atatea locuri cu taxa? Il auzeam si pe Epure ca a lasat UOC pe plus cu doua milioane de euro,de parca era vreun director de vanzari la o societate privata! Asta era rolul lui,avea un plan de incasari?
mai mult...Replica
26 feb 23:03ReplicaPoarta 6: ZECE mașini AVARIATE, din pricina unui individ fără PERMIS. Mașina avea numere FALSE

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 26 februarie, pe strada Brizei acolo unde a...2809

27 feb 00:19ReplicaDECLARAȚIA de AVERE, locul unde PSD-istul MIHĂILESCU își ascunde INTERESELE financiare1072
27 feb 22:25ReplicaDirecția de Drumuri Constanța CUMPĂRĂ mănuși de unică folosință de la un fost SENATOR640
27 feb 22:26ReplicaFĂGĂDĂU, la un pas de faliment?! Cere bani de la ANAF, iar firmele soției nu mai au PROFIT

De când a plecat din primărie, nu s-a mai auzit nimic de Decebal Făgădău. A ieșit complet din viața politică și...1551

27 feb 22:27ReplicaViorel IONESCU, primarul din HÂRȘOVA: CONSILIERII locali sunt precum COPIII de GRĂDINIȚĂ!441
27 feb 00:08ReplicaConsiliul Local Constanța are ALERGIE la PUZ-uri!790
27 feb 22:38ReplicaMinistrul Justiției, STELIAN ION, LOVEȘTE în INTERLOPI

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, la prezentarea bilanţului DIICOT, că trebuie lucrat la blocarea...1124

27 feb 22:45ReplicaBate PANDEMIA prin buzunarele comercianţilor de MĂRŢIŞOARE386
27 feb 00:05ReplicaCINE i-o fi dat lu' ăsta PERMISUL?671
27 feb 22:47ReplicaBEAT şi SUPĂRAT că a pierdut la RULETĂ, a făcut RAVAGII în SALA de JOCURI

Gabriel Sergiu Ghiovsenian a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Acesta este...857

27 feb 00:22ReplicaMai multe CABLURI atârnă NESTINGHERITE pe Șoseaua Mangaliei. VIDEO328
27 feb 23:54ReplicaAeroportul Mihail KOGĂLNICEANU bagă ȘASE MILIOANE de LEI ca să-și schimbe fața355
Vremea
7.2°7.2° - 9° sâmbătă, 27 februarie 2021
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 3.59 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/4910273412931
5/4032301819411
joker2448403019
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 feb 00:00SportDinamo - Viitorul 0-5. Cel mai mare succes al constănțenilor în istoria meciurilor directe cu "câinii"

Viitorul a spulberat Dinamo chiar în Ștefan cel Mare cu cel mai drastic scor din istoria confruntărilor directe, 5-0....315

27 feb 23:04SportBOMBĂ! Judecătorii au dispus eliminarea de pe internet a înregistrării cu MARICA prins cu soţia unui alt bărbat

La solicitarea avocatelor Luiza Budușan şi Mihaela Cristea, care o reprezintă pe Ana Muntean, Tribunalul Cluj a...681

27 feb 00:05SportValeriu Iftime, despre scandalul VAR: ” Liga e de vină. Avem nevoie de un om viu, Gino Iorgulescu e pierdut!”

...281

27 feb 00:00SportCe s-a întâmplat în vestiarul lui U Cluj după victoria cu Slatina obținută la ultima fază a meciului

Dorința celor de la U Cluj de a promova în Liga 1 este atât de mare încât orice victorie din Liga 2 este privită...265

Local
27 feb 22:57LocalPatru noi centre de vaccinare în județul Constanța

Patru noi fluxuri de vaccinare vor deveni operaționale, în județul Constanța, începând de luni, 1 martie 2021....932

27 feb 22:58LocalA CRESCUT uşor INCIDENŢA cazurilor de COVID în Constanța

În ultimele 24 de ore, incidenţa cazurilor de Covid din municipiul Constanţa a înregistrat o creştere uşoară....1049

27 feb 22:58LocalDirecția Județeană de Statistică Constanța anunță recensământul populației și locuințelor de probă

771

27 feb 23:02LocalPROGRAMĂRI online pentru CĂSĂTORII, la Constanța

Administrația Locală a anunțat că, pentru a veni în întâmpinarea constănţenilor care doresc să-şi unească...475

27 feb 22:58LocalHoţ din LOCUINŢE, REŢINUT de poliţiştii constănţeni

Urmare a cercetărilor în 11 dosare de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat,...579

27 feb 22:58LocalADOLESCENT de 17 ani, luat la BĂTAIE, în plină stradă, de doi INDIVIZI

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe,...780

27 feb 22:59LocalCât timp este valabilă adeverința de vaccinare Covid?

Autoritățile din România se pregătesc pentru al treilea val al pandemiei de COVID-19 și susțin că vaccinarea...955

27 feb 23:01LocalPrimăria Constanța ia în ADMINISTRARE Lacul TĂBĂCĂRIE

Primăria municipiului Constanța dorește să ia în administrare Lacul Tăbăcărie. În acest sens a fost inițiat un...1329

27 feb 23:01LocalACCIDENT MORTAL la OLIMP: un biciclist și-a găsit sfârșitul pe șosea!

