REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Profesorii din Medgidia fac schimb de experiență cu dascăli din Italia, Spania și Portugalia

Profesorii din Medgidia fac schimb de experiență cu dascăli din Italia, Spania și Portugalia

Replica API 2 noiembrie 2018 | 00:00 515

Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu” din Medgidia implementează un nou program internațional finanțat de Uniunea Europeană. Este vorba despre parteneriatul strategic de schimb interşcolar Erasmus+, cu titlul „Once upon a time … the SEA”.

Proiectul va antrena elevii din școlile partenere în derularea unor activități de documentare, printr-o abordare tematică interdisciplinară, urmărindu-se formarea unui comportament ecologic, social, civic şi creșterea gradului de conștientizare faţă de problemele de mediu.

Timp de două zile (29-30 octombrie a.c.), a avut loc prima reuniune transanțională la care au participat profesori şi directori, membri ai echipelor de proiect ale şcolilor partenere din Italia, Spania şi Portugalia.

Obiectivele acestei întâlniri au vizat: realizarea unui schimb de informații despre sistemul educațional din țările partenere, discutarea aspectelor-cheie ale implementării proiectului în condiții optime, cum ar fi organizarea, monitorizarea, evaluarea și diseminarea tuturor activităților, pregătirea unui calendar detaliat al activităților proiectului la nivel național și internațional, precizarea instrumentelor pentru a măsura calitatea realizării proiectului și impactul acestuia, stabilirea modului de organizare a concursurilor creative și a criteriilor de atribuire a premiilor, stabilirea detaliilor privind mobilitatea grupurilor de elevi şi a doua reuniune transnațională, prezentarea proiectului pe portalul eTwinning (TWINSPACE) și a instrumentelor de lucru, a site-ul proiectului; instrumentele Mobility Tool + și EPRP.

O altă activitate din cadrul proiectului a fost desfășurată de către elevii Școlii Gimnaziale Lucian Grigorescu, sub îndrumarea cadrelor didactice. Tema manifestării a fost strâns legată de sărbătorirea Zilei Internaționale a Mării Negre, marcată anual pe data de 31 octombrie.

Toate produsele confecționate în cadrul proiectului vor îmbogăți și diversifica baza de materiale didactice a tuturor școlilor participante: un minidicționar cu informații despre flora și fauna marină, postere, desene, picturi murale, cântece, fotografii, broșuri cu rețete culinare și creații literare, jocuri educative și prezentări multimedia.

Nu în ultimul rând, prin postarea lor în mediul virtual, vor constitui resurse educaționale pentru toți cei interesați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108