REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Profesorii din GAȘCA lui Iliescu, de la Ovidius, își dau BANI între ei, în plină criză ECONOMICĂ

Profesorii din GAȘCA lui Iliescu, de la Ovidius, își dau BANI între ei, în plină criză ECONOMICĂ

Replica API 24 februarie 2021 | 08:54 6769

Într-o perioadă de criză economică, în care premierul Florin Cîțu taie sporurile bugetarilor sau le plafonează, la Universitatea Ovidius Constanța se trăiește bine. Profesori care nu au, neapărat, merite universitare, dar care au norocul să facă parte din ”gașca” conducerii, primesc gradații de merit și 25 % la salariul de bază. În ediția de ieri, Replica a scris despre cele nouă cadre didactice de la Facultatea de Medicină care vor primi aceste distincții, printre acestea aflându-se și soția rectorului, Mădălina Iliescu, (n.red. de care a divorțat fictiv). Însă, surse din cadrul instituției au dorit să facă lumină și să arate cum se acordă, de fapt, aceste merite, și ce mangle se fac pentru obținerea lor.

Mădălina Iliescu

La Facultatea de Medicină au fost scoase la concurs nouă posturi și au fost nouă candidați. Dacă ne uităm la punctajul obținut de Mădălina Iliescu, soția rectorului Marcel Iliescu, clasându-se pe locul 8, putem spune că i-a trecut glonțul pe la ureche. Dar, când ești soție de rector, norocul ți-l mai faci și cu mâna ta. Facultatea de Medicină are 150 de cadre didactice, așa că ne vine greu să credem că doar nouă au avut merite universitare deosebite și cercetări științifice în ultimii cinci ani de zile. Sunt cadre care aveau nevoie și meritau această gradație și, implicit, sporul de 25 % la salariu, mai mult decât alții. Oameni tineri, cu perspectivă, merituoși care au reușit să se afirme de-a lungul anilor în universitate.

Dar iată cum merg treburile la Ovidius!

Dar cum merg treburile în Universitate, din perspectiva unora care nu joacă după cum li se cântă. Gradațiile de merit au fost scoase cu dedicație. Așa cum arătam mai sus, nouă candidați s-au luptat pentru nouă distincții.

Dan Marcel Iliescu

”Toți care ocupa funcții, au gradații! Adică si indemnizatie de conducere și gradatii, deci....bani fără număr. Restul fac reforma...învățământului. Își dau între ei bani!”, a explicat profesorul universitar, căruia i-am păstrat anonimatul, din motive lesne de înțeles. Cât despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească sau punctajul minim care trebuie să-l obțină… ”Nu există punctaj maxim și minim, ci o apreciere a unei comisii, care se formează, astfel încât să treacă cine trebuie și să pice, de regulă, cei într-adevăr, merituoși. În fișele de autoevaluare mulți scriu minciuni. Alții scriu rezultate deosebite și li se taie munca.. Dacă ești "cuminte " și nu faci nici un fel de valuri, treci, dacă ești recalcitrant, ți-o furi. Există pe site un regulament de obținere a gradației de merit, dar e formal. Se știe înainte cine trece si cine nu. Mulți profesori serioși au renunțat să mai depună dosarul, pentru că rezultatul se știe. Aceasta este o nouă metodă de a fi răsplătiți servanții și pedepsiți cei vocali”, au declarat, pentru Replica, surse din cadrul UOC.

Dar haideți să vedem și ce activitate științifică are Mădălina Iliescu!

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Universității Ovidius, în ultimii cinci ani, Mădălina Iliescu are următoarea activitate de cercetare și lucrări științifice:

Director de proiect – nefinanțat – “Sistem interactiv virtual bazat pe joc pentru recuperarea afecțiunilor njeurologice la copii” -, iunie 2016.

Director de proiect component „PROMUDINOV”- PROIECTE COMPLEXE REALIZATEÎN CONSORŢII CDI (PCCDI)– nefinanțat – „Noi proceduri terapeutice bazate pe factori naturali cu potential de aplicare in domeniul recuperare -wellness-SPA ”- 2017

Responsabil Asistenta Medicala Proiect „FORTIN pentru Satu Nou, Mircea Voda –transformarea unei comunități marginalizate intr-o comunitate prospera” – partener SCBiosafety SRL – proiect în desfășurare.

Mădălina Iliescu

Responsabil zonal Proiect national „AVC 360- Calatoria pacientului” (SRRM-ARCIS).

Expert –Formator proiect national OCURARE 2018 „Diagnosticul si terapia bolilor raresistemice cu afectare oculară-OCURARE”– in desfășurare.

Expert – Tutor proiect national PRACTICE - Programe de instruire practica la locul de muncă pentru studenții din regiunea Sud-Est

Lucrări științifice:

16 lucrări in extenso in reviste indexate ISI Thomson Reuiters , din care 12 autor principal;

4 lucrări publicate in rezumat ISI sau ISI proceeding, cat A CNCSIS;•24 lucrari in reviste indexate BDI si B+, 14 autor principal;

25Studii publicate în volumele unor manifestări ştiinţifice internaţionale cu ISBN/ISSN, 19autor principal, 6 coautor;

39 Studii publicate în volumele unor manifestări ştiinţifice naţionale cu ISBN/ISSN, 37 autor principal, 2 coautor

CV-ul Mădălinei Iliescu poate fi studiatAICI:

CV-ul Mădălinei Iliescu

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot nu iau banii lu madam Mitra fabrica de meditatii deschis non stop fac coada studentii la ea la usa
5
0
Este hemoragie de absolventi care aspira la functii. Unii au ajuns profesori de doi bani
13
2
pana vin procurorii iar pe acolo sa cerceteze
5
1
Pe timpul lu' CEASCA , ca sa ajungi sa iti doctoratul , trebuia sa muncesti nu gluma.Asta se intampla, pe la un 45 de ani. Acum, dupa ce ai terminat facultatea, faci un masterat de 1 an jumate si pe la 27 de ani de inscrii la doctorat. La 30 de ani iesi doctor in stiinte. Unii au si 2 sau 3 doctorate. Luate pe la Chisinau , Balti , in R.S. Moldoveneasca. Doctorate luate pe bune.
9
4
despre UMC de ce nu scrieti? acolo doar sclavii lui Panait au gradatii de merit
11
2
Presa p. O domnisorica blonda, care intre coafor si unghii scrie ce i se cere. Si scrie despre pofesori universitari. Nu despre gel de unghii
8
10
Acum cadrele didactice sunt nemultumite si vb sub anonimat. La akegeri au votat cu lista primita. Peste 4 ani o sa voteze la fel. Cam asta este realitatea. Au mai ramas cativa profesori dedicati care sunt marginalizati .
20
2
Asta e ca Palaz. Umple pagini intregi cu CV dar tot de la coada vacii se exprima
11
3
Merite ioc dar cu gradatii
9
2
Mai Bobita! moi poti grohai de atata slana? eu zic sa nu mai postezi frustarile tale, jivina ordinara. nu esti cat negru sub unghi pe langa ce-a fost Epure. si nici nu vei fi. esti doar un slinos alunecos care suge banii universitatii
14
3
Stie cineva, cum si-a facut madam Iliescu lucrarile din CV-ul pompos, in conditiile in care sotul era prodecan, decan sau acum rector....greu sau usor?...nu de alta, ca am inteles, e o mare somitate in lumea medicala, nu a auzit nimeni de EA, de altfel nici de EL
15
3
Nu va ajunge ma spaga pe care o luati de la studenti mai furati si statul prin tot felul de"artificii",la fel si medici care sunt si la stat si la privat aia iau spaga legal,pe acte si in plus daca sunt sefi de sectii la spitalul de stat mai fura si de acolo inregistrand tot felul de cheltuieli fictive si sa nu credeti ca in cazul unei operatii grele scapati fara sa dati o spaga mare si culmea hoti isi justifica furtul cu fraza"fate si tu medic ma ofticatule ca sa furi si tu",mai sunt si medici care sunt oameni nu hiene dar putini,foarte putini.
20
2
Bobitza si Iliescu au devalizat bugetul UOC. Doi spagari care numai asta fac, cauta fraieri sa le incaseze spaga. UOC a ajuns cea mai proasta universitate cu Bobe si Iliescu.
20
2
Stii ce-s alea articole ISI? Nu poate oricine sa publice articole care sa fie acceptate de revistele ISI. N-o apar pe doamna, n-o cunosc, banuiesc ca sotul a ajutat-o cu gradatia de merit, dar fiti corect. Sunt 'mari' profesori care nu au nici un articol ISI.
12
9
Si pe Vancia ce o mai tineti in fruntea senatului ca nu face nimic, ia banii degeaba. Sa se duca la iubitul ei Tanase Barde, mai zilele trecute scria un ziar ca este milionar.
18
0
Asa se intampla si in alte institutii.... Daca nu esti de acord cu deciziile sefului, nu primesti in veci gradatii de merit, salarii de merit, stimulente sau cum s-or numi. Traim intr-o tara in care se promoveaza prostia, incompetenta si tupeul, din pacate.....
21
0
Bahh, dar uratanie rau e Madalina asta !!! De unde ai gasit-o, Iliescule? Era la vreo promotie de reduceri???
20
5
In 1969 trebuia sa se faca Facultatea de Medicina la Cta insa un Prim Secretar,Valcu il chema,nu a fost deacord. Si atunci s a facut la Craiova! Bine ca au facultati de medicina Brasov,Sibiu,Oradea,Arad si Galati! Mari centre universitare! Constanta merita cu prisosinta o Facultate de Medicina!
14
11
mergeti ma la bucale ca acolo credeti ca e altfel, taxele pe examen luat sunt mai mari ca e lume mai bogata, in rest nimic diferit asta e invatamantul de azi ca si societatea iar postarile de mai jos confirma
11
3
Frustratul de GIRTU, adevaratul gropar al UOC, om de nimic, fara caracter. Girtule, va iesi Taralunga in curand si va spune tot, inclusiv spaga luata din transferuri, ai recunoscut in senat, ora ta se apropie.
18
2
Asta nu are si fata si ginerele studenti la medicina. Asa zisa fosta nevasta are o clinica pe Lapusneanu mai jos de Papa bun.
8
1
Cheia e comisia!
14
2
M am uitat pe CV si cred ca femeea asta nu a dormit deloc dupa cate lucrari are Biata de ea In ceea ce priveste fabrica de diplome rusine si in Africa se stie ca diplomele sunt de cumparat Oare cei ce conduc universitatea dorm linistiti ?? cand stiu ca poate ei nu au cunoscut asemenea practici in timpul studiilor .Poate doar presa ii mai poate frana sa fie si corecti
18
3
Articol fara continut, la comanda. Cat costa?
10
17
E de vina PSD, ca la UOC nu se face nimic si se fura, ce are sula cu prefectura. Epure a fost de departe cel mai bun rector care l-a avut universitatea, stie tot orasul lucrul asta.
13
6
Frustrarile lui epure se accentueaza pe zi ce trece. Impozitele la bunuri imobile cresc in fiecare an, cheltuielile casei se tot maresc. E greu, e foarte greu. Traiul bun si luxos inseamna costuri ridicate. Dar se va potoli in viitorul apropiat. Face el pe nizaniul acum din cauza frsutrarilor, dar se va potoli ca n-are incotro.
14
5
o panarama de universitate, de aceeasi talie cu spiru, saguna si alte fabrici de diplome. la asa hahalere de profesori, asa invatamant.
22
13
Daca si cta are facultate de medicina...suntem de rasu-plansu
24
9
Profesorii Rro s au vandut mai mult k koorvele!Pacat de breasla ! Ioc etica, ioc integritate! S au adaptat la vremuri noi , doar ca le lipsesc pestii!
21
2
Pai de ce credeti ca sunt atatea locuri cu taxa? Il auzeam si pe Epure ca a lasat UOC pe plus cu doua milioane de euro,de parca era vreun director de vanzari la o societate privata! Asta era rolul lui,avea un plan de incasari?
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218