1009

Politică
27 feb 00:00PoliticăComisiile reunite de buget-finanţe - raport favorabil pentru bugetul Ministerului Justiţiei

Bugetul Ministerului Justiţiei pentru anul 2021 a primit, vineri, raport favorabil din partea Comisiilor parlamentare...207

27 feb 21:30PoliticăAdrian Oros spune că limitarea la 5 porci pentru fiecare gospodărie țărănească este o lovitură pentru samsari

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, susţine că proiectul de ordin privind stabilirea...221

27 feb 00:00PoliticăSorin Cîmpeanu vrea 24 de călătorii gratuite pentru studenți, plus 50% reducere tot anul

194

27 feb 00:00PoliticăTUPEU! Vlad Voiculescu îi umilește pe profesori și copii, dar îl atacă și pe Sorin Cîmpeanu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a apreciat vineri că elevii ar putea oferi mărţişoare în şcoli "dacă...234

27 feb 21:21PoliticăMinisterul Mediului, Apelor şi Pădurilor, aviz favorabil pentru bugetul pe 2021

Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Parlamentului au avizat favorabil, vineri, bugetul Ministerului...206

27 feb 00:00PoliticăUSR dă atacul la CCR: Un deputat vrea ca judecătorii constituţionali să poată fi urmăriţi penal mai uşor

209

Interviuri
26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1191

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

Încă de când a preluat conducerea RAEDP Constanța, directorul Teo Hira și-a propus să aducă Regia la un alt...2212

9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video

3223

9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...4024

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...2839

29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

2885

Monden
27 feb 00:00MondenCe studii are, de fapt, Alina Eremia! În ce domeniu poate să lucreze dacă renunță la muzică

Alina Eremia e una dintre cele mai apreciate cântărețe de la noi, iar artista reușește tot timpul să iasă în...261

27 feb 00:00Monden”Parcă ți-a explodat o bombă în gură”. Cum a reacționat Ana Mocanu, după ce fani au râs de chipul ei!

În urmă cu doar câteva seri Ana Mocanu a mers în cadrul emisiunii Xtra Night Show, iar imediat după apariția TV a...258

27 feb 22:07MondenLidia Buble, în halat de baie, pe străzile din Capitală

229

27 feb 00:00MondenKarmen Simionescu și-a făcut schimbare de look. Cum s-a vopsit artista

Karmen Simionescu duce viața la care alții doar visează, dar asta nu înseamnă că îi este ușor. Fiica lui Adi...227

27 feb 00:00MondenAlexandra Diaconescu, primele declarații după naștere: „Au fost dureri foarte mari”

Alexandra Diaconescu trebuia să nască de Dragobete, pe 24 februarie, dar fetița ei s-a lăsat așteptată și abia...211

27 feb 00:00MondenNepotul lui Gigi Becali, salvat dintr-o situație jenantă chiar de adversarul său

228

Mapamond
27 feb 00:00MapamondUn pilot a raportat o întâlnire cu un OZN: „Detest să spun treaba asta, dar seamănă cu un obiect cilindric lung”

Pilotul unui avion Airbus A320 al companiei American Airlines (AA) a raportat o întâlnire cu un OZN, descris sub forma...229

27 feb 00:00MapamondMasacrul cu 800 de morți din Axum: "Tot ce vedeai pe străzi erau cadavre și oameni plângând"

Trupele din Eritreea care luptă în regiunea Tigray din Etiopia au ucis sute de oameni în doar câteva zile, la final...224

27 feb 00:00MapamondSpania va administra doar o doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut Covid

205

27 feb 00:00MapamondMoscova acuză Twitter de „dictatură digitală” după blocarea unor conturi legate de Rusia

Guvernul rus a acuzat vineri reţeaua de socializare Twitter că devine un „instrument al dictaturii” ţărilor...184

27 feb 00:00MapamondEmmanuel Macron spune că se va vaccina cu serul AstraZeneca dacă acesta va fi disponibil

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat joi că ar accepta cu bucurie să fie vaccinat cu vaccinul...208

27 feb 00:00MapamondPopulația de fluturi monarh, care migrează peste 3.000 km pentru a hiberna în Mexic, a scăzut cu un sfert

194

Sănătate
27 feb 00:00SănătateAcizii grași esențiali, o armă împotriva sclerozei multiple?

Scleroza multiplă este o afecțiune cronică, autoimună, care poate afecta creierul și măduva spinării și este una...202

27 feb 00:00SănătateCare este legătura dintre menopauză și declinul cognitiv? [studiu]

Menopauza este un proces biologic natural, caracterizat prin încetarea ovulației și, prin urmare, sfârșitul...198

27 feb 00:00SănătateArnica: ce remedii poți folosi și ce beneficii au

196

27 feb 16:53SănătateȘervețelele demachiante, dăunătoare pentru ten

Demachierea feței are un rol important în menținerea tenului frumos și sănătos. O demachiere corectă presupune...210

27 feb 00:00SănătateCeaiul Tulsi: beneficii și contraindicații

Tulsi sau Busuiocul Sfânt este diferit de busuiocul românesc, fiind originar din Asia de Sud-Est. Acesta este folosit...190

27 feb 00:00SănătatePolipii nazali: cauze, simptome și tratament

Polipii nazali sunt formațiuni necanceroase, în formă de lacrimă, care cresc în interiorul căilor nazale ori la...194

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT